Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hellforceone 2014. 02. 28. 21:33
Előzmény: #71255  Törölt felhasználó
Elnézést kerek, nem mint embert akartalak "leszarozni", csak már ne is haragudj, de nézd vissza a hozzászólásaid, csak a nyavajgasról szól, ami idegesítő. Bizonyára magas áron vettél bele, most meg rossz, hogy leesett, de ha hosszabb távra fektetetsz be, akkor ne azon nyavajogj, hogy éppen a beszállód után pár %-ot lement egy papír, mert azt tanult meg elsőnek a tőzsdén, hogy az ingadozás benne van, másrészt őrülten nagy mázlista kell egy papírt az alján venni es a tetőn eladni, szinte lehetetlen. Az ilyen befektetőkben az a legbosszantóbb, hogy mikor felmegy egy papír, majd megbolondul az örömtől, mikor le, akkor meg depressziós lesz. Ha olyan pénzt kockáztatsz, aminek az esetleges teljes elvesztése szinte az öngyilkosságba kerget, akkor inkább hagyd a tőzsdét... Korrekciónak lennie kell! En fektetek kis papírokba, amelyek meg éppen feltörekvőek, de nagy jövő áll előttük. Van olyan papírom, ami olyan ingadozásokat végez, hogy egyik nap 10% mínuszban! a másikban ugyanennyi pluszban vagyok! de nem öngyilkosságot követek el, ha leesik, hanem vásárolok, mert bízom a papirban! Egy nagyon fontos tanács, BÍZZ abban a papirban, amit veszel, különben csak rinyalni fogsz. Szóval elnézést kerek, nem akartalak megbántani, de gondold at, hogy neked való e a tőzsde ilyen hozzáállással. En nem a konyha pénzzel csinálom es nem is konyhapénz mértékkel. Tisztában vagyok azzal, hogy nagyot nyerhetek, de buktatok is.
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 18:52
Előzmény: #71258  syma72
...hmm...!

...ez, - tavaly év végén -, cca. 35-40 edb részvény mennyiséget jelenthetett, norvég kézben...!
...szerintem, most is "veszeget", - módjával -, ám érdekes, - hogy eddig -, nem jelent meg, a Rába kimutatásában...!
syma72 2014. 02. 28. 17:31
Előzmény: #71257  sokmani
Nagy hal ugrott rá a magyar kispapírokra

link
sokmani
sokmani 2014. 02. 28. 17:03
Előzmény: #71256  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 13:00
Előzmény: #71255  Törölt felhasználó
easy...

rengeteget nőtt a rv ára 800ról , kellenek a korrekciók is, hogy kirázódjanak azok, akik elérték a céljukat...
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 12:56
Előzmény: #71253  hellforceone
Mellesleg nézz már utána, hogy egy hét alatt ment-e fel 1400-ra.
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 12:55
Előzmény: #71253  hellforceone
Köszi a kioktatást, bár én nem írtam senkire, hogy szar, de úgy tűnik Te erre is jogot formálhatsz.
hellforceone 2014. 02. 28. 12:25
Előzmény: #71251  Törölt felhasználó
Figyelj, szerintem a tőzsde nem neked való. Nem tudom hol szálltak be, de feltételezem, hogy valahol1400 körül es most ez a bajod. Ha tőzsdével tudj rá, hogy néha kicsit beragad az egy poziban, de majd később jön a fellendülés. Mit gondolsz, azok, akik 700-800-nál beszálltak, azok azt vártak, hogy 2 nap alatt 2000 lesz??? 1250-ről ugrott fel a papír 1400-ra!!! Gondolkozz mar ember, ez 12,5 % emelkedés egy hét alatt!!! Tudod mit, sokkal nyugtalanabb lennék, ha meg most is hajtanák fel, mert akkor nagyobb zakó jönne utána. Szép lassan, de biztosan halad felfelé. Egy év múlva nézz rá újra, azt tanácsolom, addig pedig egy stopot tegyél be, de ne idegelj itt mindenkit azzal, hogy neked most kis mínuszod van. Attól meg nem a papír szar, hanem az, aki ilyen hozzáállással fektet be.
tigus7313 2014. 02. 28. 11:24
Előzmény: #71246  Törölt felhasználó
nem mindenki....

(esetleg nézd meg a Pannergy topikot, hasonlítsd össze a Rábával, és kicsit gondolkodj)
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:58
Előzmény: #71249  watson
A baj az, hogy TA alapon nem ennek kellett volna történnie, innentől mindegy is, hogy TA alapon mi várható (mert úgysem az fog történni). De köszönöm a hozzászólásod.
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:50
Most is mindenki (de legalább is én biztosan) marha okos és pozitív a jövőt illetően. Az hogy csendben esik csak azért van, mert nincs miről beszélni ezzel kapcsolatban. Nincsenek rossz hírek, eltekintve az alapkezelői érdektelenségtől. Az hogy páran stoppolnak, vagy realizálnak az természetes, és ilyen likviditás mellett ezt okozza, amit látunk.
Lehetne persze lihegni ezen más topikok agyatlanjaihoz hasonlóan naponta többször is, pufferelést, nagybüfit és hasonlókat vízionálni, vagy hogy M30-on, vagy M5-ön mit csinál a rába, de semmi értelme. Ha neked ez hiányzik, akkor írogass ilyeneket bátran, Láma biztosan örülni fog, ha le/feldumálod az adott napi vételi/eladási szintjére a pancsereket. A marketmakernek végül is csak az számít igazán, hogy folyamatos mozgás legyen a két oldal között. Komolyan érthetetlen, hogy mi ebben a bonyolult.
watson
watson 2014. 02. 28. 10:48
továbbra is pozitívak vagyunk a jövőt illetően ;)

a buszok öregednek az igény nő... valamikor robbannia kell le meg ki :))
akkor pedig az ellentételezés is dob rajtunk...

sajna visszatöltöttük a rést, úgyhogy TA alapon ezek után szerényebben de továbbra is emelkedő van kinézőben ;)

ingatlan témában tegnap önkormányzati árverések voltak, ahol 2,5-3 szoros kikiáltási árakon mentek el lepukkant, olcsó üzletek, lakások... szóval valami élénkül a kici óccó téren ;)
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:36
Előzmény: #71247  csendben
de elszomorodtam most
csendben 2014. 02. 28. 10:33
"ilyenkor mindenki kussol"
Nem volna baj,ha egy kicsi önfegyelmet gyakorolnál!
Tegnap próbáltam elmagyarázni,hogy vannak idők -mint ez is!- amikor nyugi van.mert idegből nem lehet jó döntést hozni...
Az se tetszett!
Lassan a kutya se fog veled szóba állni,ha mindenkiben hibást keresel...
Aki a hsz-ek alapján kereskedik,az magának keresi a bajt: a Te pénzed,a Te döntésed az üzletkötés. Ennyi!

"kussol"-ok tovább!
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:20
Előzmény: #71244  Törölt felhasználó
Amikor emelkedik mindenki olyan marha okos és pozitív a jövőt illetően, ilyenkor mindenki kussol.
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:20
Előzmény: #71239  Jocek
...hmm...!

...ez azért lehetséges, mert - valószínűleg -, a Rába fejlesztései, ehhez képest: link le lehet törve, "mint a bili füle"...!
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:18
Előzmény: #71241  Törölt felhasználó
Nincs mese, ha túl sokan várják sültgalamb módjára a tuttit, akkor esni szokott. :(
Ez főleg nem Láma forgolódásán múlik, hanem az alapkezelőkön, és a likviditáson, ami siralmas.
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 10:17
változás 1 hó: 3.9%
változás 3 hó: 3.9%

Ez a bajom!!!!!
qqtyin 2014. 02. 28. 10:04
Előzmény: #71241  Törölt felhasználó
Mi a jelenlegi könyv van aki elakarja adni ilen áron is?
Törölt felhasználó 2014. 02. 28. 09:36
Előzmény: #71239  Jocek
Én is ettől vagyok kiborulva. Ha esik pancserláma és társai belinkelik, hogy ,minden zuhan stb.stb, amikor csak esik várom, hogy mitől piros, de ilyenkor láma is inaktív marad.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek