Nem befektetesnek vettem oket, hanem biztositastkent.....
ahogy a nagyim mondana: "csak haboru ne legyen"
szoval 20ev ill.-ve hosszabb tavra vettem, persze becserelem a barokat szivesen, ha eljon az ideje egy 2 szobas atlagos haz arara bar mikor....
;)
Egyebkent Aluminium es Zink ara ma kitort Londonban, eves csucson vannak; a femek keszlete most meglepoen alacsony, es kozben meg mintha keresettek lennenek.
Raadasul ugy nezem nyitas korul, hogy ma GLD is kovetni fogja oket, es ujabb 5-10 ponttal emelkedni fog. Az SLV is emelkedo kis haromszoget formaz, az ilyen zaszlo forma folytatasra utal.
Linkbe nem megy....tehát:
kitco.com >charts&data > historical charts/gold >yearly gold charts
ajánlom 2000-2013-ig
De sokféle összefüggésbe lehet grafikonokat nézegetni, a három napot mutató aktuálist is szeretem, jobban lehet érzékelni a napközbeni mozgásokat.
Lehet hogy elmegy a kb: 1350-ig innen, a piac viszont nagy varázsló mint tudjuk.
A biztonságos belépő nekem az idő függvénye. Nagyobb pakkal csak ha legyűrte a következő ellenállást(1270-80) vagy júni vége-júli közepe-vége környékén szállok be. 10-ből 8-szor augusztus -szeptemberben emelkedik az arany ára a nyári minimumokat követően.
Két okbót biztos tudok: indiai esküvőszezon, meg a nyári szabadságolások utáni anyag feltöltés pl az ékszeriparban.
Ez amolyan "népi megfigyelés"
esküszöm nem értem, eddig úgy esett mint eggyik sem.
Mielőtt bárki azt hinné, ez most a tuti befektetés, ezért irogatom naponta hol zár, hát nem! Nagyon óvatosan! Kezdők akik nem ismerték ki a bányászokat, még várják meg arany túlmegy -e a következő ellenálláson. De ki kell ismerni őket. Én az első valódi pénzes kötésemet(ami nagyon jól sikerült, tavaly nyár végén)megelőzően jó pár hónapig demón kereskedtem velük nap mint nap. A legbiztosabb beszállók (shortra/longra) a szélsőséges arany áraknál volt/van.
mar elnezest, hogy kozbe szolok,de talan az ugy lenyege nem az, hogy mibol lett a botrany, hanem hogy nem tul realis aron sikerult eladnia a kosarlabda csapatot.....(ha nem tevedek)
egyebkent egyikunk sem volt ott a kozelbe, hogy beszamoljunk arrol szerintunk mi is tortent.......
ha pedig tenyleg 129M$-hoz a csapat evente, akkor a 2billios ar igencsak jelentos....
Nem tévesztettem el a mondanivalód lényegét, csak nem értem miért kell valótlanságokkal bevezetni... ahogy azt sem értem, miért jössz az "újságosdival", azokban sem szerepelt az amit állítottál.
Nehéz egyszerűen azt leírni, hogy tevedtél, rosszul emlékeztél, muszáj ez az "ahány újság annyi vélemény" féle terelés?
(meg miféle pontosítást köszönsz, mikor teljesen mást írtál? :) )
Kosz a pontositast;-)
Ebbol is latszik, ahany ujsagbol tajekozodsz, annyifele velemeny.
Az enyem az LA Times es Forbes cikkek emlekeire epul, (baratno alias fekete lany)
a tied talan WSJ es Washington Post, (mely egyebkent elozetesen 575M-ra becsult, szinten erosen tulzoan).
De NEM ez volt a mondanivalo lenyege. Annak eltevesztese a "Jerevani radio".
Arany-Ezüst