sokakkal szemben, nekem egyáltalán nem okozna örömet, ha úgy kerülnénk egy szintre, hogy a másik leesik. Én annak örülnék, ha mindkettő emelkedne. Annak pedig igazán, ha így is utol tudnánk érni, vagy leelőzni. Azzal semmivel sem lesz nekem jobb, ha a másiknak rosszabb lesz. Persze ez igaz az élet minden területén is. Az emberi irigység azonban nagyon is létező fogalom és valamennyire mindannyian azok vagyunk. ;)
nem ismerem a 4IG-t és nem is tervezem, hogy jobban beleássam magam. Kívülről pedig csak annyit tudok, hogy a semmiből jött és folyamatosan növekszik. Egy növekedési cégtől pedig általában nem várnak osztalékot a tulajdonosok az intenzív növekedési szakaszban. Az elgondolkodtató, hogy a korábbi Vodafon az felvásárlás előtti 3 évben veszteséges volt. (vélhetően ezért is szabadultak meg tőle, esetleg ügyesen könyveltek. Én nem tudom.) mindenesetre, ha te 20 milliót keresel egy évben, de 40 millióért veszel egy gépet, akkor -20 millióval zárod az adott évet. Ezek alapján semmiféle következtetést nem lehet levonni arról, hogy jó, vagy rossz a helyzeted. Ha a beruházásod később gazdaggá tesz, akkor jó, ha nem, akkor pedig nem. Mindenesetre jelen pillanatban mind az űripari, mind a hadiipari cégek nagyon pozitív kilátásokkal rendelkeznek. A 4IG-t én továbbra sem piszkálnám még bottal sem, mert annyira nem értek hozzá (ehhez sem).
Nem követem a 4iG-t, de amikor megvették a Vodát, ugyanannyi volt az értéke, mint a Telekomnak. Ez szerintem most se változott. Fel van osztva a piac közöttük egyenlő arányban. Hogy mit kavarnak a kormánnyal, az már az ő bajuk.
Mert a számok tragikusak, nem lesz osztalék, növekvő negatív eredménytartalék a shortfolios cikk szerint. Nem gondoltam, hogy végül így érjük utol a 4IG-t. :S
"A 4iG gyakorlatilag újraszervezné működésének alapjait. A tervek szerint a távközlési tevékenységeket leválasztanák a jelenlegi szervezeti struktúráról, és külön egységbe vagy akár külön társaságokba szerveznék ki."
Long certi kötési ára csökken 154 Ft-tal, short certié nő 154 Ft-tal. Azaz elvben semmit nem számít a szelvényvágás. Megfeleletési nap utáni napon tehát megkapa a certis az osztalékot azonnal (nem megy sehová a certi árfolyam) A vágás után, ha visszakorrigál az RV árfolyam, akkor azt TL nyerőben elteszi. De ha vágás után további esés van azt a TL bukóban teszi el. Ami ennél érdekesebb az adózás szempontja (ha nem TBSZ-en vagy): osztalék elkülönülten adózik, certi meg árfolyamnyereség/veszteség. Én most 10k db TL certivel várom a szelvényvágást. 2025-ben emelkedett utána szépen, az idén meg meglátjuk...
Mtelekom