Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:40
Előzmény: #8235  Törölt felhasználó
Múltkor mintha veled lett volna baja. Hiába fohászkodtál.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:37
Előzmény: törölt hozzászólás

Akkor a ripple a megoldás, ahol a ripple kft kezeli a blokkláncot. A centralizált ripple-t sem törte még fel senki, ezért látszik, hogy a bitcoin-lánc egyedisége nem is olyan egyedi. Nem kell többszázezer számítógép, hogy biztonságos legyen, felesleges árampazarlás.
Egy kis matemetika, ha 100 gép 100%-os biztonságot nyújt, akkor 1000 gép sem képes 110%-ra. Szerintem nem kell a végtelenségig fokozni, főleg ha a rizikó épp a blokkláncon kívül teszi sebezhetővé.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:29

Talán Venezuela?
Nekem az egyik kakukktojás Japán, a gazdasági csoda aminek a legmagasabb a államadóssága. Tudom a lakosság felé van eladósodva, de ha mélyebbre ásunk láthatjuk, hogy valami nem stimmel. Amit a közgazdászok mondanak, mégpedig a magas államadósság kockázata, az miért nem érvényes?
Az állampogárok szabad akaratukból finanszírozzák az államot a kötelességük felett, önszántukból. Más kultúra, más hozzáállás. Ezért cserébe magasabb életszínvonalat kapnak, sok engedménnyel, ha BTC-vel akarnak fizetni, hát legyen. De nem menekítik a pénzüket, inkább országuknak adják megtakarításaikat is. Ők nem félnek?
Senki nem tudja mi az igazság, a közgazdaságtan is saját szájíz szerint értelmez. Folyamatosan sulykolják, hogy csökkenteni kell az államadósságot, de az hova vezet? Az egyik dorbézol és jól élnek, a másik sanyargatja magát és éheznek. Lásd Görögország vagy anno ´89 előtti adósság nélküli Románia.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:23
Előzmény: #8249  Törölt felhasználó
Általam is, mások által is ki lett fejtve itt korábban, hogy a btc valóban és valójában egy rendkívül fifikás módon kifejlesztett virtuális tulipánhagyma, ahol a piaci szereplőknek - ellentétben a hajdani tulipánmániával - nem áll módjukban a mögöttes termék valós árának /ami jelen esetben is zéró közeli/ tőzsdei értelemben vett 'megtalálása'... angolul 'price discovery'.
.
A rendszer úgy lett megalkotva, hogy a létrehozott virtuális semmi árát az oligopol csoportokba szerveződött csalárd résztvevők /egyszerűsítve nevezzük őket koinbáróknak/ saját tetszésük alapján taszigálhatják és levitáltathatják, ismét ellentétben a hajdani tulipánhagymákkal, ahol is amint kiderült, hogy nem csak az érték, de az ár is zérót ér, azonnal és visszavonhatatlanul összecsuklott s termék piaca.
.
Fel van adva a lecke a világi Hatóságoknak, ez nem kérdés, én mégsem fogadnék nagyobb összegben a btc győzelmére.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:16
Előzmény: #8226  Törölt felhasználó

Ez egy kicsit hasonlóan sült el, mint mikor azt írtam, hogy a konzum-ban és opusban az ellopott pénzt forgatják, az állami kasszából finanszírozzák működését és ezért vannak emelkedésre ítélve, erre nekemugrottak, hogy miért írom le a papírt.
Igaz, hogy lopni, csalni, hazudni rossz, de nagyon kifizetődő. Remélem, senik nem veszi magára, akinek nem inge, se gatyája.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:09
Előzmény: #8223  Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy magadra vetted, nem neked címeztem, annál jobban tisztelem munkásságodat, hogy rólad ilyent állítsak. A legelőt sem miattad írtam, ez csak olyan szinoníma, mikor a hortobágyi legelőket hasznosítani akarták, aztán sivatag lett belőle.
Elhiszem, hogy rendesen adózol, miért is tennél máshogy, de hidd el, vannak olyanok, akik éppen ezt a részét használják ki. Én is a te oldaladat erősítem, törvénytisztelő állampolgárként, annak ellenére, hogy a törvényekkel nem mindig értek egyet, bosszant, hogy az adómat és járulékokat a politikusaink szétlopják, de mivel nem vagyok elég tökös gyerek, nem is nagyon lázongok ellen, inkább lehajtott fejjel viselem. Az viszont még jobban bosszant, ha valaki nem így teszi. Ha már ez a rendszer így működik, akkor viszont mindenki egyformán részesüljön a terhekből is és a javakból is.
Azt is tudom, illetve gondolom, hogy nem sültgalamb vadászattal foglalkozol, van teljesítmény  a vagyonod mögött
Ausztráliát csak azért említettem meg, mert tudom, hogy ott élsz, tevékenykedsz és azt is tőled tudom, hogy ott sem kolbászból van a kerítés, nagy bajok vannak főleg a hitelezés kapcsán.
Félreértetted az előbbi mondanivalómat, nem tégesd minősítettelek.
Azt azonban fenntartom, hogyha beüt a válság, nem lesz milyen tőkét kimenekíteni. Furcsa jövőt látok, ahol az infláció hoz majd egy deflációt, vagyis a pénz elértéktelenedése hoz magával egy óriási kereslet csökkenést. Ez nem recesszió lesz, hanem összeomlás. Lehet ez lesz a kapitalizmus vége.
Ami elkezdődött 2008-ben és még az elején megfogták. Érdekes, hogy az ingatlanválsággal indult, és beleremegett minden. Mi köze a kukoricának az ingatlanhoz?, mégis 200 euróról 90-re esett a felvásárlási ára.
Minden mindennel összefügg.
Bármennyi BTC lehet a tárcádban, ha nem mered, vagy nem tudod majd elkölteni.
Háború után nagyapámnak aranynyaklánccal fizettek a búzáért, 1 zsák 1 szem, ami aztán az orvosnál kötött ki, nagynéném kikezeléséért.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:06
Előzmény: #8253  Törölt felhasználó
Bocsánat a megtakarítását..
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 14:05
Előzmény: #8252  Tazsomaru
Tehát neked az a bajod, hogy a már leadózott jövedelmét nem szeretné hagyni kormányoknak, lézengőknek, hogy ne adj Isten szétlopják? Szerinted ez negatív tulajdonság? 
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 04. 30. 13:58
Előzmény: #8250  Törölt felhasználó
Erre mondják azt, kinek nem inge...
Meg azt is hogy nem zörög a haraszt....
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 04. 30. 13:55
BTCt sem kell félteni. Tudott az már egy hónap alatt felezni és ami amultban megtörtént... sőt ha valaki BTCből átsúlyozott BCHba, utána meg BSVbe az látott még ennél is csúnyábbat.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 13:54
Szoval ha valaki rolad ill. hsz-ra ugy valaszol hogy te le legeled a fuvet, az igazsagnak szamit???
Mit ert azon hogy coinbarok, meg szabadsag vandorai es miert is ir roluk negativan???
Mi az hogy coin baro???
Tisztaban vagy vele ki ill. mi szokott legelni???
Szoval ha te ezt nem nevezed valotlansagnak es nem zavar ha masokrol azt irjak hogy lelegeli a fuvet akkor tovabbra is kerodzelj a butasagokon...mert ugye ez igy rendben van, legalabbis szerinted.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 13:49
Előzmény: #8247  Tazsomaru
Ami sosem ment vissza a csúcsra, nem úgy mint a btc a sokadik lázánál.
goldi 2019. 04. 30. 13:45
Törölt hozzászólás
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 04. 30. 13:42
Lásd tulipánláz. 
goldi 2019. 04. 30. 13:39
Törölt hozzászólás
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 04. 30. 13:32
Ezt ki mondta? Al Capone vagy Escobar? 🤣🤣🤣
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 13:32
Előzmény: #8243  Tazsomaru
Inkább a hiánya és te meg a bandád. :) De tőlem elfértek.. :)
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 04. 30. 13:28
Ez vukinak csak a szokásos hisztije. Velem már számtalanszor eljátsotta. Aztán úgy csinál mintha besértődne és elmenekül egy időre. Nem kell vele foglalkozni mert az a topik kárára megy csak.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 13:24
Előzmény: #8234  Törölt felhasználó
Ő mindennel IS kacérkodik. Megteheti na. Vicces lenne ha a tervezett Tesla tőkeemelés ethereum icon keresztül menne végbe..Nem tudom ez jogilag lehetséges-e, de furcsa egybeesés.
Törölt felhasználó 2019. 04. 30. 13:22
Előzmény: #8233  Törölt felhasználó
Az lehet, most még. De a btc árfolyamra jó hatással van.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek