Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
qqtyin 2014. 08. 22. 20:41
Előzmény: #73197  atikasz
Vajon a cég vezetése mit szól ehhez az árfolyamhoz majd hétfőn?
atikasz 2014. 08. 21. 19:07
Előzmény: #73193  pancserlama.
nem inkább 1400nál?:)
LACIKA20 2014. 08. 21. 16:27
Előzmény: #73194  LACIKA20
200-300 db-os buszrendeléssel kiegyeznénk!!! :)))
csa-csi
csa-csi 2014. 08. 21. 16:26
Előzmény: #73192  watson
Kiléptek egy jobb üzlet reményében.
Simon Gábor névre nyitottak idegenben egy bankszámlát, ahol parkolópályára került a lóvé. Megkérték cimborájukat, ha eljön az ideje,fialtassa meg legjobb tudása szerint. Nos, egyelőre nyugi van. Most még meleg van, aztán jön majd egy kis hűvös... no problem.. :)
LACIKA20 2014. 08. 21. 16:26
Előzmény: #73193  pancserlama.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 21. 16:24
Előzmény: #73192  watson
Többször is írtam már
Tévedtem mikor nem adtam oda vagy el az államosításkor !

watson
watson 2014. 08. 21. 10:13
Előzmény: #73190  pancserlama.
látják a céget??? akkor miért nem adtad el 815-ön? ;) link
atikasz 2014. 08. 21. 09:09
mik azok a 79dbos eladások minden második tételnél?:)
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 20. 14:25
Előzmény: #73189  watson
gyenge láncszemek (itt az opciósokra is gondolok) és olyan kezekbe kerültek a papírok, akik látják a cégben és a helyzetben rejlő potenciált...

Opciosokon túl kevesen vannak akik látják a céget !
watson
watson 2014. 08. 20. 12:04
Előzmény: törölt hozzászólás
Jó a Tellér cikk, megértet számos gondolatot... ez egy ideológia, nem egy zárt kikristályosodott rendszer ;) van benne számos ellentmondás és láthatóan messze áll a nyugati piacgazdaságra épülő rendszerektől... (sajnos)

Én is úgy gondolom hogy az utóbbi időszakban hullottak kifele a gyenge láncszemek (itt az opciósokra is gondolok) és olyan kezekbe kerültek a papírok, akik látják a cégben és a helyzetben rejlő potenciált... Q3 nem érdekel, ne legyen extrém rossz! Q4 viszont hozzon egy erős szintet!

USA piac potenciális növekedést kínál, élni kéne vele, busz ellentételezésen dolgoznak, hozni fog valamekkora többletet, HM potenciálisan bővítendő igényekre van presszionálva EU/NATO szinten, busz történet még nem pörgött fel...

Kiszorítás, vagy kivezetés gondolatához tegyük hozzá hogy ennek a cégnek a tőzsdei jelenlét az üzleti kapcsolataihoz úgy kell mint egy falat kenyér, így szó sem lehet róla MNV oldalról sem, ebben biztos vagyok. Ott sem hülyék ülnek.

Kiszorításhoz egyébként is kell még vásárolni bőségesen. Nem hiszem hogy 10%-nál kisebb lenne az a réteg akik 1800-2000 alatt partnerek lennének ebben. Márpedig akkor ez technikailag sem jöhet létre.

Ez a cég sokkal többet ér piaci körülmények között, ezt látja mindenki. Állami részről is érzik az állami túlvettség nyomását.

Mindenkinek az érdeke a növekedés árfolyamban és saját tőkében is... nincs más út.
fxboy
fxboy 2014. 08. 20. 11:49
Előzmény: #73186  Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:45
Előzmény: #73181  pancserlama.
Szerintem elég ha Ukrajnáért aggódsz. Szegény kisrészvényesek kb annyi terhet jelentenek, hogy meg kell hallgatni őket évente egyszer a közgyűlésen, és ha véletlenül értelmeset mondanak, akkor megpróbálni támogatni. Azért az nem olyan nagy kunszt, hogy ezért beszakadjon az árfolyam, vagy ki kellene vásárolni 100%-ban. (És utóbbival tönkretenni a céget. Láttál már közalkalmazotti bértáblával világszínvonalon működő céget? Én még nem. Ha el is tekintünk az elmaradó megrendelésektől, akkor is teret kellene hagyni a fejlődésnek a jövedelmek oldalán is, márpedig ez állami cégként egyszerűen nem megy. Pillanatok alatt elhúznának a jó szakemberek, és aztán megy a lecsóba az egész. Írtam már erről korábban is. Ilyet tenni dacból gyerekes lenne és ostobaság.)
Ha kevés a közgyűlés, akkor más formákat is ki kell találni mellé a tulajdonosi párbeszédre.
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:31
Előzmény: #73176  fxboy
OK, értem. Nem akartam senki érzékenységébe gázolni ezzel mellékszállal, csak gondoltam segít Lámának tisztábban látni a magas szinten (lassan) zajló történéseket, mert úgy láttam depresszió gyötri az egyébként szívélyes házigazdánkat, és csak a pillanatnyi nehézségekre koncentrál. :)
unforgiven 2014. 08. 20. 11:16
Előzmény: #73184  unforgiven
2010-ben is volt egy hasonló megnyilvánulása a papírnak,akkor egy 7 hónapos bázisból tört le és akkor is a 200 napos letörése volt a jelzés.
Hogy hasonló lesz-e a végkifejlet, azt nem lehet tudni,de minek is találgatni?
Majd megmutatja magát.
unforgiven 2014. 08. 20. 11:08
Előzmény: #73177  qqtyin
Azért ez egy szép,kiszámítható grafikon.
Megengedi,hogy a lassúak is nyugodtan eldönthessék,mit csináljanak.
Ezt a szűk bázist (1230-1350) 10 hónapja építi,ezért nem mindegy,hogy merre megy ki belőle.
Például elképzelhető,hogy próbaképpen kitöretik lefelé és onnan vissza (ha valaki a letörési pánikban ad el,az rosszabb,mintha a bázisban tenné).
De az is lehet,hogy szimplán letöri és megy vissza,ahonnan jött.
Ha meg venni akarják,akkor jöjjön a nagy forgalmú vétel és törje át mindkét mozgóátlagot,nem lesz késő akkor sem venni.

Ami tény,hogy forgalommal törte át lefelé a 200 naposat és tegnap ezt meg is erősítette. Ami ezután jön,az már csak találgatás.
qqtyin 2014. 08. 20. 09:28
Termelő cég megrendeléseiről érdekes nem ad tájékoztatást, tán ennyire szabadságra ment?
qqtyin 2014. 08. 20. 09:21
Előzmény: #73181  pancserlama.
1400-ről 150 pontos csökkenés után már írány az emelkedés.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 21:27
Előzmény: #73179  atikasz
Nem
Atértékeltem pár dolgot !

Pl. Q3 ..,
Kisrészvényesek egyre nagyobb teher a cég működésében ....
Ukrajna
Stb

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek