Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Jó napot! Igen, én is így látom, hétvége előtt vagyunk,alacsony forgalmú nap ez. Kicsi pihenő! A Szlovén KRKA-teljesítménye elképesztő 24-hónapos időtávon. 130-260 euróra ment, tehát pontos duplázódás. A P/E-ről nem is besélve.
Abban egyetértek, hogy egyetlen, tetszőlegesen kiválasztott időszakból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, és természetesen a MOL, az OTP és a Richter eltérő üzleti modellje miatt sem tökéletesen „alma-körte” összehasonlításról van szó.
Viszont én nem állítottam, hogy a Richter rossz vállalat lenne, vagy hogy ebből az egy időszakból általános következtetést kellene levonni a jövőre nézve. A konkrét állítás mindössze az volt, hogy ha valaki 2022. március 7-én e három részvény közül választott, akkor az addig eltelt időszakban a Richterrel kisebb teljes hozamot ért el, mint a MOL-lal vagy különösen az OTP-vel. Ezt szerintem teljesen legitim utólagos teljesítmény-összehasonlításként megtenni.
Az árfolyam és a hozam kérdésében pedig valóban pontosítani kell: árfolyam-emelkedésben a Richter 90,8%-kal valamivel megelőzte a MOL 86,5%-át, de az osztalékokat is figyelembe véve a MOL teljes hozama magasabb. Ez nem az állítás utólagos megváltoztatása, hanem éppen a teljesebb összehasonlítás.
Az MTEL és az Opus természetesen hozzátehető a képhez, de az eredeti összevetés kifejezetten a három nagy hazai blue chipre, az OTP-re, MOL-ra és Richterre vonatkozott. Ha ezt a kört menet közben az összes lehetséges magyar részvényre kibővítjük, az már egy másik kérdés.
Abban viszont teljesen egyetértek, hogy egyetlen múltbeli időszakból nem következik, hogy a Richter a jövőben is alulteljesítő lesz. Én sem ezt állítottam. A vita egyszerűen arról szólt, hogy az adott időszakban melyik befektetés mennyit hozott. Ebben pedig az árfolyam és az osztalék együttes figyelembevétele a korrekt megközelítés.
Az összevetést te tetted, ha valaki erre reagál, az bajosan lehet félrevezető. Eddig árfolyamszintről beszéltél, most màr hozamszintről, csak hogy mégis igazad lehessen egy olyan összehasonlításban, ami értelmetlen, alma-körte kategória a szektoriális különbségek, vállalati sajátosságok, stb. miatt. Ráadásul egy megfelelően különleges eseményt/időszakot nézve (pl Covid, orosz-ukrán háború kirobbanása, Trumpi agyalgásai/short-long pozíciója) ez az összehasonlítás még nagyobb kilengéseket vehet figyelembe, így szélsőséges megállapításokat tud eredményezni. Értem, hogy azt akarod ebből kihozni, hogy a Richterrel lehetett az utóbbi években a legkevesebb pénzt keresni ebből a 3részvényből, de ez egyrészt a mi lett volna, ha kategória (oda fektetek be, nem ide); másrészt az MTEL, vagy az Opus esetében még többet lehetett ezen időszak alatt keresni, ha csak a blue-kat nézzük. A teljes képhez ezek is hozzátartoznak; ebben egyetérthetünk, ugye?
-2026-július 01-től van ez a piacon-első eredmények az eladásokból majd a Q-3-jelentésben. -Az Európai Bizottság forgalombahozatali engedélyt adott Richter Gedeon Nyrt. a FYLREVY® (DONESTA® néven fejlesztett Estetrol hatóanyagú gyógyszer) készítményre, hormonpótló terápiaként (HRT) posztmenopauzális nők ösztrogénhiányos tüneteinek kezelésére. A döntés alapja az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”)
Ez az összevetés önmagában félrevezető. Attól, hogy egy konkrét időszakban a Richter 90,8%-kal, a MOL pedig 86,5%-kal emelkedett, még nem következik, hogy a Richter teljesítménye jobb volt. Az osztalékot is figyelembe véve a MOL teljes hozama magasabb volt, tehát a teljes befektetői megtérülés szempontjából a MOL megelőzte a Richtert. Az OTP pedig mindkettőt messze felülmúlta. A „csak, hogy a tényeknél maradjunk” fölényeskedő megjegyzést pedig visszautasítom: éppen a teljes kép ismeretében érdemes a tényekről beszélni
Z 12800 Hatalmas 130k-s pakkot dobtak a piacra. Visszatért a záróban lekötős téma, a nagyok megint adják. Jöhet a q3 jelentésig a csorgás. Tényleg ezt a részvényt úgy kell kezelni, mint a Nutexet meg hasonlókat, ha van benne 2-3 nap speka rally, azonnal dobni kell.
Nem. Árfolyamszinten sajnos a Richter a leggyengébb blue chip.Néhány adat:
2022. március 7-én: Richter 6720, OTP 10 015, MOL 2604.
A mai napon eddig: Richter 12 820, OTP 46 570, MOL 4858 A tények magukért beszélnek, különösen fájdalmas az árfolyamszintet az Otp-vel összehasonlítani.
Ha napi szinten nézzük, persze vannak durvább mozgások, főleg idén. OTP és MOL is rakétázott, ma meg amit a Rába művel.... De ha hosszabb távon nézzük, a Ricsi sem teljesít rosszul, ha az osztalékot beszámítom, még ma az esés után is kb 2%-ra van az ATH-tól. Szóval nem értem, mi ez a kétségbeesés, (hacsaknem valaki pár nap alatt akar meggazdagodni - de akkor tényleg rossz helyen jár). ATH körüli részvénynél nekem furcsa beragadásról beszélni.
mi a helyzet srácok ? rég voltam itt :D úgy nézem elérte tetőt ricsike tegnap vettem volna shortot de sok volt a munka és lemaradtam. Szerintem még mehet le 12 ezerig max, ott viszont már leeht TL be szállnék
- Jó napot!-Ma alacsony forgalmú pihenőn van az árfolyam és holnap is mivel péntek lesz, ki kell pihenni az eddigi emelkedést neki. Hűl az RSI-is, mozgóátlagok jönnek fel lassan. Pár hónap múlva jöhet a golden cross.
Egyetértek. Komolyan mondom rosszul vagyok ettől, hogy csak az idén az otp vagy a mol, mennyit ment, ez meg alig. Ezért gondolom azt, hogy alsó hangon ennek a részvénynek az értéke 30-k kellene, hogy legyen.
Szerintem a 14-15k az nem reális. Legalábbis nem most. Ha jön valami extra hír a q3, q4 jelentésben, akkor esetleg. De most én a maximumot a 13400-13700ban látnám. Azért a 12800as záróban még milliárdokért vették. Csak a későbbi emelkedés kapcsán sem lenne rossz, ha most nem rottyanna megint vissza 12kra, vagy alá...
Igen, mindhárom másik bluechip emelkedése brutális volt, és mentek szépen, most is mit művelnek a MOL-lal, 1 hónap alatt 30%?? Itt meg 3 nap emelkedés és vége. Iszonyat ez a papír :(
Annyira unom ezt a szituációt, amikor végre kitörhetne a részvény, 2 nap emelkedés és egy nap oldalazás után bezuhan. Nem normális, hogy még a 13k-ért is meg kell küzdeni. Azt gondoltam, hogy végre van erő a papírban, erre tessék.. Normális esetben a Richter legalább 30k-t érne.
12890 Megint 1% feletti minusz így a kereskedés elején. Ez a 13k nagyon nehéz falat, ha sikerülne átvinni, akkor lenne itt még tér tényleg akár ATH 13400 is benne lehetne, de ha megint csorgatják majd lefelé az nem lesz az igazi. Meglátjuk.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.