No itt a baj amit meg kellene értened.
Az MTelekom részvény csak egy papír darab amely egy cég egy bizonyos részét képviseli. Ha a cégről jót gondolnak akkor többet adnak érte, ha rosszat akkor kevesebbet. Most ennyit gondolnak róla.
Az teljesen mindegy, hogyan érik ezt el, de a lényeg, hogy most ennyit ér, mert ennyit adnak érte.
Példa: Szerinted a Mona Lisa festmény mennyit ér? Nekem semmit. Ha a történelmi és művészeti részétől eltekintünk akkor csak egy darab vászon és 40gramm színes festék. Értéke kb. 600Ft (ha van aki fizet érte ennyit).
Ha holnaptól senki sem ad érte egy fillért sem, akkor sajnos csak ennyit ér. Ha 10ezer millióUSD-t adnak érte akkor annyit. Teljesen a piac határozza meg.
Így van ez az MTelekommal is. Én most nem adnék érte 671Ft-nál többet, mert ennyit ér.
bár így is elég undorító hogy 70en mindig van újabb 25K, de erre rá lehet fogni hogy a piaci eladók, ami persze marhaság egy ilyen hangulatban, de nem annyira feltűnő, csak ha tényleg jobban odafigyelsz
Gyakorlatilag a bank ami a lgegyorsabban le is eshet :D
Worf: Iszonyat unalmas már amit itt művelsz. Sztem nitni kéne neked egy topicot. Csak az a bajom, hogy kb ugyanazt szajkózod már vagy egy hete, ha nem kettő....
Több variáció is megfordult már a fejemben.
Az egyik, hogy te manipulálod itt a papírt, és te lennél az öntő( már ha van ilyen, mert sokszor csak a piacon megjelenő trend miatt sokan egy irányba mozgatják a pénzüket).
Illetve, hogy munkanélküli lehetsz egy internet előfizetéssel, és rengeteg idővel. Illetve nem hiszem hogy egy darab Telecomod is lenne....
Iszonyat idegesítő már amit művelsz.
A sikeres és pluszos kereskedés kulcsa kis befektetőként( sztem az vagy, bár nem tudom milyen értékhatárig számít az ember kisbefektetőnek, illetve %-ig), hogy kicsit késve reagál a piacon megjelnő trendre, és a hullámra ráülve mozog 2-3 %-ot az árfolyammal. Attól függ éppen milyen határidővel(napi,heti, havi, hosszabb) dolgozik.
Ez a papír mindig is lassabban mozgott mint a többi kékszar. Ezt te is tudod. Ha itt vergődsz, akkor sem fog sajnos jobban teljesíteni. Egéyrtelműen nincs 660 forintra ítélve, és nem ennyit ér, de a 800 és az feletti árfolyam már irreális, és spekulált. 750 körül van ennek az ára. Most kell belevenni, és később kiszórni ott. Már ha most mer az ember ebben a piaci hangulatban és körülményben. Most a legjobb, ha a pénzed felét ketté osztod, és várod az irányt.
A hét végi hír megadta a heti hangulatot, már csak valami fos hírnek kell érkeznie, vagy valami megint jól megmagyarázott baromságnak a tőzsdéről, és beszakadhat.
Sztem itt sokan erre játszanak. Egyébként szeretem az összeesküvés elméleteket, és sztem is lehet abban valami, hogy valaki(k) ott fent direkte növelik a milliárdjaikat ilyen iszonyat durva spekulálásokkal....
Kérhetném, hogy legalább fele annyi HSZ-t küldj el?
na látod...nem is akkora butaság..miért mindig csak a bank menjen..az összes többitől ugyanúgy függ...de mindegy is...otp kiakadt...nem leht venni, matávban még simán van...mégse tud 70 fölé menni...elég érdeks...20pont emelkedés...vicc
ez rendicsek, ezzel csak az a baj, hogy a bankszektor teljesen behalna telekom szektor nélkül, úhogy amíg bank van addig telefonálni is fognak a bankosok...jó sokat...!!!tehát az a minimum, hogy menjünk vele!!
vagy a bux menjen még 2K-t hogy végre átmenjen rajta, vagy a ft essen 235re?mert 708ról álíítólag azért is estünk mert a ft 263ról 280 fölé ment, most mindjárt 272 alatt van..akkor nem kéne menni??
ha világos akkor jó...mostmár azt is meg tudod mondani, hogy hányszor kell áttörni és megvenni a 70es szintet, hogy végre ne pakolják vissza, és felette maradjon?
Aha, most már értelek.
Teljesen világos.
Van egy öntőpajtás és ezért húzza a piaci hangulat jobban most az otp-t mikor a 7400as csúcsról 21%ot esett, a telekom esetében ez 820ról 625ig majdnem 24%, tehát többet is esett, de ha csak azt mondjuk, hogy ez nagyságrendileg ugyanannyi, akkor csak a felét emelkedik jó hangulatban, az nagyságrendileg sem egyezik, és hosszabb távon jól lemarad (és akkor ugye nem is a 870es csúcsot néztem, ami igazából az otp 7400as csúcsához viszonyítható...az 28%, tehát még le is kéne hagyni az otp-t)!!
Mtelekom