Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Persze, ez nem kerdes. Azonban jomagam szivesebben tartoznek a “hanyatlo” Nyugathoz, mint a “prudens” Kelethez. Azt a slagert mar egyszer agyonhallgattuk, kiprobalnam a masik albumot.
Komoly blokkosodás van, vasfüggöny, stb. Ennek gazdasági negatívumait az atalnti blokkra mindenki mélyen alábecsüli. 1. út: ha nyomtatás lesz, akkor inflációs spirál. Ez tiszta sor. 2. út: bedöntés, ennek minden áldásos hatásával. Úgyis igen elszaladtak a lovak a pórnéppel, épp ideje megrendszabályozni őket. CSak annyit mondok, hogy amikor vegytiszta bullt vizionálsz, mindig zuhanás lesz. Szóval ha nyomtatnak, akkor all in, ha nem, akkor is az csak shortba. :)
Ha így lesz, akkor 1929 kismiska volt ehhez képest. Meglepne, ha ezt a kockázatot a nyugat felvállalná, mert sokkal nagyobb lenne a vesztesége, mint a keletnek...
Egyetlen de elhanyagolható különbség van: akkor a nagytőkés elit mindet megtett azért, hogy megtartsa a buborékot, most meg mindent megtesz azért, hogy bedöntse a világgazdaságot. Ugyanis azóta két nagyhatalom is fenyegeti a nagytőkés érdeket. Az egyik nyíltan katonailag (Oroszország), a másik Kína (elsősorban gazdaságilag, de fokozódóan katonailag is). A nagytőke olybá tűnik stratégiát vált, és ha a 279. szankció sem fekteti ki az oroszokat, majd a gazdasági válság megteszi a keleti blokkal, legalább is szvsz. ez a cél. Elég csak azt nézni, hogy milyen szépen fordul az amcsi és ajrópai vélemény Zselével kapcsolatban. Megkezdődött a kihátrálás mögüle, és várhatóan jön a gazdasági bedöntés. Persze lehet, hogy tévedek, nem ez lenne az első... :)
Ma vásároltam Credit Suisst. !! én annyira nem remegek még ettől a vételtől bár a fiam is lebeszélt róla Ausztráliából. Na oszt mi van beesik ,1,2 ig?? Majd kinövi magát, utána meg én kaszálok
Jó vételi lehetőségek lesznek, mint 2020 márciusában. A Fed valszeg meg fog hárálni és likviditást is fog pumpálni a rendszerbe, továbbá kamatot fog csökkenteni...
A kotvenypiaccal nincs baj, azzal annal inkabb, hogy jo nehany bank tokeattetellel allampapirozik… Ki ne talaljuk mar, hogy a “kockazatmentes” hozam tehet mindenrol.:)
Backtest és ami mögötte van