Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Igen. Az uniós pénzekkel sem lesz gond. A külker már év végén javulni kezdett. Forint nagyot erősödött. A német gazdaság pedig kedvező konjunkturális folyamatokat mutat...
Az ugye megvan mindenkinek, hogy a magyar munkanélküliségi nyilvántartás gyakorlata miatt ez csak a jéghegy csúcsa? Emlékeim szerint biztosan 3 hónapig tartanak számon minden frissen regisztrált munkanélkülit. 3 hónap után ugyanis járulék már nem jár, de havonta frissíteni kell a regisztrációt. Ha nem teszi meg a munkanélküli, akkor automatikusan kikerül a nyilvántartásból, és ugyan miért járna be havonta regisztrálgatni, ha segítséget már úgy sem kap 3 hónap után? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230224/mar-4-os-a-munkanelkuliseg-magyarorszagon-599014
Jól látod. Itt a faluban van egy kőműves. aki ausztriában dolgozott a covid előtt. Majd hazajött és katás vállalkozó lett. Amikor a kormány megváltoztatta a katát, vissza adta az ipart, mert nem tudott cégeknek számlázni. Privát építkezések pedig leálltak, nincs elég munka. Most újra alkalmazott, de nem mint kőműves, hanem mint ipari alpinista. Jobb pénzért. Aszondta, ami kell nekem kis munka, megcsinálja. Gondolom nem egyedi eset.
Majd amikor hazaküldöd, hogy bocs, de ennyiért nem fér már bele és még sokan tesznek így, akkor majd változik. Én azt látom, hogy közel vagyunk egy ilyen helyzethez. Legalább is a környezetemben jelentősen megszaporodtak a szakik hirdetései, és az ismerősi körben lévő "drmérnökurak" is mintha lényegesen kevesebb maszek melót vállalnának. Mármint nem elfáradtak, hanem nincs. :D
Elég sok helyről hallom h az építőiparban nagyon jelentős a pangás. Ha az anyagárak nem is zuhannak be, de a kivitelezési díjak sztem jelentősen csökkenhetnek...
Mar a reszvenykibocsatas is erdekes volt, aztan beszallt a Market…most mondjam azt, hogy boritekolhato volt??? Nagyon remelem, hogy az Alteo papirjait nem vegzik ki, mert a 3040-es ar pofatlanul alacsony. Tozsdefejlesztes 2023.
Úgy gondolod, hogy jelentősebb árcsökkenés lesz? Igazából már az is haladás lenne, ha mondjuk ebben az évben stagnálnának az ehhez kapcsolódó termékek árai.
Backtest és ami mögötte van