Ilyen is van : A geotermikus energia egyre vonzóbb energiaforrássá válik
Miskolc távfűtésének jelentős részét megújuló energiaforrásból fedezik, amely a korábban alkalmazott gáz alapú fűtésrendszernél 40 százalékkal kevesebb károsanyag kibocsátással jár. A város környékén létesített geotermikus erőmű évente 660 000 – 1 000 000 gigajoule (GJ) energiát termel, amely hozzávetőlegesen 32 000 háztartás, illetve1 000 közüzem (egyetem, uszoda stb.) fűtését láthatja el. (orientpress.hu)
Vajon lesz, aki bent van a zártkörű rendezvényen (akár a hangosító, aki munka mellett kereskedik..:)) és olyat hall, ami miatt megnyomja a buy/sell gombot bármiféle hivatalos hír előtt? Ezt majd meglátjuk.. Eddig a 11 órai kezdés óta nem történt semmi...
Aztán nehogy az legyen a vége, hogy semmi érdemleges sem hangzik el...:(
Azért nem teljesen mindegy, hogy hány lakásról van szó. Egy átlag távfűtéses lakás éves hőigénye ~40 GJ/év. Ahogy dexter írta a panni a mihővel 400.000. GJ-ra szerődött az elején. Ez az átlag szám alapján tényleg 10e lakást jelent. És ez volt a köztudatban is. Most kijött, hogy 20e lakás, ami már évi 800.000 GJ energiát jelent. Ez pedig szintén összevág azzal, hogy a panni az átadási közleményben ( link ) 800.000.-1.100.000 GJ energiát említett. Ez szerintem túlmutat az eddig "ismert", becsült éves 1-1,2 milliárdos bevételen.
ez sztem nem kamuzás. Szó esett már korábban is arról, hogy magasabb költségek jöttek ki az utókalkuláció során mint a tervekben szerepelt. Annak lezárásáról beszélhetett.
A hitelszerződés jó hír!!!
Minek saját pénzt befektetni, ha másét is lehet használni. Persze ésszel és pozitív cashflow-val.
Én se raknám bele a saját pénzem, ha van, aki kölcsönadja és a bevételből meg ki tudom gazdálkodni a kamatot simán.
Ez megnyitja a lehetőségeket, csak okosan kell élni vele.
Amúgy majdnem "elszállt" az ár 370-ig és majdnem 374 lett volna a következő, ha valami forintozó okoska nem rak ba 4K eladást 1 perccel nyitás előtt 368-ra megint.. aztán már megint itt vagyunk.
368 a reál, de legalább kicsit már elmozdultunk +ba.
PANNERGY