Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
minden idők legfüstösebb tele jön. a szegények több szart fognak égetni, tüzifa nincs, most gyors vágnak, nálunk a pilis már sok helyütt tarra van vágva, a nem létező erdőgazdálkodás miatt. szóval most vágnak, rabolnak, lopnak fát, ami még vizes lesz télen. szenet, olajat mindent fog enni a vegyestüzelés.
Az a baj ezzel az egésszel, ami minden mással is NER unortodoxiában. Abszolút tervezhetetlen az életed.
Ha most mondjuk "ésszerűen" gáz helyett áramra törekszel átállni, akár komoly beruházások árán is, egyáltalán nem biztos, hogy holnap éppen ez lesz a jó. Majd másképp ébrednek, kell még egy kis pénz, és máris megint feje tetejére állítanak mindent. Majd akkor éppen a hőszigetelt házakat fogják megadóztatni, mondjuk valami szolidaritási adó néven, hogy segítsék meg azokat, akiknek korszerűtlenebb lakhatási körülményeik vannak.
Ha majd mindenkinél napelem lesz, áramfogyasztás meg nulla, akkor majd megtalálják a módját, hogy így vagy úgy, de beszedjék a hiányzó pénzt máshol. Szóval csak ideig-óráig tudsz okos (látszólag) lenni. Pl. aki eddig elrohant gyorsban kandallót meg kályhát venni, az most az elektromos fűtőtestekért rohan? Aztán ha "brüsszel" belátja, hogy jár nekünk a pénz, akkor meg megint csökkentjük a rezsit?
Az ország számlája viszonylag fix, ide-ide tologatjuk, hogy éppen kit mennyivel terhelünk és sajnos ebben semmiféle szolidaritás, vagy ésszerűség nem játszik szerepet, csak és kizárólag a hatalmi érdek.
Szólásszabadság van, meg demokrácia, meg ilyenek, a főrumot meghagyják dühöngőnek, más nem változik úgy sem.
Ha meg mégis, akkor szépen elhúznak a több száz évre betárolt lóvéjukkal, amiből a család tudja majd fizetni örökre, generációkon át a piaci árakat.
Nem volt még a történelemben ennyire kártékony magyar kormány. Van még vajon visszaút? Van még bármi esély a felemelkedésre? Vagy ez már megfordíthatatlan?
Nem tudjuk megoldani, a torpe nem fazhat, majd magamon sporolok, ez a megoldas. A sajat nevemben tudok beszelni, hogy en meg istenes helyzetben vagyok, mert “csak” duplazom…de aki 4X arat kell, hogy fizessen, az mikepp?! Nagy baj lesz itt…kell(ett) az a rendvedelmis emeles, jol tudtak.
Én irhabundában fogok itthon ülni, az kurva élet. Nem fizetek ennyit, mert nem 700 ft a világpiaci ár. Ezen is nyerészkedni akarnak. Én viszont egy forinttal sem támogatom a rezsimet. Ha mindenki így tenne, akkor búcsút inthetnének a remélt 1000 mrd-nak...persze tudom és megértem, hogy egy kisgyerekkel ezt nem lehet...
Backtest és ami mögötte van