Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 19:08
Előzmény: #56272  pancserlama.
...hmm...!

"...Fenébe is nincs vége a közgyűlésnek ?!))
Lemaradtunk valamiről?..."

...még előfordulhat...!

...ugyanis, - ha ÉN lennék a jegyzőkönyv hitelesítő -, tudod mikor írnám alá, a HITELTELENT...???

...soha napján...! ...merthogy, ezért még komoly "penzumot" is kaphatnék, egy "kóterben"...!

...ha meg nincs aláírva, akkor NEM VOLT Közgyűlés...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:31
Előzmény: #56276  Törölt felhasználó
...KÖSZI...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:30
Előzmény: #56262  watson
...hmm...!

...a felszólalásaidnak is EZ VOLT A FŐ MONDANIVALÓJA:

"...Egyébként nem gondolom hogy bárkivel szemben is el kéne járni, csupán legyen már mód egy hiba kijavítására!..."

...csak több szempontból is "körüljárva", megoldásokat javasolva...!

...eléggé "süket" fülekre találhatott, - legalább is a Közgyűlésen -, ám nem biztos az, hogy a jövőben nem lehetséges ezeket hasznosítani...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:28
Előzmény: #56272  pancserlama.
Remélem kimaradunk belőle. :)
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:26
Előzmény: #56275  Törölt felhasználó
Kilóra megvan. A személyek és a nicknevek összepárosítása nem feltétlenül tökéletes, de mindegy is, mert ez itt a névtelen alkoholisták klubja, úgyhogy ez nem cél.
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:19
Előzmény: #56274  Törölt felhasználó
...na, kedves "játszó" társaim, - jó-e az emlékezetem -, így pár nap távolából...?

...merthogy, később már nagyon halványulhatnak ezek az emlékek, a fejcsóválásokhoz, vagy a bólintásokhoz...!

...még elérhetjük, - hogy ez a "topik", hitelesebb lesz -, mint a készülő jegyzőkönyv...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 14:07
Előzmény: #56270  Törölt felhasználó
...folytatom (bocsi)...!

...különben, - úgy tudom -, hogy a szavazó gépekben, - mindegyikben -, van mikrofon...!
...csakhogy, nekünk azt mondták, hogy csak 3 gombot KELL használnunk:
1-es gomb = igen
2-es gomb = nem
3-as gomb = tartózkodás

...pedig volt rajta 9-esig + még mikrofon, vagy hangszóró jelre, stb. is emlékszem...!

...így is lehet "félre vinni az éneket", a "díszpintyek" gyártása során...!
...:-(((...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 12:58
Előzmény: #56267  cree1
...hmm...!

"...Szerintem hülye volt az MNV ha elment, és még hülyébb, ha elment, és nem merte felvállalni hogy ő az MNV képviseletében jött..."

...EGYETÉRTEK...!

...ám de, nem az MNV lehetett ott, hiszen neki ehhez joga sem lehetett, - ezen a Közgyűlésen -, hanem a MANYUP jogutód, ami persze ugyanúgy állami cég, mint az MNV...!
...persze, - neki -, volt is miért, - "húzni a valagát" -, merthogy a "bünti" ándungom okán, mi a francért írt alá 815-ön a részvényei eladásának, amikor a Tpt. szerint 1.208-on tehette volna ezt meg, KIFOGÁS nélkül...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 22. 12:47
Előzmény: #56264  Törölt felhasználó
link

Fenébe is nincs vége a közgyűlésnek ?!))
Lemaradtunk valamiről?
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 12:38
Előzmény: #56266  pancserlama.
...abszolút EGYETÉRTEK...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 12:31
Előzmény: #56258  cree1
...folytatom (bocsi)...!

...jobb híján, felidézem, azon kisbefektetőket, akik hozzászóltak a közgyűlésen, - merthogy alig hiszem, hogy ezt, a Közgyűlési jegyzőkönyv, hitelesen tartalmazni képes lenne -, a hibás közgyűlési elnöki levezetés, részben a KELLER általi, technikai lebonyolítás hibája okán, hiszen mint ahogyan a szavazó gépeket biztosította, ugyan úgy lett volna szükséges, a felszólalói mikrofonokat is biztosítani a Közgyűlésre, de ezt elmulasztották...!

...tehát, a Közgyűlésnek két oldala volt...!
...ahol én foglaltam helyet, azon az oldalon 3 felszólalóra emlékszem:
1.) Én cca. 6-8 felszólalással élhettem. 2.) Mögöttem egy győri illetőségű személy (adata nálam megvan) szólalt fel cca. 3-4 alkalommal ("Láma" emlékezhet rá, mert az egyik "lájtosra" sikeredett felszólalását is kifogásolta).
3.) Előttem egy köpcösebb, idős úr, cca. 2-3 felszólalással élt.
...a másik oldalon, több felszólaló akadt:
1.) "Láma" cca. 3-4 felszólalással élhetet.
2.) "watson" cca. 10-12 felszólalással élhetet (rendkívül összefogott, jóhiszemű, olyan kérdésekkel, javaslatokkal, stb. élt, amire sem a jogi képviselő, sem a könyvvizsgáló, sem az IT, nem volt képes, megalapozott válaszokra, stb.)
3.) "1702" cca. 2 -3 felszólalással élt (az egyik esetben, megkértem hogy a mikrofonhoz menjen ki, mert túl halk beszédűként, alig volt érthető).
4.) "watson" mellett szólalt fel még valaki, cca. 2 alkalommal.
5.) "Láma" mellett is volt valaki, aki cca. 1 felszólalással élhetet.
6.) és még valaki az előrébb lévő sorok közül cca. 1 -2 felszólalással.
...ezek a felszólalók, mind "kisbüfik" voltak...!

...a Rába "intendánsai", IT elnök, FB elnök (Ő volt a Közgyűlés levezető elnöke is), könyvvizsgáló, jogász, mind a mikrofonba mondta el, a "replikáját", míg a "kisbüfik", a "hangárba", név nélkül...!

...hogy ebből hogyan lesz HITELES jegyzőkönyv...???...!!!
...nem lepődnék meg, ha meg kéne ismételni, - ezek miatt -, a Közgyűlést, KIFOGÁS esetén...!

...a "rosszmájúak" szerint, így "szoktak", - a "kis és nagy büfikből" -, "díszpintyeket" csinálni, a "hozzáértők"...! ...:-(((...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 22. 12:05
Előzmény: #56267  cree1

2. Ezt komolyan mondod?
Vagy simán megint a propaganda... félni kell az ellenzék rosszhiszemű bosszújától ?:))
Gyenge politikai érv, ezt velem,ne !))

Devizás vonal TV ben volt, egy nyilatkozatban....

Nem értem a dolgozós, anonim, magánember gondolatsort.
Állam közgyűlésen jelenvolt.
Közgyűlésen halottam, hogy esetleg őrzővédőkkel, fedett testőrökkel....))
Kész horror volna, ha kiderülne, álcázott nindzsák vigyáztak rá ))

Na szóval felnőhetnének a feladathoz és végre építő konstruktív hozzáállással cselekedhetnének

Meggyőződésem hogy a megmaradt 25 % kisrészvényes elfogadható méltóságtéli árfolyamnál és átlátható tiszta jövőképnél higgadt és együttműködő (véleményileg is) lenne.

Jelenleg a kommunikálásával viselkedésével MNV csak ássa az árkot!
Nem az elégedetlenkedő kisrészvényes ássa az árkot!
Az MNV a gőgös állszent semmitmondó politikushoz illő hozzáállásával!
Ez viszont nem csak gyanút, félelmet ébresztő, hanem feszültséget keltő is !

Csak mellékesen a levezetésben is ez árnyaltan megjelent, ha együttműködőbb a levezetés a szájíz is jobb lett volna.
Jövőre a korcsma a levezetőt nem is szavazza meg !))
cree1 2012. 04. 22. 11:32
Előzmény: #56264  Törölt felhasználó
1702

Teljesen korrekt, a lámának írt előző levélben ott van a válasz/kommentár többsége.
cree1 2012. 04. 22. 11:29
Előzmény: #56263  pancserlama.
Jó Reggelt Láma!
1.) Megfelelő kompromisszum

2.) Nincs opció, az olcsóbbat kell választani, mert vagy a Keller/Papcsák/ BUdai/KEHI/ÁSZ van a nyakában, vagy az EU tiltott állami támogatási csapata. (ld. MALÉV)

3.) Szerintem túl sokat gondolsz a tőzsdei ismereteikről :)

4.) Nem gondolom.
Ha nincs 50+1%, akkor 50-100 millia bukó, ami jópár seggberúgást jelenthetett volna.
Ezért volt esetleg a szándék hangsúlyozására határozottabb kommunkáció.
Mutass konkrét, szerinted tisztességtelen megszólalást, én nem ismerek ilyet.
És azt se felejtsd el, hogy az NFM-ben miniszterváltás volt, lehet, hogy aki az egészet kitalálta már nincs is ott. No és mintha az EU/IMF sem úgy haladnának, és egy kicsit szűkebb lenne a nadrágszíj is...

Az IG, FB szerintem csak akkor nem gesztus, ha 15-25%-nyi valódi tulajdonost tudnak összesezdni, és a jelölt személy vállalható.
Ha csak 5-10% körüli tulajdonosi kör akar jelöltet delegálni, akkor az aránytalan és komolytalan. Ez nem azt jelenti, hogy lehetetlennek tartom, hogy egy általuk jelölt szupermen ne kerülhetne be egy testületbe (inkább az FB-t valószínűsíteném) de ez ajánlás, és nem delegálás útján!!!

MNV

A fizetésben szerintem az MNV vétlen, ahogy láttam, rendszeresen közleményt adtak ki amint tudtak valamit. (perszeazt nem tudom, hogy ezt azonnal tették-e, de nincs az ellenkezőjére se semmi jel)

Nem voltam ott semelyik közgyűlésen, csak amit olvastam róla, azt tudom, és azt sem írtad, ez az elsőn, v másodikon volt ez az eset.

Szerintem hülye volt az MNV ha elment, és még hülyébb, ha elment, és nem merte felvállalni hogy ő az MNV képviseletében jött.

Persze kérdés, hogy azért, mert valaki MNV alkalmazottként ott volt, valóban za MNB képviseletében járt-e ott?
Mert ugye minden nagy szervezetnél, legyen az multi, vagy az állam, vagy valaki a pozíciója (SZMSZ) alapján jogosult (egy adott kérdésben) képviselni a munkáltatóját, vagy egyedi felhatalmazás (közgyűlési mandátum) okán.

Tehát bőven lehet, hogy csak kíváncsi volt valaki, és meggondolatlanul lement, és amikor kérdést szegeztek neki, akkor rájött, hogy ő most nem hivatalosan volt ott, és semmire sincs felhatalmazása.

A devizás vonal eddig nem tűnt fel nekem, és itt a fórumon sem beszéltünk róla, ha van linked megnézem, látatlanban nem szeretnék véleményt mondani
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 22. 10:37
Előzmény: #56265  Törölt felhasználó
Lehet.
Ettől még egyenes derékkal, kötőtűvel a gerincben, felállhatott volna és: hölgyeim uraim…..
Így kimondottan egy III/III fedett ügynök érzetem volt.
És a fenébe is, nem az volt?!
Sötétben bujkálva sumákol?! Mi értelme van ennek a 21 században?!
A 8. kerben a lakógyűlésen kiáll Iluska a nagy cicis házkezelő és vállalja magát !
Egy Rába közgyűlésen pedig valaki nem meri vállalni a személyét ?
Úgy, hogy kedves cree1 nagyon féltem én a te mennyek országodat…
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 10:10
Előzmény: #56263  pancserlama.
Szerintem az a kérdés úgy hangzott el, hogy ki az állam képviselője.. Március 30-án nem ugyanaz volt a kettő.
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 10:08
Egy restauráció sosem egyszerű. Az it tagság nem érzelmi kérdés, nem nagyzási hóbort, hanem bizalmatlansági probléma.
Gondolom nem voltál ott a közgyűlésen, és nem érzékelted, hogy mekkora felháborodás van kisrészvényesi oldalon. Te azért vállaltad magadra ezt az egész ügyet, mert zavart a fórumon elhangzó megállapítások hangneme, iránya. Elmondom, hogy ez a legkulturáltabb, legvisszafogottabb, ami forgalomban van. Nem egy olyan kisrészvényessel beszéltem, aki kb. egy kanál vízben megfojtaná az összes érintettet, annyira nem látnak a dühtől. Én nem szeretném látni, hogy valahol elszakad a cérna és tettlegességbe fordul, de meglepve nem lennék, ha így megy tovább az ügy.
Amit írsz az egy nagyon távoli és nagyon jól funkcionáló demokráciában igaz lehet.
Sőt egyéb feltételektől függően 1-2-3 év múlva itt is tárgytalanná válhat az igény. Ha addig minden a win-win forgatókönyv szerint halad tovább a cég életében, és ez megjelenik az árfolyamban. Az elmúlt tíz év legsikeresebb éve után a kimutatott saját tőke 2011-ben _csökkent_. Ez normális? Ilyenek egyszerűen nem fordulhatnak elő.

Egyébként én látom a kompromisszumot olyan forgatókönyv mentén is, ahol nem kapnak a kisrészvényesek it képviselőt, úgyhogy kár ezen a kérdésen önmagában vérre menő vitát folytatni. Itt olyan feltétel rendszert kell kitalálni és a lehető leggyorsabban létrehozni, ami kiszámítható pályán mozog, ellenőrizhető és komfortossá teszi a kisrészvényesek pozícióját (legyen az akár egy befektetési alap!). És újra visszateszi a részvényt az alapok látókörébe. Kell, hogy legyen egy jól funkcionáló másodlagos piac. Talán most is szondázhatnánk az alapokat ebben a kérdésben..

A kisrészvényesi it tagság csak egy kézenfekvő, nem kizárólagos, és önmagában nem is feltétlenül elegendő lehetőség erre.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 22. 09:38
Jó reggelt!
Tévedsz, nagyon is tévedsz.
1.815 re max. azt mondhatjuk nem törvénytelen, nem pedig azt hogy törvényes !
2. Államnak volt lehetősége mérlegelni, valós piaci (beszámoló szerinti) illetve mérlegszerinti számítás közt.
3. Tudomása volt, hogy a cég „privatizációs csontváz”, szerintem egyedüli tőzsdei cég ahol a kisrészvényesek ezrei vannak a régmúltból.
4. Tudatosan a retorikával eladásra ösztönözte a kisrészvényeseket. A kommunikálásaival megtévesztette őket a pl. devizahitel kiváltási lehetőséggel (gondolom ez az üzenet nem a malájnak szólt) fizetési idő…stb
Szóval, én, nemhogy nem értek egyet veled, hanem kimondottan cinikus, állszent álságos, véleménynek tartom.

Összességében hogy watson tól finomabb, árnyaltabb legyek)
Tisztességtelen magatartás, megtévesztést gyakorolt az állam az ajánlata idején, lebonyolításánál.
A kis részvényesi jelenlét Fb.It.. pedig nem kegy ajándék !
Az egy törvény adta lehetőség ami egyenértékű a 75*1 tulajdonnal!
Le lehet szavazni viszont az emiatt alkotott véleményt is tűrni kell.
Nem pedig magyarázni!
Hogy mi lesz az elkövetkezendőkbe majd meglátjuk ha tisztességes értéket teremt ha nem akkor 60 évekbeli államosításnak és szándéknak vagyunk tanúi .
Valóban előre kritizálni nem korrekt nem illik, de azért a durvaságra rombolásra vannak utaló jelek...elkell fogadni az új nagytulajdonosnak a kisrészvényesek aggodalmait, félelmeit.
Számomra kétségbeejtő amit a MOLban is csinálnak, illetve nem csinálnak. Rábánál is látok ilyen jeleket !
Tudom hogy lomha az állami apparátus de már rég sajtónyilatkozatot kellett volna tennie MNV nek.
Egy hurrá fizethetünk „elnézést” csúsztunk de nem miattunk….
Rábát felfutatjuk és …stb stb
Erre mit tapasztalok?!
Közgyűlésen valaki feltette a kérdést ki a MNV képviselője ?!
Érdekel a reakció?:))
Emberileg is sunyi, alattomos beszari módon nem állt fel?!
Ebben az esetben a minimum az lett volna, feláll a képviselő és azt mondja emberek (mert állítólag azok is voltak ott ) én vagyok az MNV től de semmit nem tudok mondani mert… nem tudhatjuk vagy nem mondhatjuk… de én vagyok. (itt megjegyzem ha lett volna pucájában vér esetleg főnöki utasítás ellenére is feláll)
Szóval kimondom sunyi kisstílű bujkáló a bürokrácia vagy a rendszer mögé bújó stílust követnek!
Tisztelem becsülöm azokat, akik felvállalva magukat, még ha mikrofonlékül, kiabálva és nagytömegben zavarban is, felvállalva véleményüket és magukat kommunikálni akartak.
Tehát kedves cree1 ezt a nemzetérdekű népérdeke törvénytiszteletet nem tudom magaménak tudni.
Durva a szakma finomságait nem ismerő csőlátású volt az állam mikor a 815 a mérleg alapján belőtte.
Ha jó nemzetgazda lett volna akkor a malájt leválasztja a vétel forgatókönyvében és a magyaroknak megadja legrosszabb esetben si a beszámoló és a mérlegközti értéket !!
Ezért írtam a napokban a névértéket.
Ekkor még a vagyonnal szemben hűséges tőkős legény lett volna és mint állam is betöltötte volna a szerepét !
Így viszont tetszik, nem tetszik az elmúlt rendszer, államosításainak, gyakorlatának árnyéka vetül rá.
Most „munkaegységben” kifizette azokat a kisrészvényeseket, akiknek privatizációkor 1500 környékén számolta
Ismered a történetet?! Merjük már kimondani ! Nagyon jól tudták kik kezében vannak a papírok fele !
A devizahitelek Rába részvénybe váltásának retorikájával elszólták magukat !
Ennyit O.V. és a FIDESZ politikai munkásságáról !
watson
watson 2012. 04. 22. 08:55
cree, ez nem így van.
A kérdést nem tudod lezárni, mert az MNV törvényt sértett, amit cseszett kivizsgálni bárki is.
A 815-ös árban nincs benne a sajáttőke harmadát képviselő ingatlan, ez egyértelmű. Semmiféle hűtlen kezelés nem állhat fenn ha azt beletéve határoznak meg egy árat. Jelen formában azonban inkább a a csalás gyanúja állhat fenn, ami semmiben nem különb cselekmény mint a hűtlen kezelés.
Egyébként nem gondolom hogy bárkivel szemben is el kéne járni, csupán legyen már mód egy hiba kijavítására!

A képviselettel kapcsolatos nézeteiddel is vitatkoznék: a tulajdonosok igenis képviseltethessék magukat a vezetésben minél nagyobb számban, így legyen ott a kisrészvényesek közül is valaki! Egy vállalat (vagy akár egy ország) kultúrájáról sokat elárul, hogy miként bánik a kisebbségekkel.
Törölt felhasználó 2012. 04. 22. 08:40
...aztán...!

...a Közgyűlésen feltettem azt a kérdést is az IT-nek, hogy ugyan már, miért nem "rittyentett" össze egy "rendkívüli" Közgyűlést, a részvényesek véleményének MEGSZERZÉSE érdekében, - a "vételi ajánlatra" vonatkozóan -, merthogy ez a kötelem, meg az alapszabály része...!
...ugyancsak nem kaptam választ...!
...egy szó, mint száz, úgy látom, hogy alapos informális "egyeztetés" lehetett, a felvásárlás előtt és alatt, az IT és az MNV között, - a kisrészvényesek kifejezett kárára -, még akkor is, ha ezt "kézzel, lábbal" tagadnák is...!
...de, "nem igazán" tagadják, hanem nem válaszolnak a kérdésekre...!
...vagy ha válaszolnak is, akkor egyszerűen tagadás szerű "kinyilatkozásokkal" élnek, mint az MNV a "vételi ajánlatában", stb...!

...a Közgyűlés levezetése azért volt problémás, mert technikailag, lehetetlené tették, a pontos jkv. elkészítését...!
...a helyünkről felállva, szóltunk hozzá, mikrofon nélkül, ami ugye alapesete, az ellehetetlenítésnek...!
...és a levezető elnök, mindezt eltűrte...!
...senkit nem szólított fel, hogy közölje a nevét, jöjjön ki a mikrofonos "pulpitushoz", stb...!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek