KNZilium

Regisztráció: 2017-04-12 19:41:12

Hozzászólások száma: 488

Utolsó hozzászólás: 2019-11-15 08:56


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Est média szekta" topikból

A moderálás a "Est média szekta" topik #83123 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Troll.

utolsó 20 hozzászólás

Delta Szekta (EstMedia) péntek, 08:56
Nagyon fura országban élünk. Nálunk mindig az a hibás, aki szóváteszi, ha valami nem törvényesen zajlik. Félre ne érts! A tebész egy hm.. minimum érdekes képződmény, valójában semmi szükség nem volna rájuk, ha a felügyelet végezné a dolgát. De ők évek óta félrenéznek, mint ha nem is léteznének. Így nem kell csodálkozni, ha feltalálja magát valaki, és önkéntes rendőrt játszik.
Amúgy ha nincs hvg cikk soha a büdös életben nem tudjuk meg, hogy zárolták a DS számláit. Holott ezt rég közzé kellett volna tenniük, hiszen ezzel a céggel akarják az EST ügyletet lebonyolítani. Ahelyett, hogy a menedzsment hülyeségeket ír (beperli a NAV-ot???) inkább azt kellett volna magyarázniuk, hogy 400 millás tartozásért miért 1,3-as inkasszót kaptak. Nyilván a kezükben van a hatóság végzése erről!!
Zárolni meg akkor szokták valakinek a bankszámláját, ha nincs fedezet egy követelésre. Így második pontban meg inkább arról kellett volna írniuk, hogy miként akarják így lezárni a dealt, ha még ennyi pénzük sincs a bankban. Na nekem ezért nagyon büdös ez a story.
4IG részvény csütörtök, 19:03
A 30 mrd-s tőkeemelésig, gondolom, mert az tovább változtat majd a tulajdonosi arányokon.
4IG részvény 2019. 10. 31. 10:30
Szerintem azzal, hogy 700-on emel tőkét nem azt mondja, hogy ennyit ér a papír. Hanem azt, hogy ha már ő viszi a kockázatot a bankhitel felvételével és nem a 4iG akkor ekkora kedvezményt megérdemel az új részvények jegyzésekor (több rv=nagyobb osztalék). Ráadásul arra is figyeltek, hogy annál nagyobb kedvezményt ne adjon magának JG. az árfolyam meghatározásakor, mint amit egy átlagos OTC ügyletnél bárki megkap ma a piacon egy ilyen volumenű ügyletnél. Az, hogy az egy részvényre eső saját tőke pedig a 7x-ére nő, minden részvényesnek megér ennyi diszkontot a nagytulaj felé.
Most nem károgni kell, hanem figyelni mit csinálnak. Én úgy látom egy brutális informatikai birodalom épül. Mennyit érhet a T Systems? Úgy 40-50 mrd-t? Tehát a mai bejelentésnek megfelelően marad majd a tőkeemelést és a kötvénykibocsátás után 10-20 mrd közötti további akvizíciókra, amit dedikáltan erre akarnak költeni, ez szerepelt a mai bejelentésben.
4IG részvény 2019. 10. 31. 09:54
Ne tedd! Teljesen logikus, hogy csak így tudja a bankhitelt törleszteni. 
4IG részvény 2019. 10. 31. 09:21
Még néhány dolog a mai bejelentés kapcsán, ami eszembe jutott.
1. A KZF bankhitelből emel tőkét a 4iG-ben, ezt a hitelt miből tudja visszaadni? Bevételből. Milyen bevétele van egy vagyonkezelőnek? Osztalék. Tehát a 4iG osztalékot fizet majd a részvényeseinek innentől mindaddig, amíg a 30 mrd-t vissza nem fizette a tulajdonos. MINDENKINEK, MINDEN RÉSZVÉNYESNEK!
2. Mészárosék (Opus, Konzum PE) elég durván kihigulnak a 4iG-ből, ami nemzetközi tőkebevonás, terjeszkedés szempontjából lehet jelentős. Eddig sem tartották a 4iG-t klasszikus politikai papírnak, a tőkeemelést követően pedig kifejezetten nehéz lesz!!!
Hajrá 4iG!!!
4IG részvény 2019. 10. 31. 09:04
A VG cikkben benne volt, hogy bankhitelből lesz a 30 mrd, amit a KZF vagyonkezelő vesz fel, ami pedig Jászaié. Elég nagy a bizalom a tulajdonos részéről, hogy ilyen szinten eladósítja magát a 4iG-ért, és nem a 4iG-t feszíti ki egy ekkora hitellel, plusz ugyan ekkora kötvénykibocsátással. Nekem az egész úgy ahogy van nagyon pozitív!!!
4IG részvény 2019. 10. 31. 08:45
Mivel a részvények a legnagyobb tulajdonoshoz kerülnek, aki 2 évig garanciát vállal arra, hogy ezeket nem adja el, így igen, ez jó nekünk nagyon! Főként úgy, hogy az egy részvényre eső saját tőke brutálisat nő. Ajándék minden részvényesnek!
4IG részvény 2019. 10. 31. 08:42
Én ezt nem így látom. Jászai berak 30 milliárd forintnyi casht, úgy hogy nem adósítja el a vállalatot, és ezért kap egy jelentős diszkontot. Ezzel nem azt mondta, hogy ennyit ér az rv. Szerintem ilyen sem nagyon volt mostanában a BÉT-en!!
4IG részvény 2019. 10. 31. 08:38
A 4iG Nyrt. a napokban több fontos bejelentést is tett akvizíciós és növekedési terveinek pénzügyi hátteréről a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A T Systems Magyarország Zrt. (TSM) megvásárlására irányuló tárgyalások sikeres lezárása esetén a társaság két forrásból is finanszírozná az akvizíciót és további növekedési terveit – írja közleményében a társaság.
Az informatikai vállalat teljesítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vállalati kötvényprogramjának feltételeként a hitelminősítési eljárást. A Scope Ratings BB-/stabil kibocsátói minősítése megfelel a jegybanki kötvényprogram feltételeinek, így a 4iG november végéig 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki zártkörű aukción vállalati kötvényeket. A társaság emellett bejelentette, hogy a Jászai Gellért tulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő Kft. december végéig készen áll további 30 milliárd forintos zártkörű tőkeemelés végrehajtására, amellyel a társaság egy részvényre jutó saját tőkéje több mint hétszeresére emelkedhet. A lépéssel a 4iG elnök-vezérigazgatója 58,9 százalék fölé növelné tulajdonát a tőzsdei társaságban, a kötvénykibocsátással együtt pedig a 4iG már elegendő forrással rendelkezne ahhoz, hogy a TSM mellett további akvizíciókat is végrehajtson.
A KZF Kft. a tőkeemeléshez szükséges forrást a rendelkezésére álló hitelkeretből biztosítaná, a vagyonkezelő társaság 2 éves kötelezettséget vállalna arra, hogy nem értékesíti a tőkeemeléssel tulajdonába kerülő 4iG részvényeket (lock up). A tőkeeemlés részvényenként 700 forintos árfolyamon történhet, melynek eredményeképp a 4iG egy részvényre jutó saját tőkéje a 2019. június 30-i 34,50 forintról több mint hétszeresére, 242,90 forintra nőhet.
https://www.vg.hu/penzugy/tozsde/60-milliard-forint-erkezhet-ev-vegeig-a-4ig-hoz-1841890/
4IG részvény 2019. 10. 15. 22:36
Majd holnap a konfin azért számítok újdonságra
4IG részvény 2019. 10. 15. 00:26
Off
Annyira bírom, hogy ha hasít a gazdaság jobbos kotmány alatt, az balról nézve mindig és kizárólag a kedvező világgazdasági folyamatoknak köszönhető. :DDD
Szegény Pannon pumára meg már senk sem emlékszik!
Egy a lényeg az ellenzék kapott 5 évet, hogy bizonyíthassa, már nem azok a balfékek amik voltak. Borítékolható, hogy nem fog sikerülni nekik. Mert ki is nyerte tegnap a választást Budapesten? Nekem gőzöm sincs. Sok párt masszája.Az első bili akkor borul majd amikor ki kellene valahogy találni, kik legyenek a főpolgármester helyettesek, hogyan osszák szét a bizottsági helyeket, kik legyenek az új fővárosi cégvezetők stb. Egyszóval hogyan osztozzanak a koncon.  És a show akkor indul majd igazán, amikor a nemlétező PM több válkalatot akar majd magának, mint a régi komcsik, akik most 9 év éhezés után végre visszajöhetnek. Parádés műsor lesz meglássatok! Csak pártpreferenciától függetlenül mi, Budapestiek fogjuk megszívni (sajnos).
On
4IG részvény 2019. 10. 04. 22:03
2020-at tettek közzé, nem 21-et
4IG részvény 2019. 09. 30. 20:49
Estbe max a kamikáze spekák mennek. Úgy botrányos az egész, ahogyan van. 
4IG részvény 2019. 09. 25. 08:16
Az Est szárnya alatt innen messziről nézve egy komolyabb gugolás épülget, nem egy alternatív centrum. Nekem nagyon fura, hogy ezt így lehet... Miközben egy olyan vezető üldögél a cég élén, akiről a DoJ is azt írta, hogy bűncselekményt követett el az MS élén. Sztem durva!
4IG részvény 2019. 09. 25. 08:11
Kupec, Bud, Nyomdász...
Megjöttek a károgó nick-ek. Érdekes... Nem tudom kit tudnak befolyásolni a kamu szövegekkel....
4IG részvény 2019. 09. 25. 00:38
Ja, ja... Úgy elengedték a kezét, hogy ma az IT piacon mindenki kezét lábát töri, hogy a 4iG partnere lehessen, mindenhonnan csak ők folynak, még a csabból.is...Kib@szásból még a TSM-et is megvehetik. És így búcsúzóul bezsákoltattak velük pár tízmillíárdért néhány állami tendert is...
Tök reális amit írsz, ugye érzed?
4IG részvény 2019. 09. 13. 17:58
Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán még benne ülnek az Appeninn ig-ben. Azt hittem már rég kijöttek abban az ütemben, amikor Jászai bejelentette, hogy elválnak útjai ML-től és többségi tulajdonosa lesz a 4iG-nek...
De logikus lépés, ha csak és kizárólag az informatikára akarnak koncentrálni
4IG részvény 2019. 09. 12. 11:46
Jó jelentést várok, de azzal, hogy az informatikában bevételek szempontjából nem az első félév (főleg Q1 mindig döglött) az erős, hanem inkább a Q3-Q4 (főleg az utóbbi) bitang. Tehát szerintem a mai jelentés arra lesz jó, hogy lássuk milyen pályán van a 4iG, meg hogy a számokat megszorozzuk kb. 3-4-el és akkor  megkapjuk, hogy mennyi lesz kb. év végére a bevétel, a profit, ebitda a TSM akvizíció nélkül. Mert ha onnan is lehet majd 1-2 hónappal még az év végi konszolidált eredményadatokhoz számítani, akkor nem tűzijáték lesz, hanem világűrbe kilövés :DD 
Szóval az éves teljesítményt lehetetlen most megjósolni szerintem.
4IG részvény 2019. 09. 10. 17:54
Ja meg még ez (forrás ugyan úgy vg):
A Veritas „PartnerEdge” státusszal rendelkezik, amely az SAP licenceinek értékesítési jogát is biztosítja a cég számára. 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek