...na én hasonló átlaggal,bár ez romlott,mert 7-800-ról is bővítettem még...
..a lényeg hogy a bux holnap ne menjen 22 k. fölé vissza..ha ez megerősítést kap..már csak 20 k. az érdemi támasza...
...pénteken hati zárás is...a kérdés long, vagy short pozikat akarnak e likvidálni...
...valamikor én is csak a long irányt ismertem,s ültem vártam türelmesen,majd amikor már visszajött a bukó gyorsan zártam...
...szerencsére megtanultam az eséssel is keresni...nem volt könnyű...de sokkal gyorsabb....ha pedig itt lesz az idő én is alongos tábort fogom gyarapítani...
...egyébbként együttérzek azokkal akik még nem zárták long pozijaikat,mert tudom milyen nehéz, főleg a veszteséget elvarni....s utána kell nagy erő a másik oldalra állni, vagy újra poziba lépni...
...erre edződni kell, sminnél előbb újra kereskedni...s tanulni a hibákból...
..a nikkei azért nem semmi egy piac...90-től(39000) csak lefelé jön...ott aztán tényleg medve az úr... link
Mert a barom FED számolatlanul nyomtatja a dollárt, és semmi sem drága nekik...és mindig van elég hülye úgylátszik aki elhiszi nekik hogy minden happy, és nincs is semmi baj az égvilágon..
Érik egy újabb hatalmas lufi. ha kipukkad ronda világ lesz.
Igen, sokan még mindig csak a long beszállókat látják, hisz 2 éve már szinte csak a long megy...
én 23.750 -es átlaggal tartom a shortjaimat.
célár kb. 20.700 pont.
de lehet hogy az aljáról most 4. szerre nem fog felpattanni,...és akkor igen sok long záró lesz..az pedig újabb esést hoz..meglátjuk.
Ma is úgy védték pl. a 22.000 et a sima BUX -van mintha törvény lett volna rá hogy nem mehetünk alá..nevetséges...sok idióta alapkezelő..remélem most megkapják végre amit megérdemelnek.
Én csak azokat nem értem akik, itt a végén csak a longot látták. Még ma is mint a bolondok longot nyitottak, mint ha életük múlna rajta. Történetesen nem mind1 melyik irányba keresik a pénzt?? Elmúlt minden félelem érzés az emberekben, és csak bénultan egy irány létezik?? Már egy hónapja mindenkinek csak egy taktikát javasoltam, az pedig egyszerű. Emelkedésekben shortot nyitni. Max 150 pontot védeni, ha ellene megy a piac. Eddig bejött, mert folyamatos az esés.
Ha jobban megnézzük lehet volt (van) egy zászló a DAX-ban. (H1-en látszik szépen)
Ez alapján célár valahol 6320 körül kellene legyen. Lehet a japcsik is esnek és ezzel validálja majd a DAX?
reggelre kiderül...
Mit gondoltok?
Készítettem egy soron kívüli bejegyzést, hogy kontextusba helyezzem a mai mélypontot és a felpattanást. Íme a számozás, ami egyébként összhangban van a hétfői változattal: link
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?