#4723..ez jó kérdés, mert a 0.évben lehet, hogy átvezethető értékpapír is (?) persze gondolom csak úgy, hogy az aznapi áron el kellene számolni a nyereség/veszteséget a normál számlán (?) szvsz
akkor amikor lejár az 5.év végén és nincs hosszabbítás - ekkor meg is osztható mi hosszabbodjon új TBSZ-n mi menjen normálra...(?) ... addig onnan is csak másik szolgáltatóhoz 'átvezetett' TBSZ-re mehet...szvsz
Az a vicc, hogy a George-ban látom a nem realizált nyereséget/veszteséget, de a bróker alkalmazásokban nem. Nevetséges. Nem értem miért nem látható mindenhol, főleg ha valakinek csak értékpapír számlája van az Este-nél.
Az Erste központban a brókerek át tudják tenni sima számláról TBSZ-re OTC-n,sima tötési ára van,mintha vennél valamit,a jutalékot a sima számlára terhelik.Nekem már többször csináltak ilyet.
Van jelenleg az Erstének bármilyen mobilon használható kereskedési rendszere, ami legalább a legalapvetőbb paramétereket meg tudja mutatni (pl. nem realizált nyereség/veszteség, beker. ár., jelenlegi ár, stb.)? A NetbrokerGO úgy látom leginkább semmire nem alkalmas, az új webes Netbroker pedig mobilon (is) teljesen használhatatlan. Egyéb ötlet?
EMÁP-ot tudsz venni bankkártyával a Kincstárnál gyakorlatilag költség nélkül, ha van folyószámlád. Nincs szükség devizaváltásra, ami húzós tétel. (én nem vennék, szinte bármivel jobban jársz és mocsok drága az idő előtti visszaváltás is)
Egy nagyon boomer kérdésem lenne. Ha megnyitom az idei tbsz számlámat, a netbróker felületen át tudom pakolni a futures vételeimet? Vagy kell bankos segítséget igénybe vennem? Ennek van költsége? (Tudom, olvassak utána, de ha van itt tapasztalt tbsz használó, megköszönöm a válaszát! 🙏)
Sziasztok! Szerintetek mi a jobb TBSZ lejárat végén: 1. Eladni minden etf-et, részvényt és forintra váltani -> csak Ft kerül a normál ÉP számlára, ami ingyen átvezethető a lakossági folyószámlára. 2. megspórolva az átváltást, EUR-ban hagyni mindent és ezt utalni (Revolut, Lightyear) esetleg EMÁP-ot venni innét közvetlenül a MÁK-ról (ha egyáltalán lehet)?
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!