Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
"Tisztelt Piros Ferenc úr! Olvastam az alábbi vezetőségi beszámolót: Gratulálok az egész igazgatóságnak, akik a számaik alapján úgy néz ki sikeresen vették ki a cégből a megtermelt pénzt! Javaslom a vezetőségnek, akik egyben többségi tulajdonosok is nagyrészt, hogy próbáljanak meg egy kicsit nagyobb léptékben gondolkodni és gazdagodjanak inkább a kicsit nehezebb de hosszú távon kétség kívül hatékonyabb módon, azaz a cég hozzon létre részvényesi értéket is és a létrehozott vállalat értékének növekedéséből gazdagodjanak! Üdv," "Tisztelt Uram!Levelét továbbítottam az Igazgatóság tagjainak.Köszönettel:Piros FerencTőzsdei kapcsolattartó4iG Nyrt."
Ez mind igaz és az is,hogy okoskodhatunk,de majd csak jövő nyárra tudunk tisztábban látni. Egyébként a válság után informatikai cégként elsőként tudott talpra állni.(válságban hatalmas létszám csökkenést hajtottak végre) Utána hatalmas létszám növekedésbe kezdett a cég és az állami megrendelések elmaradtak. Ezzel indokolták az elején a nyereség elmaradását. Szerintem a létszám növelését azért folytatták és most is több embert keresnek,mert meg vannak győződve,hogy tovább növekedik a megrendelésük,bevételük. Új piacokra törtek be és így újabb megrendeléseket szereztek.(Sajnos lehet,hogy nagyon alacsony áron,de később még az újabb megrendelések is hozhatnak nyerőt)
Szerintem 1 tőzsdei cég nem lesz szándékosan veszteséges. A cég az elmúlt 1,5évben padlót fogott. A kérdés,hogy innét lesz-e 1 nagy felpattanás,mert a bevételek növekedése és a létszám ill. az átszervezések ezt indokolnák. A következő 3 negyedévben ennek már nagyon komolyan látszani kell. Ha nem lesz változás akkor sajnos rossz lóra tettünk. Egyébként tartom azt a véleményemet,ha a vezérek tényleg úgy gondolják,hogy jövőre a terveket hozza a cég,akkor nagyobb vételeknek kéne jelentkezni részükről.(Persze a helyükben én is várnám a kicsik eladási paráját és akkor vennék)
Mindig minden év végén hivatkoznak áthúzódó bevételre és mégsem lett jó a tavalyi év és az idei sem. Nő az árbevétel, nő a létszám, tehát egyre több a munka , mégis veszteségbe fordultak. Akkor már jobb volt amikor jóval kisebb létszámmal és kevesebb árbevétellel többszázmillás nyereségük volt. Semmi értelme árbevételt növelni ha közben nyereség helyett veszteséget termelek.
"Szinte hihetetlen, hogy a bevétel növekedik, de csak veszteség van belőle. Létszám növekedés is hatalmas." Nyilván ez a kettő összefügg. Volt egy cég, ahol dolgoztam és már látszottak a baj jelei, de a menedzsment az "előre menekülést" választotta. Több hasonlóan bölcs döntés mellett ők is felduzzasztották a létszámot, és összeszedték a piac legszélhámosabb megrendelőit. Természetesen csak még nagyobb lett a bukta. :)
Kíváncsi vagyok meddig engedik esni a nagyok,mert a kicsik bele fognak adni. 2016-os gyenge év után eddig ez az év is siralmas. Szinte hihetetlen,hogy a bevétel növekedik,de csak veszteség van belőle. Létszám növekedés is hatalmas. Egyébként a jelentés elején céloznak rá,hogy a 4Q már jó lesz. "Menedzsment úgy ítéli meg, hogy év végére az adózott eredmény javul,de nem biztos,hogy eléri a megcélzott osztalék kifizetéshez szükséges értéket. Ugyanakkor 2018-19 évi tervek részben az áthúzódó bevételek révén változatlanul tarthatóak." Érdekes nap lesz.
Atya ég! Most olvasom ezt a brilliáns teljesítményt, nem is tudom hogy sírjak vagy nevessek kínomban! Ezzel bizony durván befürödtünk uraim, talán el is jött az idő elhagyni a sülyedő hajót.... Írom ezt úgy hogy az elmúlt 6-8 évben mindig volt több kevesebb részvényem, és hittem a menedzsmentnek! Sajnos...
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...