én nem így látom... de majd hátha változik ez idővel... De ne brüsszelezzetek itt lécci! Arra van mas fórum. Közben 4Mrd felett a forgalmunk ami nem gyenge.
harding itt senki nincs kognitiv ködben, a topik itt irógatójának 90 %-a értelmes, gondolkodó ember, ahogy téged is ide tartozónak tartalak, Légyszíves hagyd el, az ilyen nem túl magasszintű, (bármely) pártszimpatizáns megnyilvánulásokat. Hidd el teljesen felfogjuk, hogy itt kinek mi tetszik, mi nem, mivel szimpatizál.
"Remélem, hogy szeretetországban az ellenkező véleményért nem fognak ukrajnába deportálni" Ezzel az ocsmány orbáni-rogáni propagandával mostmár le lehet állni... vége van ennek a világnak. . Mi sem akarunk többet adózni a kelleténél. Senki sem akar. (ráadásul adózott pénzz fektetek be ide) De szét van szakadva az ország. Akik itt fórumoznak, azok feltétlezhetően a felső 10-20%-ban vannak, vagy még feljebb, és van az alső 50%, akinek meg nincs munkája, vagyha van is (pl tanár, eü dolgozó), de enni akkor sincs miből. Egy tisztességes redisztribűció kellene, ami igazságosabb a mostaninál. Mindenkit hagy élni, de nem hagyja, hogy csillagászati vagyonok gyűljenek egyeseknél, ami ugye a köz vagyonából származik valahol, és hiányzik a zsebekből is.
Minden normális országban több sávos adórendszer van . Igaz nem egy bindzsisztán meg batida . Én meg valahogy úgy vagyok vele 100 millióból könnyebb 30 Milla adót kicsengetni , mint 40 000 Ftból 4000 et . Az ilyen nyelveket beszélő faszagyerekek sírnak a legjobban ha kell valamit javítani építeni . Nem kell lenézni egy jó segédmunkást sem.
Nem akarok progresszív adót sem egyébként, azt baromságnak tartom, és ezt képviselte egyébként az szdsz is évekig. Röviden, aki szorgalmas és tanul, több diplomája van, nyelveket beszél, azt miért kell adórendszerrel egy segédmunkás vagy konyhai kisegítő jövedelmi szintjére hozni? Ez hol igazségos? Én fizettem 40% szja-t gyurcsány-bajnai alatt, miközben a lopó-csaló vállakozók töbszörösét keresték feketén, minimálbéren bejelentve és röhögtek rajtam, mert tanultam, több diplomám van, stb. Ezt nem akarom többé! És remélem, hogy szeretetországban az ellenkező véleményért nem fognak ukrajnába deportálni....
Tévedsz, kevés ember van, aki nem utálja orbán oligarcháit és az intézményesített lopást (talán csak ők maguk 😊), de olyan országban sem szeretnék élni, ahol drogos állatok büntetlenül mutogathatják a nemiszervüket, ahol tiszás aktivisták akasztással fenyegetnek velük egyet nem értő családanyákat, és MZP büntetlenül degenerált idiótának nevezhet minden fidesz szavazót. MP nem határolódott el egyiktől sem, ezért hadd legyen meg a jogom, hogy legyenek kételyeim a jövendő szeretetország ígéretében, azaz MP hazudik már az elején. Ettől függetlenül nyugodtan lehet bálványozni MP,-t a genderőrületet, ez szabad ország (nem biztos, hogy sokáig), de látni kell, hogy ezenkívűl az a toposz is megdőlt, hogy itt nincs demokrácia és orbán nem fogja átadni a hatalmat. Akik ezt hazudják évek óta, valahogy elfelejtenek bocsánatot kérni, ahogy egyébként deák dániel és kohán mátyás legalább megtette hannendre felé. Ezt várom el a hazug rettegőktől is, mert, ha nem, akkor innentől ez az egész rendszer hazugságban fogant.
Látom, savanyú a szőlő itt sokaknak... de majd ha felszáll a kognitív köd, majd akkor talán többen megvilágosodnak majd. Az első faladat a jogitézmények függetlenségének a visszaállatása és az ország-leltár elkészítése (mi maradt a oligarchák rablásai után, és ebből mit lehet visszaszerezni)
A tőkejövedelemre vonatkozó adókat éppen úgy meg lehet csinálni sávosan, ahogy a személyi jövedelem adókat. Pl: 50 milla osztalékig 15%, 50 milla felett 20%, 100 milla felett 25%. . A magam részéről egyáltalán nem bánnám ha például a milliárdos Mol osztalékot felvevő NER-es alapítványok nem 15%-al adóznának.
Lehet még ebből pofára esés is, pl. amikor a tőzsdei árfolyamnyereség adóját és az osztalékadót duplázzák és még a szochót is bevezetik a költségvetés szar helyzetére hivatkozva... Túl sok szoci/szdsz múmia osztja az észt MP mellett, akik csak adót emelni és kedvezményeket elvonni tudnak (bokros, surányi, felcsúti kéri, pethcing, stb) Ezek most vérszemet kapnak és ők akarják majd fújni a passzát szelet és irányítani a gazdaságot, akkor baxhatjuk és gyorsan visszajön azorbán...:)
Mtelekom