Kedves Fórumtársak! Van már 4IG topic, tudom. Ez annyival másabb, hogy nyugodtan írhattok aktuális árfolyamot, kibeszélhettek záró értékeket. Kérdezni lehet bármit a részvénnyel, illetve az azzal szorosan összefüggő dolgokkal kapcsolatban. Trágárság, trollkodás kevésbé tapasztalt kérdező megbántása kényszerpihenőt, visszaesőként kitiltást von maga után. Hajrá 4IG!!!
Kedves szarvasvadasz... ha nem tul nagy keres raknal be akko invest forumra egy elemzest arrol a papirrol? Kivancsi vagyok a meglatasodra? Koszonom elore is
Ha nem értesz valamit, inkább kérdezz. Se nekem, se másnak nincs fogalmam arról, hogy mi lesz - teljesen hiábavaló törekvés lenne. Viszont kell legyen valamilyen szisztémád, amivel mérlegelni tudod a piacra lépési lehetőségeket és dönteni tudsz, venni, eladni vagy félreállni érdemesebb az adott árfolyamszinten - bizonyára Neked is van valamilyen módszered.
Bármely módszer alkalmazása esetén valószínűségekben lehet csak gondolkodni, az egyes irányok valószínűsége pedig nem állandó. Az általam használt módszertan szerint a sárga zónák olyan szintek, amelyet ha elér, nagyobb a valószínűsége egy-egy forduló kialakulásának, ezért potenciális fordulásra utaló jelekre elsősorban ott érdemes figyelni. Ez nem azt jelenti, hogy be is következik a forduló, a "tévedés" része a módszernek. Akkor beszélhetünk szisztémáról, ha az megadja azokat az objektív feltételeket is, amelyeknek teljesülnie kell ahhoz, hogy belépésre lehessen spekizni vagy pedig esetleg el kell vetni.
Két posztom volt a 4IG-ről az elmúlt 5 hónapban a módszer alkalmazásával (más instrumentumokban több ezer...):
Pont van egy hetes helyzetértékelés még a múlt hétről. Durva a potenciál a sárga zónás szintekről, háromszorozódhat az árfolyam. 400 törése utáni korrekció lenne a "tuti" belépő, de nem feltétlen jön onnan korrekció. Most még jöhet új alj, képlékeny fázisban van.
Fölösleges eldobálni, pár hónapig még valószínűleg korrekcióban marad. Közben egy "B" hullámos rally jöhet 550-450 közöttről vissza 900 környékére, de igazából longra lejjebb, 400 - 300 környékén alakulhat majd ki jó lehetőség dupla / új csúcsra spekizve. Után el kell felejteni ezt a papírt szerintem.
4IG Reál