Júliusban 15 284 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon,
27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ez egyben azt is
jelentette, hogy az év első hét hónapban 89 830 új gépkocsit adtak el,
ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest -
közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Carinfo.hu a
DataHouse adatai alapján csütörtökön.Az MGE kiemelte, hogy az első
félévi értékesítési számok nagyon közel vannak időarányosan a növekedési
várakozásukhoz, így az év végére várt értékesítési volumen reálisnak,
sőt inkább túlteljesíthetőnek látszik. https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/nagyon-fogynak-az-uj-autok-magyarorszagon-ime-a-legnepszerubb-markak.3.333089.html
A piacnak mindig igaza van (hogy nagyobb közhelyet ne írjak..) Viszont ha úgy döntesz hogy realizálsz - a példa kedvéért - mondjuk 33% bukót és átpakolod a tőkédet egy másik papírba, azon keresned kell 50%-ot, hogy nullázd az előző bukódat. Szigorú dolog a matematika. Másrészt ha relizálod a bukódat, azzal tálcán nyújtod a pénzed a papír mögött álló cégnek. Amihez jelenleg semmi kedvem, egy ilyen tolvaj söpredék cég esetén. Épp ezért gondolkodom hígításon.
a veszteség a tőzsde velejárója, már rég visszakerested volna máson vagy akár ezen, ahelyett hogy ezen vergődsz, persze ez mindenki saját döntése (én is befürödtem ezzel és buktam keményen anno, mert realizáltam a bukóm inkább,aztán visszajöttem és plusz 20% ban vagyok már ezzel a papírral ) most sincs papírom de 100 körül majd veszek újra
Jó döntés? Milyen kár hogy nem szeretek bukót realizálni.. igy egyelőre marad. Inkább hígítás párti vagyok és ha nulla közelébe kerülne, azonnal dobom is a szemétbe ahová való.
AutoWallis