Én nem bevételre gondoltam, hanem nyereségre (adózással nem foglalkozom, azt úgyis megoldják...). Ha kiépül minden Miskolcon, akkor az ~1.000.000 GJ hőeladás évente, ~3000 Ft/GJ árral becsülve. (Lórincen 2013-ban ~3500-ért fog menni) Múltkor boncolgattuk, hogy az üzemeltetési költség mennyi lehet. A "legrosszabb" verzió, amit találtunk az 1000-1200 Ft/GJ volt, de végül arra lyukadtunk ki, hogy ez jóval alatta is lehet. Szóval minimálisan ~2000 Ft/GJ adózás előtti eredménnyel lehet számolni, ami 2 milliárd Ft. Természetesen ez a teljes tervezett rendszerre igaz, aminek jelenleg a 60%-a van meg és idén elvileg felmehet 80 %-ra. És mielőtt valaki megjegyezné, ez csak a Mikolci projektre igaz, a cég egyéb pénzügyi dolgai (más projektek költségei) miatt az éves teljes eredmény természetesen nem egyezik ezzel. Ja és ezen felül lesz az üvegház dolog is.
Elnézve a sok tegnap esti beírást, tényleg nem értem hogy lehet tolvaj részvényekkel hasonlóságot felvetni? Hol vagyunk egy kredit, humet, valamint a legújabb sztárjátékos biomedicaltól?
Jók ezek az idézetek. Az egész cég egy mutyis szar alakokból álló kóceráj. Dobni kell minél előbb akinek van, aztán majd spkeire visszavenni 300 alatt. 20-30 % -ra jó lesz aztán megint szórni. Tolvaj részvény!
(#64796) PANNERGY
Értékelés: 0
előzmény (#64793: pannspan) | válasz erre | 2011. szeptember 27. - 11:14
Én benne vagyok több mint 1 éve.Igen beetettek,mint itt sokan másokat(Erste célár,1500-as csodavárás,tavaly év végi célártippelgetések 1300 körülre).Nos amit én látok,nagy kalap szar!Magam ellen is beszélek ezzel.Még szerencse hogy nem kenyérre kell(igaz egy lakás ára van benne,minimum a banki kamatot bukom,ha 1x ki is forog belőle a pénzem).Ezeken a szinteken mint most(660-700) nem hülyeség venni.De ha elindul(talán lesz megint 1000 környéke is) akkor ADNI KELL,vagy úgy jártok mint én,benne rohadhat a pénzetek akár évekig!Komolyabbnak véltem a céget,csalódtam bennük!Volt hogy jó hírre napon belül esett(emlékezzetek),volt hogy csak úgy esett,azért mert...Lényeg:ha megközelíti 1x is az 1000-1100-es szintet,aki nem adja el...inkább rulettezzen
laszlooo0531
(#60840) Re: pannergy
Értékelés: -1
előzmény (#60833: mrbateman) | válasz erre | 2011. május 2. - 12:30
"két éven belül"??? nem 2 héten belült akartál mondani véletlenül? 2 éven belül a PE már nem az első ligában fog játszani, ha lesz még egyáltalán akkor Pannergy Nyrt. Szar a helyzet, sokkal szarabb, mint amit az árfolyam ma mutat. Realizálni kell.
birkanyiiroo
(#57600) Re: 1320 ft-os PannErgy célár érkezett
Értékelés: +1
előzmény (#57599: andrasone) | válasz erre | 2011. március 23. - 09:23
Lassan lehet fagytalanítani a kerti csapot: Pannergy: Ahogy melegszik az idő, és kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála, úgy melegszik a víz is. Fun-oknak üzenem, még mindig kicsit sokat foglalkoznak vele napon belül. Nem kell. Keressenek egy nyugalmas kerti hintaszéket, húzzák a napra, dőljenek hátra, és élvezzék a lágyan melegítő napsugarakat. Meg a lassan emelkedő árfolyamot. Ne feledjék, no para, ezután jön majd csak a java.( green energy feeling) No day-trade, no swing trade, long, long way, és termékeny szüret.
Ziegler Mátyás (Győr)
(#30419) Re: Kitörés
Értékelés: +1
előzmény (#30416: balta) | válasz erre | 2010. szeptember 24. - 10:47
Szentlőrinc beüzemelése sztem legalább 500 ft-al emelheti majd az árfolyamot! És ez már csupán csak néhány hét!!!
hivatasos_felbeszelo
bizalom itt akkor lesz, ha látjuk a számokat. KONKRÉT SZÁMOK, mennyi hő lett eladva, és mennyiért, milyen költségek mellett.
a többi már nem számít.
ha ez a projekt végre igazolja az üzleti modellt, akkor rendben van.
A piac most azt árazza, hogy nincs rendben semmi.
(#26640) Re: Mágikus Pannergy
előzmény (#26639: kemma) | válasz erre | 2010. szeptember 2. - 13:16
Ha mindenki így gondolkozna 1hét és 1500!!!!!!!!!!!!!!
sobadi
#20875) Re: Lesz még ez EZER is:):):)
előzmény (#20873: Fuego) | válasz erre | 2010. Április 21. - 10:10
én is így látom....nem szabad vakon optimistának lenni...ha vki akkor állít vmit amikor senki nem gondolja még és beigazolódik akkor azt el kell ismerni...az persze ebben az esetben lényegtelen,h ez igazából nagyrészben mázli...:) és nem Fekára kell haragudni,met esik a papír...szóval jó volt a megérzés...nekem már csak kevés van...tegnap a maradék egy részét 830 körül eleadtam...845-ös átlaggal szálltam ki...805-essel be...lehetett volna sokkal jobb is...én sem számítottam rá,h eddig visszaesik...
Jhonny27
(#8638) Re: .......
előzmény (#8634: hegyesi1) | válasz erre | 2009. november 17. - 11:19
Szintén 770-ről tartom, már jó ideje. Amikor ki lehetett volna szállni 850 körül, pont nem volt lehetőségem kereskedni, és azt hiszem a lehetőséggel nem is éltem volna. Saját céláramat 950-1000 közé tettem. Már, ha ez érdekel valakit :)
beanett
(#7806) Re: 1,189-1,359 reális érték
előzmény (#7796: egyetleneim) | válasz erre | 2009. november 10. - 11:14
Menekülés!!!
bbcontroll
Jelzés a moderátornak
(#7804) Re: 1,189-1,359 reális érték
előzmény (#7800: Magicmaan) | válasz erre | 2009. november 10. - 11:13
Szevasz Magic
Most kezdem kiheverni a korábbi pe szívatást, de látom a világ nem változik. Azért beszálltam megint egy kicsike pakkal 799-en. Kár hogy shortolni nem lehet.
reagent
Erre a vezetőség tudna válaszolni. Valahol azért őket sem érinthette jól, hogy egy tavaly kisbüfis reggelin nem látták akadályát a fűtési szezonra történő átadásnak, a MIHŐ-nek is rengeteg határidőt ígérhettek, de végül csak fűtesi szezon utáni átadás lett. Néha azzal védekeztek, hogy maximálisan betartják a technológiát, de ez elég furcsa érvelés, hiszen tervezni is a technológia maximális betartásával kellett volna.
Tehát a nagy mű elkészült, de nem akkorra, amikorra kellett volna. Meglepő módon angol nyelven csak két héttel az esemény után jelent meg közlemény, tehát tényleg nem érződött, hogy ezt szeretnék mihamarabb világgá kürtölni. A menedzsment az elvesztett bizalmat elég nehezen, kitartó munkával, és az elvárt bevételek teljesítésével tudná csak visszaszerezni.
Az olyan nyilvánvaló marhaságok terjesztésétől meg tartózkodniuk kellene, vagy minimum helyesbítést kiadniuk, hogy az Avas lakótelep mintegy 20000 lakásának a távfűtésébe kapcsolódnak be, amikor Google-lel fél perc alatt kideríthető, hogy az Avas lakótelepen csak 10500 lakás van. Még miniszterasszony is helyesen 10000-es lakásszámot emlegetett az avató beszédében. Szó se róla, az sem kevés, de minek valótlanul feltupírozni a tényeket?
Ha a tavfutes arat csokkenteni kell "felsobb utasitasra" akkor a tavho szolgaltatonak elemi erdeke olcsobb forrasbol beszerezni.. es itt jon kepbe a panni
Miért előny a Panny-nak, ha csökkentik a távfűtés rezsijét? Azt hittem volna, hogy akkor kevesebb motiváció lesz a Panny-tól venni az energiát, mert csökken a Panny árelőnye.
Üdv, Dramart
PANNERGY