Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ambrika 2011. 12. 06. 16:16
Előzmény: #51617  pancserlama.
#51620

Itt a pf-n egy kapcsolódó cikkben volt szó 5-6 hónap gvh elbírálási időről is...

Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 16:13
Előzmény: #51617  pancserlama.
#51619
...hmm...!

...no, igen...! ...és hogy még mennyi félre érthető van benne...! ...nekem már hosszú...! :)))
zolaaa 2011. 12. 06. 16:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#51618
a 2-4 hónap várható várakozási idő megint kimaradt...

picit pofáltanság

Ha szenzáció kell, miért nem nézték meg az adatot!!

Még 5% sem ajánlotta fel nekik...

Az alapok meg csak nem adják oda?...
Mennyiért is vettek?
2000-ért?

haha 815...

pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 06. 15:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#51617
felajánlott részvények ellenértékének kifizetése a vonatkozó versenyhivatali jóváhagyást követő 5 munkanapon belül válik esedékessé

1-3 hónap
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 15:40
Törölt hozzászólás
#51616
cree1 2011. 12. 06. 15:13
Előzmény: #51611  Törölt felhasználó
#51615
Kedves nantal, újabb zöldségek...

1.) Ha szakember vagy, tudod, hogy termőföld esetében az NFA-nak van elővásárlási joga... Természetesen az NA-nak nem volt elővárárlási joga, és a kisajátítás is csak a kisebb területre lett volna igazolható... nem értem mit kerültem ki, de lassan nem is érdekes, mert fordítóprogramon keresztül nem nagyon lehet érteni, amit írsz.
2.) Mutass egy autópálya melletti területet nagyvárostól 20 km-es körzeten kívül, ahol ilyen telepeket látsz. HA egyébként ekkora üzlet lenne, akkor miért nem féláron vette meg az állam???
3.) Csere egyezség????
Egyforma értéket bizonyít??? Ébredj föl!!! A sukorói telket először a kétszeresére értékelték, majd amikor nem jöttek ki a számok, feleztek. Az irsai telkete két-háromszoros árobn adta tovább az államnak Blum elvtárs, mint ahogy vette... Ennyit az egyenlőségről...
A négyszeres érték elég mókás. tehát az állam azért fizessen többet ma, mint bárki más a piacon egy telekért, amire nincs szüksége, mert majd talán esetleg az értéke felmegy.
ÁÁÁ megvan rájöttem, Te üdülői time-share ügynök vagy (mint szakember), azok szokták bemesélni az üdülő hatalmas értéknövekedését!
4.) NNa látod, itt a csalás!!! Ahelyett, hogy támogatást adtak volna nyíltan a projekthez (amit azért az Eu szétcincált volna...) el akarták bújtatni mindenféle hamis értékbecslések mögé az állami támogatást. Csak sajnos ez nem transzparens, átlátható, és a versenyjog minden szabályát megszegi...
5.) Én már csak egy ilyen hülye dilettáns vagyok, akinek nem fogsz eladni többszörös áron fantasztikus autópálya melletti üres, közművesítetlen telkeket. Egyszer menj végig Magyrország autópályáin, és nézd meg, hogy a mellette lévő területek hány százaléka van beépítev, hasznosítva! És mit tennél rá? Egy huszonharmadik logisztikai központot a préri közepére? Komolytalan...
6.) Császy úr szakértelméről majd dönt a bíróság, legjobban akkor teszi, ha hülyének tetteti magát, azzal mérsékelheti leginkább a büntetését...

egyébként tényleg hagyhatjuk, nem én kezdtem...
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 12:04
Előzmény: #51612  Törölt felhasználó
#51614
...igen...! ...jól gondolhatod...!
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 11:46
Előzmény: #51612  Törölt felhasználó
#51613
A mait még hétfőn föl lehet ajánlani.
Persze ha a transzfer még aznap 15 óráig meg tud történni. Ha csak másnapra akkor úgy van ahogy mondod a ma vett már megmarad.
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 11:33
Előzmény: #51611  Törölt felhasználó
#51612
A mai vételeket a T+3 elszámolás miatt már nem lehet felajánlani.
Kíváncsi vagyok ezekután,hogy merre indul el az árfolyam.
Törölt felhasználó 2011. 12. 06. 10:18
Előzmény: #51609  cree1
#51611
…Kedves „cree1”…!

1.) Mi köze, az NFA-nak (Földalap) az „elővásárlási jog” gyakorlásához…??? …na, persze, - mellé ütöttél -, van ilyen…! …annál inkább, az Autópálya akárminek…! …csakhogy, ez meg külön cég, oszt ugyan már, valóban kész és elfogadott volt, a kitudja hányadik nyomvonal módosítási terv, ami alapján tényleg mód adódott volna az „elővásárlási jog” gyakorlására, HA ezzel „el nem babrálják” a valóban „rációs” csere ügyletet…! …leírtam ezt a válaszomban, mégis KIKERÜLTED…!
2.) Merthogy, - magad is írod -, hogy ahhoz lejáró szükséges, hogy értékessé váljon egy autópálya menti terület…! …honnan tudod, hogy nincs oda tervezve (Ferihegy, meg Albertirsa, Üllő, közelébe!) …én vettem a fáradságot és megnéztem az ingatlanok pontos elhelyezkedéseit, sőt az értékszakértői levezetéseket is, minden egyes hrsz-ról és épen ezért jó üzlet a csere, az „állam apu” számára…!
3.) Látom, a számolás is nehezedre esik, merthogy vitatod, a Sukorói ügylet értékviszonyait…! …na, számoljunk együtt…! …a Sukorói területre vonatkozóan létre jött egy CSERE EGYEZSÉG, ami – számtanilag – EGYFORMA értékeket BIZONYÍT…! …ellentétben, az ügyészi szakértői vélelemmel, amely CSAK vélelem (óriási a különbség!)…! …de, számoljuk az ügyészi érték szerint DUPLA ÉRTÉKÜNEK, a Sukorói csere ügylet értékeit…! …ebben az esetben, a Sukorói ügyleti értékek, még MINDIG, CSAK a FELE ÉRTÉKET képviselné, az „alföldi ingatlanok”, – az autópálya megépítése utáni -, 4-szeres ÉRTÉKÉNEK…!!! …leesett…???
4.) …ami pedig a „szerzési” érveidet illeti, tudnék a számodra (még a Velencei tó mellet is!) – nem is egy – vízparti telket „szerezni”, HA Te is „szerzel”, az ország számára, 1 mrdEurós, - nagyjából -, 2 efős foglalkoztatást biztosító befektetést…! …tudod, „kutyaharapást, szőrével”…!
5.) …ami a nyomvonalhoz szükséges, 5 – 10 %-os értéken KÍVÜLI, tulajdonszerzés szükségtelenségére vonatkozó, kritikáidat illeti, az egy marha nagy, üzleti analfabéta gondolatvilágra utalhat (nem „ragoznám”)…!
6.) …igen, Császy valóban, az Autópályánál és más hasonló ingatlanforgalmazásra rálátással bíró munkahelyeken szerezte, a horribilis tapasztalatait, ami okán – szerintem -, „állam apu” ugyancsak „kezet csókolhatna”, az állampolgárának, ezen ügylet okán…!
7.) …megkérnélek arra, hogy ezt a témát, - egyelőre -, felejtsük el, mert más aktuálisabb ügylet ad feladatot, ezen blog látogatóinak…! …oké…?
cree1 2011. 12. 06. 07:32
Előzmény: #51609  cree1
#51610
JA és még egy. A csere jogcíme az volt, hogy az M4-eshez kell az ingatlan, de a valóság az, hogy a nyomvonalhz 5-10% kellett. A szegény ártatlan Császy pedig maga volt, aki a konstrukciót kitalálta, korábban ő ezen a területen dolgozott az Állami Autópályánál...
Ne csak a vallomását olvasd a többi cikket is, amit a gugliban feldobnak..
cree1 2011. 12. 06. 07:26
Előzmény: #51606  Törölt felhasználó
#51609
Nantal, ha szakember vagy ne játszd a hülyét..

Onnan tudhatott róla, hogy az MNV-nél dolgozott, akinek a része volt az NFA. Te tényleg azt gondolod, hogy az államnak egy fél Sukorót magába foglaló vízparti telek megért két alföldi gyümölcsöst?

Tudod mit, szerezz nekem is ilyen feltételek mellett, ha ilyen nagy szakértő vagy vízparti telket. Van még bőven eladó gyümölcsös azon a környéken, bármikor becserélem, ha szerzel helyette vízparti telket... a 4 szeres értéknövekmény lehetőség egy kapitális baromság, és még akkor sem éri el a vízparti telek árát. NA és akkor arra válaszolj, hogy miért nem a piacon vett az állam féláron, miért kellett cserében féláron, verseny nélkül beszámítani a vízparti telket, és kétszeres áron a piac felett a Blum-ét????
Az értéknövekedés is baromság, mert lehajtó nélkül sz@rt se ér, ugyanolyan fantasztikus potenciál, mint amikr mész egy autópálya mellett, és nézed a mezőt... Nem mellesleg a terület mérete is túl nagy egy ipari beruházásnak.
Nantal, ha vevő vagy ilyen irsai telkekre dupla áron, az úgy 10 év múlva talán az M4 is mehet arra, bármikor cserélek a blumi árfolyamon velencei vízparti telekre. Szerintem az országban az vádlottakon kívül te vagy az egyedüli, aki a sukorói telekcserét arányos jó üzletnek, és nem egy hatalmas lenyúlásnak gondolod...
tigus7313 2011. 12. 06. 07:21
Előzmény: #51604  zolaaa
#51608
igen.
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 23:57
Előzmény: #51591  joocukor
#51607
Szerintem ugyanúgy ellenőrzött tőkepiaci ügylet mint a tőzsdei eladás .
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 23:50
Előzmény: #51603  cree1
#51606
...hmm...!

…mi okom lenne ugratni…? …nekem ez az egyik foglalkozásom, ezért is vagyok tájékozott, ezekben az ügyekben…!
…ezért is ajánlottam, a Császy Zsolt ügyészségi jegyzőkönyveinek a tanulmányozását…! …ott kétféle államérdek párhuzamossága, valamint az időhiány ellenére, Császy ügyes taktikával, - hozatta be -, a Pilisi ingatlant, az egyezségbe…! …ugyanis, az eredeti csereajánlat, csak a két Albertirsai ingatlanra vonatkozott…! …Blumnak, erre az ingatlanra, - ha jól emlékszem -, előszerződése volt, amit kényszerből fordított vételre, úgy hogy Császynak fogalma sem volt, hogy melyik ingatlant hozza is Blum a cserébe…! …amikor pedig megvolt a gyors vétel, jöhetett létre a csereszerződés…! …ha, akkor tudott volna arról Császy, hogy elővásárlási jogával is élhetne (de nem volt tudomása!), akkor meg, – szerinted -, meg kellet volna akadályoznia, az „állam apu” számára előnyös cserét, az elővásárlási jog gyakorlásával…??? …még egyszer leírom, 4 szeres értéknövekmény lehetőségű, ingatlanokról van szó, amelyek értéknövekményét, az M-4-es autópálya megépülte biztosítja…! …a Sukorói ingatlanok esetében ilyen érték növekedési lehetőség, nem létezik…! …érted már, hogy miért tartom (nem is kicsit) kártékonynak, az eljárás „rövid eszűségét”…???
Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 23:12
Előzmény: #51601  Törölt felhasználó
#51605
…hmm…!

…szóval, teljesen hiteles a meglátásod, a VÉTELI AJÁNLAT vonatkozásában…! …ha nem volna az, valóban más %-ot mutatna, az adat…! …ez az adat, - ha valós -, (és nem látom a hiteltelenségére utaló jeleket) azt mutatja, hogy nagyjából ennyi részvényt vásárolhattak 600 Ft-os érték körül, akiknek nem okozott veszteséget, ennyiért lemondani róluk…! …talán, még forog a parketten valamennyi ilyen érték körüli, de már ezek, az utolsó mennyiségek lehetnek…! …hogy mi lesz a sorsuk, leadják, betartják, milyen arányban, ez majd kiderül…! …ám az biztos, hogy „far nehéz” eljárás az ilyen…! …azt gyanítom, hogy az 51 % + 1 db, a „far nehézsége„ miatt, – talán –, összejöhet…! …ám, bár mi is legyen a végeredmény, az irreális árajánlat mértékét, igazolja ez a szám és időadat…!

zolaaa 2011. 12. 05. 22:48
Előzmény: #51586  tigus7313
#51604
Köszi Tigus!

minden 'ellenálló' nevében is :)

r. könyv?
cree1 2011. 12. 05. 21:59
Előzmény: #51597  Törölt felhasználó
#51603
Nantal, Te szivatsz!

Ezt még viccként is rossz leírni, csak engem ugratsz.
Ha most azt mondod, hogy hétfő meg tudod venni a tulajtól, és csütörtökön 200 millával drágábban a Blumtól, ki az a világtalan, aki a második mellett dönt! És azt ne mondjad, hogy az állam egy szar Velencei tavi vízparti telket hatalmas érzékkel elcserélt bazi jó alföldi világvége gyümölcsösért!
És egy gengszter védővallomására hivatkozol, akit hetente más ügyben vittek el???
ambrika 2011. 12. 05. 21:20
Előzmény: #51601  Törölt felhasználó
#51602


Elmennék erre a kgy-re.

- Legalább kapnék ingyen pogit.
:))

Törölt felhasználó 2011. 12. 05. 21:11
Előzmény: #51585  pancserlama.
#51601
Maximum jogász. Aki azzal érvel, hogy a piaci ár feletti vételi ajánlat mekkora jófejség egy illikvid papírnál, az a tőzsdéhez biztosan nem ért, vagy szándékosan csúsztat. 20-30%-os felárral nem hogy 66%-ot nem lehet megvenni a cégből a piacon, de még 10-et sem.
Ezt azért elég szépen mutatja a nov.30-as 4.8% felajánlás. (Köszi Tigus!!)

Szerintem ideje lesz szervezni a rendkívüli kgy-t, hogy a 2011-es mérleg új, hiteles értékbecslést tartalmazzon minden m2 ingatlanról.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek