Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ha akkor nő A Richter HUF-ban mért árfolyama, amikor gyengül a HUF, akkor az USD-befektető nem nyer semmit. Pl.: Ha 330 USD/HUF-nál 10.000 az árfolyam, 360-nál meg felmegy 11.000-re, akkor USD-ben pont 0 a hozama.
? Negatív korreláció van, azaz megpróbálják eltalálni az forint alját és akkor kell bevásárolni, mert dupla haszon, gyengülő forintnál növekvő richter árfolyam.
Igazából komoly hírek voltak november-decemberben (vraylar árcsökkentés, szabadalom hosszabbítás) amiket akkor nem igazán árazott a piac, talán majd most. Egy USA alapnak nagy beszálló lehetne a mostani árfolyam tekintve a 330 körüli USD/huf árfolyamot ami ebben az évben könnyen lehet 360 fölött is ami az árfolyamot meg fogja kölni rendesen
Ha ma is lett volna tőkebeáramlás,mint tegnap, akkor mehetett volna közel 4-milliárdos forgalom mellett-eladó kevés van ekkora forgalomba és a shortzárók is jönnek akkor.
Én tegnap vártam a 10200 körüli pihit, végül is ott van a MA200, nem hinném, hogy sokkal feljebb menne rövid távon, ahhoz több kell egy átlagos szerdánál.
Ég tudja, az angol és francia sajtó olyan fullba tolja most a békevárást, mintha az oroszok nem is kellenének hozzá. Ez a "heppi jön a béke", ha kap egy gellert és változik a sztori a BÉT meg történelmi csúcson abból lehet lehet piros gyertya is. Úgy voltam vele jobb a tuti, nehogy aztán egy nap alatt adja vissza. Ég tudja mi ez most, tavasszal jön a raszputyica, szerintem egyből nem lesz sürgős, addig meg gyorsan-gyorsan most azonnal mit lehet az oroszok nélkül? Megadást max, aminek része a területátadás, de frontnak meg azt a részét nem akarják feladni. Nehéz érteni mire fel ez a hurráoptimizmus. Ha az angolok meg a franciák úgy visznek be csapaterőt, hogy az oroszok tovább támadnak abból csak nagy cirkusz lesz. Majd kiderül.
Az elmúlt egy éves trendet alapul véve a sávtető 10.370-10.400 környéke. Amit ma vagy a héten tesztelhet... Sajnos semmi ok nincs rá, hogy áttörje és kimenjen belőle. Más hogy látja? Egyáltalán, mitől/mikor indulhat meg? Arra is kíváncsi leszek, hogy a lefizetett/dilettáns elemzők mikor módosítják a céláraikat...
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.