Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Szerencsére most vannak azért esők, de egy igazán csapadékos télre nagy szükség lenne. Most vetettem téli retket pár napja, annak nagyon jót tett a mostani esőzés. :)
Tényleg jó, köszi. Ezek a hosszútornácos parasztházak mindig nagyon tetszettek. Az öreg bácsiról szegény nagyapám jutott az eszembe, akit ugyanígy sosem láttam rövidujjú ingben. Télen-nyáron csak hosszúban.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220824/szomoru-elorejelzes-erkezett-meg-harom-honap-aszaly-var-rank-563001 Ez tényleg szomorú. Ami még igazán az az, hogy vigyázni sem tudunk a vízre. A fű locsolása régi vesszőparipám, de valahol azért érthető. Az viszont, hogy ivóvízzel legyen a WC leöblítve az a pocséklás netovábbja. Terveim szerint jövőre még több esővizet fogok tárolni, visszatartani, valamint a szürkevíz felhasználását is megpróbálom majd megoldani. Továbbá kipróbálom a kert egy részén a víztakarékos növénytermesztést. Lassan három hónapja minden este locsolással megy el úgy, hogy éppen csak életben lehet tartani a növényeket.
Tulajdonképp nem tudhatjuk h mikor fogunk piaci árakat fizetni. Jobb amiben csak lehet az önellátásra berendezkedni. A mosógép rákötés is nagy energia spórolás! Kánikulában szoktam plédeket, párnákat, takarókat, kis szőnyegeketmosni. Kútvízzel működtethető-e? Majd megkérdezem a vízszerelőt. Így a víz/csatorna díj is megmaradna. Láttam a szomszédnál, egy gumi jakuzzit, 100e-ért vette. Jó lenne nekem is. Ennyit még rászánnék az úri-murira :)
Szívesen. Én piacival számolom a megtakarítást, illetve a megtérülési
időt. Mivel a keret feletti részt kívánom kiváltani, ami már piaci áras lesz. (nekem a gáz) Mosógépet, illetve ha lesz, a mosogatógépet is rá lehet kötni
a meleg víz körre, a hideg helyett. (keverő szeleppel)
Köszi szépen! Remek, fogok venni én is egy kis méretűt. Tavasztól-őszig havi kb 4e ft megtakarításom valószínű lesz :) . 200+50e felszerelés, meg csövek(bár lehet ez utóbbi több) nekem ez kb 7évi megtérülést jelent. De így garantáltan bele férek a kedvezményes áram keretbe. Ha piacin számolom, akkor cca 4év
Tudom, tudom a napkollektor nem éri meg. Sőt, én magam is találkoztam olyan rendszerrel, ahol a megtérülési idő 180 évre jött ki a tervezett 30 évvel szemben. Azt hittem, hogy valamit elszámoltam. De nem, a kollégák is erre az eredményre jutottak.
Új kihívásokra vágyott :) Ez mit mondott be? A Duna jegén nem lehet megtartani a koronázási ceremóniát?https://telex.hu/belfold/2022/08/23/media1-felmondott-nemeth-balazs-tavozik-a-kozmedia-legismertebb-musorvezetoje
Ezek már a koncepciós perek előszelei? Az 50 es évek elején volt a pártvezetés belső szlogenje h a sajátjainkat üssük legjobban, annál jobban félnek majd a többiek.
Backtest és ami mögötte van