Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
-Jó napot!- VG-Technikai:-Richter A Richter változatlanul az 50 és a 30 napos mozgóátlagok közé van beszorulva, az előbbi 10 339 forintnál támaszt, az utóbbi 10 466 forintnál ellenállást jelent, az utóbbit erősíti a 200 napos mozgóátlag is 10 476 forintnál. Ha az ellenállásokat sikerülne szignifikánsan áttörni, a következő fontos akadály 10 700 forintnál adódna, ugyanakkor az indikátorok egyelőre nem erősítik az emelkedés lehetőségét. BUX: a 104 ezer pontos szintre érdemes figyelni - Világgazdaság
Derűs napot! Ne háboruzzatok legalább itt a fórumon. Akinek nem ümöge nem vesz magára. Köszönöm a figyelmet. Sikeres kereskedést, magas árfolyamot és forgalmat !
Milyen kereskedést? Vasárnap este van. :) Hagyámá', inkább jelentkezz moderátornak valahová, ha attól áll fel, hogy ilyeneket írsz. Legalább egy nyakpántot vagy egy kitűzőt küzdjél ki a nagy igyekezettel. :)
Ez a Richter topik!!! Javaslom a magvas előadásaidnak nyíss egy másik topikot,ott élvezheted senkit sem érdeklő, a Richterhez semmi közű,velős "rövid írásaidat".Jó kereskedést .Üdv!
Gáznál pláne, mert tárolni sem tudod, csak fáklyázni. Csak halkan a gáz meg ne hallja addig is cseppfolyósítjuk meg nagy tartályokba nyomjuk a kis g..it
Szélsőséges gazdasági helyzetben vannak az oroszok is. Olyan
szélsőségesben, amiben tartósan nem lehet lenni. A háborút be is kell tudni fejezni,
de Putyin nem tudja befejezni úgy fest hatalomtechnikai okokból. Aki a GDP
40%-át költi fegyverre az nem költ eleget például egészségügyre. Jön egy
járvány és összeomlik az ellátórendszere. Megreccsenhetnek az oroszok is. Csak
itthon azon „divat” ajvékolni, hogy az oroszok jaj mit fognak lépni, ha sarokba
szorítják őket. Eközben bárki léphet durvát. Attól mert az ukránoknak nincs
atomjuk még bele tudnak tenni valami extrém fertőző vackot az ivóvízbe. A
napokban a pestis került szóba, mint járványveszély, de bőven van választék. Ha
arra akarnak gondolni az elemzők, hogy az ukránok kimerülnek az nem sarokba
szorulás? Akkor nem léphet bármit a sarokba szorult fél? Érdekes nekem ez a
kettős mérce itthon. Akárhogy is, a háborús kitettség nem egy egyszeri értékre
beárazott valami, ami nem változik. Nem véletlenül mozgatták a béketárgyalások
indukálta remények az árfolyamokat. Biológia fegyver bevetéséhez például a
legideálisabb a magas páratartalom, a csapadékos időjárás ugye magas UV
napsütés nélkül. Mondjuk egy ősz nem? Ehhez képest az ilyen gazdasági részletkérdések, hogy el lesz e adva az olaj, nyilván nem
kérdés. Amíg a fél világ műanyagból van persze, hogy el lesz adva. Csak az ár
miatt nagyon nem mindegy mennyi olaj, mennyi idő alatt lesz eladva. Gáznál
pláne, mert tárolni sem tudod, csak fáklyázni. Az arany az egy érdekes dolog.
El lehet adni. Egyszer. Vállalva a következményeket. Ami a földben van az egyrészt
először költség, másrészt egy korlátos mennyiség, mert nem az a lényeg, hogy
mennyi van a földben, hanem hogy egységnyi idő alatt mennyit tudsz kitermelni.
Amikor a földben van aranyad az nagyon nem ugyanaz, mint amikor a kincstárban.
A kincstárból lehet eladni. Egyszer. És gazdasági következménye van, ha eladod
a tartalékod. A modern háborúkat már tán meg sem akarják nyerni. Az a lényeg,
hogy be tudd fejezni akkor és amikor érdekedben áll. Az USA nem költött 40%-ot
csak azért fegyverre, hogy lövöldözhessen valahol. Vegyük már észre! Teljesen
más relációban vállal és vállalt kockázatot a háborúival. Értem, hogy meg lehet
emelni az oroszokat azzal, hogy sok atomtöltetük van, de attól még elhúrták.
Aki még mindig azt hiszi, hogy ezt az egészet szándékosan így akarták az
teljesen hülye. Ha az ukránok mögött áll az EU gazdasági ereje és összehasonlítjuk a két gazdaság
méretét EU vs Oroszország, akkor az oroszok hurvanagy sz.rban vannak, ha nem
tudják abbahagyni időben. Azt mondja Orbán megnyerték. Kérdezem miért, vége
van? Ahhoz ki is kell tudni szállni, hogy vége legyen és egyre nehezebb lesz.
Gondolj bele, hogy a gazdaságod szerkezete változik meg, ahogy minden
erőforrásod arra fordítódik, hogy mozgásban tarts egy háborús gépezetet, ami
megáll és aztán jön a gazdasági sokk, amit az okoz, hogy megállt. A GDP-nek már
a 40%-a is hurvasok és egyre csak emelkedik és nő!
Sziasztok! Betettem magamnak egy stop loss-t arra az esetere ha jönne egy 2008- as összeomlás a világgazdaságba. Persze tudom hogy eddig is kell volna hasznánom ilyet de Richternél eddig nem volt rá szükségem. De nagyon lentre tettem hogy ne aktíválodjon mindenféle esésre. Mert ki tudja hogy reagál a piac az fed alapkamat csökkentésére ha megtörténik. Vannak olyan amerikai nagy bankok akik azt mondják hogy a legjobb esetben is az amerikai gazdaság recesszióba kerül. De lehet hogy csak nyomást gyakorolnak a Fed-re a kamatcsökkentéshez. De ha jól tudom a 2008 is már azután történt hogy a Fed elkezte csökkenteni a kamatot. Mindegy a lényeg hogy mindenki legyen ovatos és legyen egy menekülő útja.
Trendet én emelkedőnek látom. Egy alakzatban mozog addig amíg ki nem lép valamerre nincs másik irány. 2026 közepére érne véget de tudomásom szerint ilyen alakzatokból hamarabb ki szokott lépni. hacsak nem jön valami gubanc még a piaci környezet is kedvezhet. . https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_e5dc00e535e41e6139713f77e893de4b.png
Azért 25-éves tapasztalattal máshogy nézem, mint pl a 2002-es évben.- Akkor is sokat esett a richter nyáron,én meg idegeskedve kapkodva, mi lesz most-és 1-évig tartott mire visszaemelkedett a bekerülési áramra. -Végre akkor megszabadultam. -Na aztán jött az igazi emelkedés.-Én 17800-on vettem, és 1-évre rá 17-ezerem megszabadultam tőle. Utána pár hónap és 22-ezer lett, majd 3-év múlva meg 35-ezer és 4-év múlva az akkori csúcs 50-ezerrel jött el.
Zaroban eltűntek a nagy forgalmak…. Mi lehet az oka? Ha van szerintem tartani kell! Ha esik venni kell! Ha áttöri a 11k körüli szintet megint venni kell! Nemrég a vezetőség magasabb osztalékot helyezett kilátásba. Ha erről a szintről esik akkor az emelt osztalék 8% környéke lesz, azért már lehajolnak a nagyok is, szóval szerintem lesz osztalék rally! Ha áttöri a 11k-t akkor hír van ami jó, szóval kikerül az arfolyambol a gyógyszerár csökkentés és 13k körüli árfolyam könnyen meglehet.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.