https://hozamplaza.hu/befektetesi-alapok/AT0000673249/erste-reserve-dollar-usd-r01 Ha nem közvetlenül te akarod venni az állampapírt, hanem mondjuk jó azt tulajdonolni befektetési alapon keresztül,akkor mondjuk itt van ez. Nagyon alacsony kockázat( nem a deviza kockázat alacsony,hanem az alapé), kb az usa alapkamatot hozza (picit tán többet is),alacsony költséggel vásárolható,már kis összeg befektetésével is megéri.
“ Megkérdezhetem, hogy mire fel tiltottál ki a topicodból? “ Szertnted ha te ulnél fejed tetejéig forintban (forintbefektetés fő szószólója imázzsal) a legboldogabb napjaid élnéd? Miközben valahol motoszkál a gondolat hogy a tavaszi tőkefelvevők ha leváltják devizába az nem fog kellemes forintárfolyamot okozni nyárra. Már szinte kényelmetlen is forintbefektetés oldalán megszölalni. Nem is nagyon teszi.
Marci lakáspiacának minden Ft-ra szüksége van, most, hogy már kaptam e-mailt is, mennyi önyp pénzt vehetek ki adómentesen, majd pont nem engedik ki a pmápokat?
“ Szerintem csak a PMÁP kamatok csökkenése miatt megmarad néhány százmilliárd HUF.” Csak elöbb ki kell fizetni. Plane ha tőkét is jelentősebb mennyisegben..
Sziasztok, Többen is emlegettétek itt is illetve az ingatlanos topikban is ,hogy dollár alapon van befektetve pénzetek Ezt esetleg kifejtené valaki ,hogyan lehetséges milyen oldalon lehet ezt megtenni én mint magán személy hogyan/hol tudnék pl: amerikai állampapírt vásárolni? Nekem teljesen megfelelne egy kockázatmentes 4-5%körüli kamattal rendelkező dollár alapú befektetés.
"A tegnapi fed után ez minimum kérdéses,és a fedet most csak azért hozom fel, hogy ne mindig a forint gyengítéssel példálózzak." --- 1% magyar GDP kb. 800 milliárd HUF. Szerintem csak a PMÁP kamatok csökkenése miatt megmarad néhány százmilliárd HUF.
Én úgy hallottam, hogy a kettős adóztatást elkerülő egyezmény nem olyan gyors, mert a kongresszuson és a képviselőházon is át kell menjen és szerintem ott még jelenleg nincsenek sürgősen kivételes eljárások egy falu méretű országgal kötendő szerződés gyorsítására.
Olyan hatalmas beruházások kezdődtek, hogy az M100 építése helyett az Esztergom-Tinnye-Zsámbék-M1 útvonalról az Esztergom-Bajna-Szomor-Bicske-M1 útvonalra terelik a kamion forgalmat. Az útnak új számot (103) adtak és ezt kitáblázták. A decemberi GDP adatban érezhető lesz az új táblák gyártásának GDP növelő hatása, ezért senki ne lepődjön meg a kiugróan magas decemberi GDP adaton. Éljenek a táblakészítők, akik pörgetik a GDP-t. Az mellékes info, hogy egyik út sem alkalmas ezen kettő közül a 40 tonnás kamionok közlekedésére.
És akkor most csak a gazdasági jellegű tartalmakra reagáltam, a politikaiakra, meghogy orbán, meg a családja, meg a rendszere bűnözők, most nem is pazarolnám a szót.
"Másfelől hatalmas méretű beruházásokat, ipari beruházásokat indítottak, amelyek jövőre elkészülhetnek és lendületet adhatnak a gazdaságnak." Ha ennek a mondatnak az lenne a valóság tartalma amit sugall,akkor nem pont a napokban tárgyalnák a külföldiek munkavállalásának szigorítását, megszűntetését Magyarországon.
"2025-ben a korábban felvett hitelek után fizetendő kamatok mértéke jelentősen lecsökken, így több mozgástér keletkezik a költségvetésben. Ennek érzékeltetésére jelezte: míg 2024-ben a nemzeti összterméknek körülbelül a 4-4,5 százalékát fizették kamatként a korábban felvett hitelekre, ez jövőre 3,5 százalékra csökken." A tegnapi fed után ez minimum kérdéses,és a fedet most csak azért hozom fel, hogy ne mindig a forint gyengítéssel példálózzak.
Jó hír lenne, de nem az! Csak a szokásos ígéret cunami, amit néhány hete vagy napja,előre jeleztem, hogy jönni fog. Szóbeli intervenció. A nép megnyugtatására, a forint és a kötvény piac támasztására, a nyáj egybentartására.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.