Szerintem nem érdemes alábecsülni Európa gazdasági erejét. Lehet, hogy lassúak Európa reflexei, de mégy így is a világ egyik legvonzóbb és legprosperálóbb térsége... és szerintem ébredőben van.
most viszont tévedtél Bob:) (az oldalakat illetően). Sőt még abban is egyezünk hogy első választáson a szadeszre szavaztam (és utoljára):) (10-sel bölcsebben):) De! alapjában véve politikus és párt "ellenes" vagyok (semleges prsze nem lehetek főleg választáskor).
Gondolom, a dróngyár külön áramfejlesztőkkel rendelkezik, nem a lerombolásnak kitett rendszerről táplálkozik. Az ok, hogy be kellett ide tenned ezt a hasonlatot, mert utálod az ukránokat... Legközelebb mellőzd érzelmeidet.
kíváncsi vagyok, hogy hol fogja ma folytatni az árfolyam. Pénteken egész nap erőt mutatott, de a záró hatalmas záró pakk visszanyomta. Igazán rendkívüli esemény nem történt a hétvégén, még újabb háborúról sem jött hír.
Mára Európa az USA-val szemben nem versenyképes szinte egyetlen téren sem. Ez kb. olyan, mint amikor az ukránok akarnak az USA-nak dróntechnológiát eladni, amit akkor gyártanak, amikor éppen van áram.
:) hogyne határozná meg. Nézd meg Németország látványos hanyatlását, ami még vélhetően csak most kezd felpörögni igazán. ( politikai, ideológiai okokból a következőket lépték meg az utóbbi néhány évben: atomenergia megszüntetése, olcsó nyersanyag és energiaforrásról való leválás, az egyik legjelentősebb exportpiacukról való lemondás (de ezek korrigálhatóak eddig), a társadalom vallási és nemzetiségi arányának megváltoztatása ( ez már nehezen korrigálható, hosszútávú probléma, ha nem sikerül megoldani így, vagy úgy ). Eredmény: pl. Európa tavaly először több kínai gépjárművet vett, mint amennyit eladott. Magyarul, az eddig húzóágazat, Európa motorja a járműgyártás tavaly először importra szorult (meglepő módon ez a tendencia még akár Magyarország előnyére is szolgálhat egy ideig, az olcsóbb termelési költségei és alacsonyabb adók miatt).
"Öböl-államok és szaudiak védelem ügyében nem fognak már bízni amerikában, Európa felé fognak fordulni." Ok, de mit tud neki nyújtani Európa, amely - egyelőre - még a saját védelmének megszervezésében is lemaradásban van az Amerikára való - eddigi - hagyatkozás miatt?
Ne legyen senkinek illúziója arról, hogy a politka nem kikerülhető tényező ezeken a tőzsde fórumokon. A mai Magyarországon a politika nemcsak befolyásolja, de szinte a cégek létét is meghatározza, itt ugye értelemszerűen erősebb a politikai említések jogossága.
kérdés, hogy a választások után várható áremelés csak inflációkövető lesz e, vagy hozzáadják az elmaradt emelést is. Jelenleg 1,4% az éves infláció, ami önmagában inkább jelképes díjemelés lenne, de mégis fontos jelzés. Infláció feletti áremelésnek pedig egyetlen kormányzat sem örül, hiszen az önmagában gerjeszti az inflációt.
a politika és vele a választás annyiban tartozik ebbe a fórumba, hogy a választások kimenetele tudja módosítani egyes cégek kilátásait és ezért az árfolyamát is. És ha ez így van, akkor egy "kis" politika nagyon is a fórum része. A kérdés jó. Szerintem az általad említett cégek egyikére sem gyakorolna rövidtávon semmilyen hatást. Talán a 4IG-re nagyobbat, mivel nem biztos, hogy ugyanolyan lelkesedéssel folytatódna az USA-val a hadiipari projectje.
4IG: Szerintem választási eredménytől függetlenül az amerikához, az amerikai űrdolgokhoz fűzött reményei inkább álmok maradnak. Viszont az arab vonalnak most hátszél jöhet. Öböl-államok és szaudiak védelem ügyében nem fognak már bízni amerikában, Európa felé fognak fordulni. Minden, ami drónos cucc, érdekelni fogja őket. Pénzük mint a pelyva. Balkáni és egyiptomi telekomozás normális üzleti terjeszkedésként jól bejöhet. Röviden: űr --> fuccs, drón és drón-védekezés --> nagyot mehet, telekom --> ügyes üzleti terjeszkedés, bejöhet. Kizárólag spekulatív vélemény, a valósággal való minden hasonlóság a véletlen műve, tévedés joga kizárt, izé, fenntartva :-)
Kormányváltás esetén én arra számítok, hogy a PonziG (4iG) vissza fog szakadni az 1800-as sávba. Persze az örök felbeszélők ezt elképzelni sem tudják, de simán benne van a pakliban, hogy év végére a teló megint többet fog érni, mint a 4iG. . A telóra szerintem nem ez lesz hatással, hanem az ha kivezetik az "önkéntes" árkorlátozást, illetve ha egy elhúzódó válság miatt a befektetők elkezdik keresni a stabil hozamot nyújtó befektetéseket. Káoszban úgysem tudod kiszámítani az árfolyam irányát. Egyszerűbb, ha a rámész a kiszámítható hozamra.
Szerintetek amúgy mi lenne a 4iG további sorsa, ha netán mégsem nyerne a jelenlegi hatalom? és ennek mi lenne a hatása MTel-re? Komolyan érdekelne a véleményetek. Lécci ne azt írjátok, hogy mi a véleményetek a választással kapcsolatban, hanem csak teoratikusan a kérdés kapcsán!
Mtelekom