Ami nem is csoda, mert ha 3 milliárd cashtől nem ment át durva emelkedésbe, akkor akár kockázatosnak is tűnhet benne ülni. Szerintem van sztori a cégben, de ha úgy adódna, akkor 330 körül én is kiszórnám.
Nekem is ez a tippem. Most viszont voltak a jó hírek, sokan belevettek és visszaesett. Na szerintem ők szabadulnának most az egésztől, azért vannak egyre lejjebb és lejjebb az eladási ajánlatok.
Nem ugyanaz. Ha akkor olvastál volna elemzéseket, akkor láttad volna, hogy a Synergon jóval kevesebbet ér 450-nél. Nem volt meglepő, hogy a jó híreket tömésre használták fel.
Itt a Pannergyben is kell lennie valami ismeretlen tényezőnek, ami miatt egyelőre nem megy. Ha szerencsénk van csak annyi, hogy a komolyabb pénzek már csak biztos bevételi számokra hajlandóak rámozdulni.
Amikor a Synergon megkapta a 2M-es támogatást, azon a napon törte át a 450-et.
Két napig bírt felette maradni, hosszú kanócos gyertyák voltak a grafikonon.
Sajnos pont úgy mint most a Panny esetében.
Csak itt 300 a limit.
Győrrel kapcsolatban a következő észrevételem van. Nem kell győrinek lenni ahhoz, hogy lássuk Bőny vagy Pér kb. ugyan olyan távolságra van Győrtől mint Ácstól, ahova a Synegon az adatparkját tervezte ( és arra kapott is 2 M-et a Synergon). Akár az is elképzelhető, hogy nemcsak Győr távfűtés+Audi, hanem a synergonos adatpark mint hő ( vagy enegria) piac is abból a forrásból kerül megtáplálásra.
Erről nem beszéltek sehol, de akár ki is lehet matekozni. Abból a szempontból lehet ebben ráció, hogy hamár egyszer fúrnak valahol akkor minél nagyobb hőpiacot találjanak a környéken.Persze mindennek az alfája és omegája a sikeres fúrás,amelyet még meg sem kezdtek ezért ezzel még ne kalkuláljunk...
Én ezzel természetesen egyetértek. Ezeket is bele kell venni valamilyen redukálással. Az egy dolog, hogy én most csak Miskolcra voltam kíváncsi..
Egyébként Győr nem lesz kisebb durranás. A tervek szerint 340e GJ-al számolnak terv szinten. Ugye ilyenkor eléggé alálövik a kút tervezett hozamát. Miskolcnál pl. csak a ~harmadát tervezték...szóval ha sokkal kedvezőbb a hozam akkor is el tudják passzolni a hőt, mert ott is van ~25e lakás + intézmények, valamint a komplett AUDI. SZVSZ összességében minimum akkora lesz, mint Miskolc. Ergo, ha beleveszed, akkor lehet 2-vel szorozni.....majd
A 6 milliárdos üvegház, Győr, Győr-audi. Ezek mind induló és már milliárdokat elnyert projektek.
Ha egy becslést készítesz, hogy mennyit érhet a részvény, akkor nem kalkulálhatsz csak az egyik leány értékével. Nyilván diszkontálni kell, de ezeknek valamilyen szinten meg kell jelenniük az árazásban is.
Az emberi munka költsége elhanyagolható nagyságrend ehhez képest...gondolj bele ha erre felszámítasz plusz 100 milliót évente (!!!) az csak 4%-al csökkenti a margint...
PANNERGY