Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatójabefolyásszerzésről és kötelező nyilvános vételi ajánlatrólA4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság(székhely: 1037 Budapest, Montevideo u 8,cégjegyzékszám: 01-10-044993;a továbbiakban: „Társaság”) ezúton tájékoztatja a pénz-és tőkepiac szereplőit, hogy az OPUS GLOBAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság(székhely: 1065 Budapest, Révay utca 10.; cégjegyzékszám: 01-10-042533, atovábbiakban: „OPUS GLOBAL Nyrt.”), a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt által kezelt REPRO I. Magántőkealap(nyilvántartási szám: 6122-57), és KONZUM PE Magántőkealap(nyilvántartási szám: 6122-44), valamint az ezen magántőkealapok kezelését ellátó Konzum Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság(székhely: 1026 Budapest, Riadó utca 1-3.;cégjegyzékszám: 01-10-045654; adószám: 13960904-2-41; „Konzum Alapkezelő”), mint összehangoltan eljáró személyek (a továbbiakban: „Összehangolt Befektetők”) által adott tájékoztatás alapján, az Összehangolt Befektetők a Társaság által kibocsátott törzsrészvények („Részvények”) mindösszesen 50,28%-a tekintetében kötöttek a Társaságban történő befolyásszerzésre irányuló megállapodásokat („Szerződések”)a társaság egyes részvényeseivel 2018.év május hó 22. és 25.napja között, továbbá a REPRO I. Magántőkealap(nyilvántartási szám: 6122-57), mint vételi jogi jogosult és a KONZUM PE Magántőkealap(nyilvántartási szám: 6122-44), mint vételi jogi kötelezett vételi jog alapításáról szóló megállapodást kötöttek egymással mindösszesen 424.261 darab Részvény vonatkozásában. Az Összehangolt Befektetőkaz596/2014/EU Rendelet (MAR) 17. cikk (4) bekezdésének felhatalmazása alapján a Szerződések létrejöttének bejelentését saját döntési jogkörükben késleltették.Az Összehangolt Befektetők –részben élve a Szerződésen alapuló jogaikkal–a mai napon a Társaság részvényeseivé váltakaz alábbiak szerint:KONZUM PE Magántőkealap: 427.745darab, tulajdoni hányad: 22,75%, befolyás mértéke: 23,35%.OPUS GLOBAL Nyrt: 187.116darab, tulajdoni hányad: 9,95%, befolyás mértéke: 10,21%.Az Összehangolt Befektetőkígya mai napon együttesen 33,57 % mértékű befolyássalrendelkeznek a Társaságban, amelyre tekintettel –a Tpt. 68. § (1) bekezdés b) pontja, illetve (2) bekezdéseértelmében –az Összehangolt Befektetők együttes ajánlattevőként, a Társaság valamennyi részvényese számára, a Társaság által kibocsátott, egyenként HUF 1.000,-azaz egyezer forintnévértékű, névre szóló törzsrészvényei (ISIN azonosító: HU0000071030) megvásárlása céljából kötelező nyilvános vételi ajánlatot terjesztenekbe a Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: „Felügyelet”) részére, jóváhagyás végett. Az Összehangolt Befektetők tényleges befolyásszerzésének –a Felügyelet fentiekben említett jóváhagyásán túli –előfeltétele, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. Törvény („Tpvt.”). szerint meghatározott tőkepiaci összefonódás kérdésében a törvény szerinti döntését meghozza.InternationalInnovativeIT Investment4iGNyrt.•1037Budapest,Montevideou.8.•Tel.:+3613712910•Fax:+3613712911•E-mail:info@4iG.hu•www.4iG.huA fenti Tranzakciókzárását követően a Mészáros csoport részvénytulajdona és befolyása a Társaság felett az alábbiak szerint alakul:KONZUM PE Magántőkealap: 237.145darab, tulajdoni hányad: 12,61%, befolyás mértéke: 12,94%.REPRO I.Magántőkealap: 424.260darab, tulajdoni hányad: 22,56%, befolyás mértéke: 23,16%.OPUS GLOBAL Nyrt: 259.416darab, tulajdoni hányad: 13,79%, befolyás mértéke: 14,16%.A Társaság egyben tájékoztatja a pénz -és tőkepiac szereplőit, hogy az OPUS GLOBAL Nyrt.tárgyalásokat kezdeményezett a Társasággal a Takarékinfo Központi Adatfeldolgozó Zártkörűen Működő Részvénytársaságban(székhely: 1027 Budapest, Kapás utca 11-15.; cégjegyzékszám: 01-10-043224; adószám: 12184756-2-41; a továbbiakban: „Takarékinfo Zrt.”)lévő részesedésének a Társaság rendelkezésére bocsátása, illetve a teljes Takarékinfó Zrt. és Társaság közötti szinergiák minél hatékonyabb kihasználásatekintetében.4iG Nyr
Érdekes kérdés, hogy ez vajon melyik papír árfolyamát fogja kilőni... (Ha, egyáltalán, hisz az Opusba valamilyen szinten be vannak épülve a pozitív hírek.)
Ami lényeges,hogy a Microsoft nem a 4IG-től vette el a jogot,hanem a Humansofttól és 2 másik nagy konkurenciától. A 4IG-nek van joga és ezért írtam régebben,hogy ez még akár pozitív is lehet.
Tegnap,vagy tegnap előtt volt egy 900db-os eladás. Talán ő adta el és akkor nem írogat ide. 2 részletben vették meg. Ha jó lesz a bejelentés akkor tartósan 4000 fölé mehetünk. Kíváncsi vagyok mi lesz.
Én csak kb. négy éve tőzsdézek, így ezek nekem kimaradtak, de az utóbbi egy-két évben mintha a nagyságrend ebben is megváltozott volna (ahogy a korrupciót tekintve is).
"A politikai agymenések mozgatnak most már mindent." Hát ez a már most jelző szerintem mindig is érvényes volt... Elég csak a Pannonplast-ra gondolni, Zalakerámiára, Démászra, Brau Unionra, Antenna Hungáriára, Fotexra gondolni és akkor még fel sem soroltam az összes politikai dolgot
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...