Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Jó napot! Az a kérdés, hogy a részvény befektetéseknél mi a helyes eljárás? - Megvenni, tartani az idők végezetéig és közben felvenni az osztalékot, vagy - Megvenni, cél árfolyamnál eladni, majd visszavenni és közben felvenni az osztalékot, ha úgy adódik. Melyik hoz többet a konyhára?
És mivel az MTel nagyon régen inkább osztalékrészvény, ezért kigyűjtöttem nektek az összes osztalékot és számoltam egy hozamot arra az esetre, ha az osztalék mindig visszaforgatásra került volna. Ez némileg árnyalja az összképet.
Én meg azon gondolkoztam, hogy semmi okom felülbírálni a huf-ba vetett "bizalmamat", vehetem tovább az eur-t, árfolyamtól függetlenül. Itt olyan érzése van az embernek, hogy nem járhat rosszul. Nem keresek én aljakat vagy csúcsokat, csak rendszeresen veszek, immáron évek óta, eddig ez volt az egyik legjobb döntésem. Nem látom, hogy ez éppen most mitől változna.
Backtest és ami mögötte van