Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ez így van. Sztem most tavaszig rendben vannak a dolgok. Majd valamikor nyár felé kezd megint romlani a helyzet, amikor indul a betárolási szezon, meg amikorra majd kiderül, hogy az uniós pénzek nem nagyon jönnek...
Szukul a likviditas, de kozben meg orrba-szajba, heti rendszereseggel mennek a haver hitelek…lehet ez meg kontra produktiv, ha jon egy realtive tartosabb hideg es dollar ero.
Igen illetve azt is mondta ami uzenet h komoly piaci rendezodes nelkul marad a szigor. Ha erre rajon meg a fed 0.25 es kevesbe hawkish hang, ezzel olcso gaz es olaj, usd gyengules, sp kiloves akkor ez az arszint meg jobb lehet. Most hagyok mindent hufban. Pentek len meg vettem eurt de most mar nem veszek FEDig.
Én most január elején átmenetileg tettem át forintba, mert OTP-ben vagyok érdekelt, de ahogy lezárom a trade-t, úgy viszem is vissza devizába, talán még a mostani jó árfolyamon...a mai MNB dumában voltak érdekes dolgok, pl a a kötelező tartalékráta 5-ről 10%-ra emelése. Egyelőre úgy látom, hogy folytatódik a likviditás szűkítése. Ezek a lépések, illetve a gázárak esése átmenetileg ezen a kedvező szinten tarthatja a forintot. A következő pár hétben ezért nem is számítok nagyobb forint mozgásra...
Még a végén kiderül, hogy az egész energia válság szépen illeszkedik a NER terveibe, és amíg azt végre nem hajtják, nem is volt opció az energia függetlenedés! :)
Backtest és ami mögötte van