Részvényeknél a Marshall kereszt úgy néz ki, hogy a kereszttől egészen kis elmozdulás felfelé megöli a keresletet, lefelé megöli a kínálatot. Azt mondják az okosok, ennyire árrugalmas dolog talán nincs is. Ez alapján lenne egy egyensúlyi ár és fél%-s sávban mozogna az árfolyam max. Az egyensúlyi ár az, ami a rv-ből várhatóan befolyó jövőbeni pénzáram diszkontálva a kockázatmentes kamatláb és a kockázat miatti kamatfelár összegével. . De ezzel nem megyünk semmire. A befolyó pénzáramot egyszer kevesebbnek, másszor többnek gondoljuk. Az elvárt kockázati felárat szintén. A kockázatmentes kamatláb alakulásáról szintén változnak a vélemények. Ezek mind-mind igen dinamikusan változtatják a - vélt/gondolt - egyensúlyi árat. De ez még nem elég, bejön mellé a pszichó: veszek mert más is vesz, nem akarok kimaradni; eladok mert más is elad, nem akarok veszteni - hiába gondolok én az egyensúlyi árról bármit is. És ezt még tovább bonyolítja, hogy vannak kényszerek: kinek mikor kell a pénz. Kisbüfinek két hét múlva ki kell csengetni a ház vételárát :) vagy bef.alap fél év múlva törvényváltozás miatt átcsoportosít, vagy tele van hitelből vett rv-l a piac. . Szóval itt egyrészt egy dinamikus, állandóan változó egyensúlyi ár van, amit torzít a pszichó ami pozitív visszacsatolású (amíg vki nagyobb bele nem áll és percek alatt meg nem fordítja) , másrészt torzítják a kényszerek - ezek lefelé szintén pozitív visszacsatolásúak. Mindezzel együtt hosszú____ távon mégis a reális egyensúlyi ára körül ingadozik, de a kereslet/kínálat nem függ az ártól - sőt inkább a szélsőségeken van nagy forgalom: pánikban is qrvasok rv forog meg eufóriában is. Azaz mélyponton és tetőponton is.
En ma ittam vele 4 szilvat meg 3 sort + kertem, hogy ertek alapon ertekelje az uj baratnom. Jol van. Cash es XdaynaX is koztunk jart. Szerinte aki ezt a hirt nem ertekeli jol az gyik. Bocsi.
szerintem nem végzett az akkoval. nyugi. bár megértem hogy kicsit bepöccent. milyen bizonyosság kell itt a népnek a céggel kapcsolatban? van aki tényleg azt hiszi, hogy pl. a wing finanszírozási igazgatója azért kerül be az IT-be, hogy még jobban lehessen szívatni a kisbüfiket? ennyi hülyét...
Nagyon sokszor kitargyaltuk már. Tokeemeles 180 napos vagy 360 napos kozul a magasabban lehetséges. Nyilvan nem érdek, hogy ezek elszaljanak.....ennyire egyszerü.
Akko Invest