továbbra is lényeges mondat a nem is olyan távoli múltból , hogy CIG Pannónia kivételével, mindenhol sikerült többségi részesedést elérni ....mi következik ebből? akartuk de nem ment.... ez a dió nehezebben törhető......a keresztulajdonlás az akkor aktuális rögzített konszolidációs feltételekkel lezajlott és jöhet egy következő lépcső... ebben vagyunk most..... a biztosítási és pénzügyi szerktorban véleményem szerint nagy változások lesznek még a közeljövőben, amiben a CIG-ben nagy szerepe lesz várhatóan...ehhez viszont nélkülözhetetlen a teljes kontroll alá helyezése a cégnek .... ezt az árat meg kell fizetnie majd a leendő többségi tulajdonosnak.....
Aggodalomra semmi ok! Még az MNYP-m is megvan :-) Egyébként nem tudom, hogy megélem-e öreg korom mivel sokat kivett belőlem az elmúlt 25-30 év és az öt feleség(eddig:-) ez utóbbi természetesen csak vicc volt. "Ráncaim" viszont kétségtelenül simulóban :-)
Ertem akkor mar csak azt nem ertem miert nem zarjak be a biztositot+alapkezelot:-) es miert kozolnek egyre jobb negyedeves jelenteseket. Vago Atesz is pozitivan nyilatkozik,pedig rola nem mondhato el,hogy megrendelesre gyartja az elemzeseket es foleg nem ad tulbecsult arfolyam becsleseket. Az en velemenyem meg nem valtozott tovabbra is pozitiv es nagy meglepetesekre szamitok a jovoben.
bocs, erre még nem reagáltam eddig... ha esetleg jól emlékszem anno is azt az álláspontot képviseltem (együttműködési bejelentés környékén?) hogy a biztosítás szakmai sajátosságok miatt erre rövid közép távon nem látok nagy nettó díjbevétel és profit növelő hatást.. (cigen átmegy majd max a kínai üzlet úgy, mint -csúnyán fogalmazva- a hasmenés.,.. ott is alacsony a tápanyag hasznosulási arány/ bocs a szalonképtelen hasonlatért) vagyis a várható üzlet(ek) távolba vész, s ha valami nagyobb be is akad (pl Belgrád-Bp vasutépítés vagyonbiztije,) akkor azon se lesz nagy valós lóvéja a cignek.. Köszöntem felétek, szép napot nektek
Most nyugdíjaztam magam :-) Csak a saját döntéseim terheit kell a vállamon cipelni:-) Annyi a probléma, hogy munkával zargatnak és kecsegtetnek ..... hát nem tudom. Nem akarom már hajnal kettőkor felvenni a készenlétes telefont főleg úgy, hogy valamelyik részeg barom taxit szeretne csak rendelni :-)
Az a baj, hogy már alig van a 350 forintos 4IG papírjaimból. Kiráztak rendesen de ki a tököm számított ilyen gyors menetre? 20 milliárdos cégben gondolkodtam két éves időtávon... nekem nagyon gyanús, hogy 4IG még annál is komolyabb szerepet kap a telkó vonalom mint gondoltam. Oszt azt a céget(cégeket) még meg sem vették amik miatt június elején beszálltam. Majd kifizetik őket 3000 forintos 4IG papírral :-) ahhoz viszont valami nagy üzletet kell elöszőr behozni.
Bayer Móricz strómannal/haverral simán megvetetheti őket, ha valamely vezető eladni szeretné, s ezzel moderálhatnák az árfolyamot.. vagy az árfolyam nem mozgatást.. persze ez is lehet rossz logika..
Amit az informatikusokról írtál azt is csak megerősíteni tudom :-) De meg is érdemlik a pénzüket nah:-) Minden jel arra mutat, hogy a CIG-nél a motiváció már évekkel ezelőtt kilépett(nehéz így dolgozni) kivéve talán azokat akiket ilyen részvény opciós kecsegével ott tudnak tartani. Viszont! Kinek tudják eladni a papírjaikat? Amennyiben itt megjelenik egy közlemény, hogy valamelyikük szabadul a jóárasítva vett részvényeitől rögtön szétrebbenek a kisbüfik akik amúgy sincsenek már itt.
Bocs a szlenges rövidítésekért.. A 20 év osztrák kapcsán sztem csak örülj, hogy nem franciáknál voltál:) azok jellemzően sokkal amatőrebbek profitcsinálás professzionalitása szempontjából (tisztelet az egy-két kivételnek) Amúgy meg a gazd-i modellekbe is beleütöm néha az orromat, s így nálam az lett a benyomásom, hogy a multis kritika teljesen jogos:vagyis a felső menedzserek rövidtávú érdekeltsége, és rövid időtáv kiszolgáltatottságuk teljesen aláássa a tulajok valós érdekeit (egy-két alapos és nyugdíjpénztáras alkalmazotti képviselők, mint nagy tulajdonos képviselők, meg szintén megérnének pár misét) (ez elsődlegesen nem a magyar, hanem a nyugati világra, tőzsdékre vonatkozik) Szóval én azt várom, hogy ez a jelen kapitalizmus struktúra érdemben átalakul egy új üzleti modellnek köszönhetően kb 10-20 éven belül. persze a FAANG átalakulás mindenképpen megváltoztatja ettől függetlenül is jelen gazdasági világunkat.... brutál szektorok válnak majd füstté jelen formájukban.. pl Robin Hood.. stb..
nem voltam ciges, csak rajta tartom a szemem a bizt piacon.. A lehívás olyan szempontból is reál lehet, hogy ez a Bayer +aprópénz szórása pár felső vezetőknek, akik nincsenek túl jó anyagi helyzetben (más helyeken vezekhez képest ki vannak "éheztetve").. így a lehívás azért is indokolt (gondolom) mert egy "alacsony" fizus vezető pozis ember végre hozzá juthat a részvételi és működtetési alamizsnához. S ekkor a félretett fogyasztói és vagyon halmozási igénye (pl a feleség igénye a tisztelt felső vezető felé), végre gyors na megmondtammal kipipálható... Gondoljátok csak el, vezető vagy egy "pénzügyi intézményné", ahol a család és a környezet is prekoncepcionálisan azt gondolja, hogy teljesen nagy a Zsé.. aztán meg lehet szinte kevesebbet keresel, mint egy felkapott szaki informatikus jobb helyeken.. Na szóval így már tán jobban akceptálható szegény ciges vezek "-kényszer likviditási" muszájszerűsége. (persze ez a komponens Bayernél és Móricznál nem játszik:)
CIGPANNONIA kitartók