Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 21:18
Előzmény: #73169  LACIKA20
Visszajöttek a nagyok !(
atikasz 2014. 08. 19. 19:05
Előzmény: #73166  pancserlama.
valamelyik nap még nem igy beszéltél,csak nem megint kiszorás volt és vissza akarod venni?:)
balentum 2014. 08. 19. 18:25
Törölt hozzászólás
qqtyin 2014. 08. 19. 17:39
Előzmény: #73176  fxboy
ezen kemény termelő cég rv-i ennél igazán sokkal többet érnek.
Azaza ha itt lehet még venni, zsákolandó keményen,
Értékes papír átmeneti lecsorgása van csak itt,, zsákolandó.
fxboy
fxboy 2014. 08. 19. 17:26
Előzmény: #73174  Törölt felhasználó
Értem én, hogy mit akartál mondani, nem is Veled akarok vitatkozni, csak ezt a sértő, mélyen demagóg politikai kurzust nehezen viselem már így a LX-on és az 4. éven túl... Úgy gondolom, hogy én annál többet tettem ezért a kis Országért, s a politikai elitünkért, mint hogy ők mondjanak erkölcsi ítéletet fölöttem.

A Társaktól pardon az offért.
:)

Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 17:09
Előzmény: #73174  Törölt felhasználó
Az "A Befektető" egyértelműen a külföldi nagytőke (IMF, multik, bankárkormány(!) stb..) az én olvasatomban.
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 17:07
Előzmény: #73172  fxboy
Egyértelműen a teljesítményt nyújtó réteg.

A szöveg szóhasználata valóban zavaró, de ha elolvasod a kiragadott rész mellé a linkelt cikket, akkor lehet értelmezni, hogy mire gondolok.
Azt meg nem mondtam, hogy oda lennénk láncolva, hanem azt idéztem, hogy a cél az, hogy odaláncoljanak.
fxboy
fxboy 2014. 08. 19. 16:34
Előzmény: #73172  fxboy

Én 2./-nek gondolom magamat! Mindenféle ordenáré, politikai demagógia nélküli befektetőnek, aki nem rabolta ki a magyar társadalmat. Sőt, a befektetéseim után nem kevés adót is fizetek!

fxboy
fxboy 2014. 08. 19. 16:25
Előzmény: #73165  Törölt felhasználó
Szia 1702!
Logikai bukfenc.
Mik vagyunk mi?
1./ A ".... teljesítmény nyújtó réteg....", vagy pedig a
2./ "Befektető" aki kifosztotta a magyar társadalmat?
Te azt következtetted 2./-ből, hogy az 1./-ek vagyunk. Ráadásul odaláncolva....
Ez így nem stimmt!
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 16:03
Előzmény: #73170  qqtyin
1260. Dobálják rendesen.
qqtyin 2014. 08. 19. 15:12
Előzmény: #73169  LACIKA20
Hát igen eljutunk lassan oda, hogy senki se veszi ezt má.....
LACIKA20 2014. 08. 19. 14:21
Előzmény: #73168  Törölt felhasználó
Nem kell aggódni! Visszajönnek a nagyok a nyári szabadságról és felrántják a Rábát, mint ahogy tavaly és azelőtt is tették !!! :))))
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 12:20
Előzmény: #73167  pancserlama.
venni kel sáv alján van 1400 min meglesz de én kitörést vrok a sávból 1600ig

link

Ha az 50-es mozgóátlagnak sikerül felfelé tolni a részvényt, akkor a lokális csúcs szintjét áttörve első körben 1460 forintig, de azon átvergődve akár az 1600 forintos szintekig is eljuthat az árfolyam
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 12:08
Előzmény: #73166  pancserlama.
Ja igen és hab a tortán adminisztrációs gebaszok a Rábánál !!
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 12:06
Előzmény: #73165  Törölt felhasználó
Legyen igazad !

Valóban szkeptikus a korcsma !
Remélem átmeneti !

Viszont a Q 3 gyenge !
Ezt (is) tudomásul kell venni !
Q4 talán kompenzálja de mivan ha háborúba torkollik kelet !?

A nemlévő vevők is elmenekülnek !
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 11:39
Előzmény: #73163  pancserlama.
Túl meleg van a déltengereken? Igyatok egy fröccsöt a számlámra egy hűvös korcsmában, hátha derűsebben fogod látni a jövőt. :)
Nem lesz itt semmilyen ajánlat. Kell 2 értelmes nyilatkozat az MNV-től, hogy fontos a cégérték, és az is, hogy ez látható is legyen a cégen kukabúvárkodás nélkül. Fontos, hogy legyen perspektívája a dolgozóknak és a magyar tulajdonosoknak.
Ha ez megtörténne, akkor mindenki megnyugodna, és a Rába árfolyama is oda kerülhetne ahová minimum tartozik.

Kicsit offtopik, de messzebbről nézve van rá utalás a legfelső szintről, hogy ez a kötelező haladási irány.
Szerintem még nem olvastad amit Orbán Viktor kötelező olvasmánynak jelölt ki a minisztereknek. Itt egy link indulásként:

link

Ezt pont az ilyen esetekről írta az úriember.
Pl. egy idézet:

"
A „rendszerváltás rendszere” egy kulturális identitásában meggyengült, a „Befektető” által kifosztott társadalmat hagyott maga után 2010-ben, miközben az ország működtetésének költségeit egy „még éppen működőképes, a felnőtt lakosságnak legfeljebb a felére rúgó csoport hordozta-hordozza a hátán”; amely értéket termel, adót fizet, gyermekeket szül és nevel fel és eltartja a társadalom nagyobbik részét. Őket hívja Tellér „teljesítménynyújtóknak”.

Ez a csoport azonban évről évre, ciklusról ciklusra gyengül (biológiai és anyagi értelemben egyaránt), a politikai erők élethalálharca pedig voltaképpen az ő kizsákmányolásukra épül, miközben a rendszerváltás jogi keretei nem voltak képesek e folyamat megállítására és visszafordítására.
"

Vegyük már észre, hogy ennek a teljesítmény nyújtó rétegnek a rábás korcsmalakók a tipikus képviselői. Lehet, hogy kitaktikázták a malájokat olcsón, és a sok idiótát, aki odaadta, de a maradék az pont az a réteg, akit Orbán megerősíteni akar, és magához láncolni. Nem pedig az ellenségévé tenni.
qqtyin 2014. 08. 19. 11:37
Előzmény: #73163  pancserlama.
Ezt így szépen elkezdik dobálni ....
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 11:02
Előzmény: #73162  Törölt felhasználó
Mi az ?

Nem tartom nagy butaságnak !
Kisrészvényesek véleménye is az hogy könnyebb vona az állam nélkül
Kizárásos alapon állam az aki marad !
Kicsik nem tudnak ajánlatot tenni !

Q3 siralmas !
Vevő nincs !
Opció nincs !
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 10:45
Előzmény: #73158  pancserlama.
Kivezetés?? Ne írjunk már butaságokat.. Egyrészt már régen megmondták, hogy nem lesz kivezetés. De ha mégis, akkor van más korlát is a TPT-ben, ami magasabb lesz, mint egy 180 napos.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 08. 19. 10:13
Előzmény: #73157  atikasz
Valakinek lehet !

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek