KNZilium

Regisztráció: 2017-04-12 19:41:12

Hozzászólások száma: 544

Utolsó hozzászólás: 2020-07-02 22:56


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Est média szekta" topikból

A moderálás a "Est média szekta" topik #83123 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Troll.

utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 22:56
1 Ft-ért is vehette elméletben, de láthatóan nem ez az üzleti modell. Amúgy mi ennek a jelentősége?
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 22:53
Kezded kapisgálni. Ha ez így volt korábban, most sem lehet szó a részvenyesek szivatásáról, vagy a felek harci kedvéről. Teljesen nyilvánvaló.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 22:42
Jó hír ez minden mindenkinek már, ha igaz egyáltalán amit ide leírtál, mert:
1. ML-ék mégsem elkótyavetyélték az rv-iket, hanem komoly lóvét kértek (btw ha ennyi volt a hitel, mennyi volt a tényleges vételár??)  - Opus részvényesek nyomkodhatják a tüzijáték gombot! Lesz pénz lóvéra!!
2. Full kamu amit a Viborg haverod nyomat itt két napja a harag napjáról, meg a kegyvesztésről (máskülönben miért finanszírozná Lőrinc haverja a Takarékkal és az MFB, ami az állam bankja az rv adásvételt?) -  ettől  a hírtől meg a 4iG részvényesek kezdhetnek hullámozni a lelátókon!
That's all Folks! Legyen tánc! Mindenki happy!!
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 23:07
Szerintem teljesen logikátlan amit gondolsz. Aki kiesik a NER kosárból azt elzavarják, felnégyelik, bedarálják.  Nem pedig eladnak neki, vagy úgy is mondhatnám, hogy rábíznak egy céget. 
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 23:01
Én úgy emlékszem, hogy akkoriban szárnyalt a Konzum és nem szétkúrta. Mintha a világ legnagyobb rv árfolyam emelkedésének díját is elnyerte volna akkoriban a paper... kb. azóta van ez a nickem amúgy :)
Sőt, megkockáztatom, hogy a Konzum-Opus story hozott új életet a tőzsdére. Baromi sok embert ismerek, akik akkor kezdtek el tőzsdézni a semmiből. És nem a Mari nénik..
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 22:55
Én is így tudom, hogy már nem kell kötelező nyilvánost tennie!
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 19:23
Látszólag kihúzták a direkt politikát a cégből. Ez jó lehet kifelé, pl. nemzetkozi beszállítók.
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 18:34
Sajtóközlemény
Budapest, 2020. július 1.
TOVÁBB NÖVELI BEFOLYÁSÁT A 4iG-BEN JÁSZAI GELLÉRT
AZ OPUS GLOBAL ÉS A KONZUM PE MAGÁNTŐKEALAP RÉSZVÉNYCSOMAGJÁT VÁSÁROLJA MEG AZ ÜZLETEMBER
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Opus Global Nyrt. (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban.
   A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében Jászai Gellért vagyonkezelő társaságán keresztül megvásárolja az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap tulajdonában lévő 4iG részvényeket. A felek az Opus 9,95 százalékos, valamint a Konzum PE 11,63 százalékos részvénycsomagjának megszerzéséhez szükséges adásvételi megállapodásokat az igazgatóságok és a tulajdonosi hozzájárulásokat követően megkötötték.
“A 4iG Nyrt. az elmúlt másfél évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, a társaság az egyik vezető rendszerintegrátorrá vált Magyarországon. A vállalatra stratégiai befektetésként tekintek, melynek fejlődési pályáját további akvizíciókkal, valamint a hazai- és nemzetközi partnerségek bővítésével kívánjuk biztosítani az elkövetkező időszakban. Adottságainak és jelentős növekedési potenciáljának köszönhetően a 4iG a hazai informatikai piac egyik legvonzóbb befektetési célpontja, ezért döntöttem úgy, hogy ajánlatot teszek az Opus Global és a Konzum PE Magántőkealap részvénycsomagjának megvásárlására.” – mondta a mai bejelentés kapcsán Jászai Gellért. 
 „Társaságunk diverzifikált befektetési portfólióval rendelkezik. A 4iG Nyrt.-ben lévő kisebbségi részesedésünket a tavaly nyáron ismertetett vállalati stratégiánk szerint likvid pénzügyi eszközként kezeljük. Az ilyen típusú befektetéseknél alapvető célunk, hogy ezek az eszközök portfóliónkon belül a legnagyobb hozamot érjük el, akár osztalék vagy az üzletrész értékesítésének formájában. A KZF Vagyonkezelő ajánlatát a társaság igazgatósága a részvényesi érték maximalizálására vonatkozó vállalati stratégiának megfelelően fogadta el.” – kommentálta a tranzakciót Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója.   A mai napon bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében: Jászai Gellért közvetett módon – IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-n és a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül – a társaság mindösszesen 61,79 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja majd, amely szavazatok 63,86 százalékos arányát biztosítja.forrás: https://www.4ig.hu/Befektetoi_informaciok/Legfrissebb_befektetoi_informaciok.html
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 12. 08:31
Nem ezt írtam, nyikván k.vva nagy gáz van a világban, de most emögött kizárólag a pánik dominál, nem gazd. tényezők.. Lesznek golyóálló cegek (mint pl. a 4iG) meg lesznek olyanok is, amik nem bírják majd a gazdaság kiszáradását. Minden attól függ, hogy 2 hónapig lesz ez ami most van, vagy egész évben. Én arra számítok, hogy júniusra helyrebillen minden és újraindulnak a gazdaságok. Máskülönben nem a koronavírus lesz a legnagyobb problémánk ezt meg nyilván minden kormány tudja.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 12. 07:58
Tökéletesen látod! Ugyan így gondolom.
Ráadasul egy olyan cégről beszélünk, ami a gyorsjelentés alapján tele van cash-el, megrendeléseinek a 61%-ka az államtól származik. Sok szempontból golyóálló a cég. Ha a vírus úgy megy, ahogyan jött nagy gondok nem lehetnek itt. 
4IG részvény 2020. 03. 09. 09:24
Amúgy ha a kisbüfiknek egyszer leesik, hogy ez simán lehet egy menekülő részvény (a fix állami megrendelések miatt) fordulhat a trend.
4IG részvény 2020. 03. 09. 09:20
Minden (is) esik. Az árfolyamban most nem a cég teljesítményét látod. Teljesen nyilvánvaló.
4IG részvény 2020. 03. 09. 08:52

Morgen!
Újabb megbízás. Most a NAV-tól:
https://bet.hu/newkibdata/128366737/4iG_20200309_RT_HU.pdf
4IG részvény 2020. 03. 04. 08:57
Van arra más logikus magyarázat is miért akkor vettek srv-t és miért olyan árfolyamon.
1. Ők is a jövőt árazzák ott érezték nagyon olcsónak az rv-t (tudják már az akvikat).
2. Tényleg akarnak osztalékot fizetni, ezért csökkenteni akarták a kitettségüket
3. Senki nem látta akkor még a vírusparát, és hogy a tech szektor és minden más emiatt ekkorát esik.
Fenti okokból (már bevásároltak, akarnak osztalékot fizetni, senki nem láthatja most reálisan az irányokat, nem akarnak emiatt kiszállót csinálni a befektetőknek) én nem számítok srv vásárlásra a részükről. 
4IG részvény 2020. 03. 03. 09:51
Nyilván a legkonzervatívabb becslés szerint ennyi és akvik nélkül. Ezt írták, így pontos. Valószínű 2x is meggondolták mi az a minimum szám amit ki mertek tenni. Így kell sztem nézni az anyagot.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 03. 09:37
Azt írták, hogy akvik nélkül 20%. Az rendben van igencsak. A cégek nyilván a legkonzervatívabb előrejelzéseiket teszik közzé amúgy. Kár károgni. Ez a minimum szám amit le mertek írni. Ez is 50 mrd körüli árbevételt jelent!
4IG részvény 2020. 03. 03. 09:29
Azért azt tegyük hozzá hogy a tech papírok az egész világon zuhantak az elmúlt egy hétben a pánik miatt. Sőt minden zuhant.
Ennek az esésnek semmi köze ahhoz, hogy Ner papír, vagy nem Ner papír egy részvény. 
A mai közzététel is a piac nyugtatásáról szól. Egy ilyen helyzetben lássuk be, hogy jót húztak már megint. Ahelyett hogy lapítanának, cselekszenek az árfolyam védelme érdekében. Aki részvényes annak ezt látnia kell.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 28. 09:12
Van. Majdnem 10% (9.95 pontosan)
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 28. 09:08
Ha a 4iG-nél lesz osztalék, abból az Opus is részesül. Szerintem ez most mindenkinek win win helyzet. Úgyhogy itt is lehetne örvendezni a 4iG jó eredményének.
4IG részvény 2020. 02. 28. 08:53
Ez jobb lett, mint amit a profit warningban közzétettek!!
A Társaság árbevétele csaknem háromszorosára növekedett, és meghaladta a 41 milliárd forintot, EBITDA-ja 4,8-szorosára nőtt és elérte 4,065 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 2,8 milliárd forint fölé, azaz huszonnyolcszorosára ugrott az előző bázisévhez képest.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek