Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Stalker szombat, 12:48
Előzmény: #406839  Stalker
775ft-os telekom..(szerkszetés minek 2026-ban)
Stalker szombat, 12:40
Előzmény: #406809  JokerWizard
Osztalék miatt vettem ezt is és a 7750ft-ot telekomot is. Egyiket se tervezem eladni belátható időn belül. Miért tenném? Mint már többszőr megirtam ez a két osztalék több mint a dupláját hozzá nekem nettóban mint a teljes éves költésem,magyarán a fizum 100%-a megmarad.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 12:15
Előzmény: #406828  HARDCORETERROR
Ok... ha minden racionalitást elvetünk, ami az irreális 4700-4900 közti árfolyam ellen szól:
 - 79es brutális SRI-től,
-  a trendfordulós utolsó 2 akasztott ember gyertya,
- technikai elemzés : "endig diagonál" 
- a héten új fundamentális + hírek nem voltak, ami voltak már berázták a Q2 ben (4600)
- amik meg - funda hírek voltak (csökkenő olajár) viszont voltak 
Ezeket mind elvetjük    ( mivel nincs abszolut torvenyszeruseg) és  a FOMO és a tömeg felülír mindet, akkor már csak egy kérdés: HOL van a tömeg? És hol van a FOMO? 
Ha ez lenne a helyzet, akkor nem rekord alacsony volumennel "emelkedett" volna... Ha a "valóságot" próbáljuk meg összerakni,  az "ár"  és a "volumen" ha nem támasztja egymást alá akkor mindig a volumen az erősebb... Ha óriási volumennel elkezd szárnyalni az árfolyam az oké.. Akkor tényleg az van hogy a "irracionális" tömeg és a FOMO minden   abszolut torvenyszeruseg és piaci racionalitást felülír...  Ha viszont alacsony forgalom van, akkor mégis hol a TÖMEG, és hol van a FOMÓ??? Mert akkor vagy pár "hülye" veszi az így is 300 forinttal minimum túlárazott papírt uborkaszetonban. Vagy valóban már csak egy "robot" veszi, amit eladás   helyett (véletlenül) vételre programoztak...   
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:47
Előzmény: #406827  stoky

vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/08/oroszorszag-szankcio-washington-szenatus-lindsay-graham
Tényleg? És ez biztos? Nem úgy néz ki most a helyzet... Miért kell még mindig a határidő meghosszabbításokért az USA-ba menni? Már nem "OrbánHaver" itt főni...  Ha hétfőn nem hosszabbítják már meg?.. Megszavazza a szenátus ezeket a szankciókat is az orosz olajból élő országoknak is... 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:38
Előzmény: #406823  zotlan
Az már tavasszal rajta volt amikor bejelentették...  Csak elfejtették tavasszal kifizetni... 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:33
Előzmény: #406822  FR73
Nézzük. Az összes "fundamentum" már megvolt a Q2 időpontján. Ezek és jó Q2 is már vele volt árazva a 4600as árfolyamba... A Q2 napján ezért hiába ment fel 4700ig a nap végére 4600nál állt meg (2 hete)...
Akkor kik is veszik most 4900 felett "uborkazonban" minimális fogalom mellett?  Amikor már 4600 be volt árazva minden fundamentum és a 95as olajár is?   A Q2 nél mi lehet nagyobb "fundamentum" a 2 hét alatt ami 300 forinttal felvitte az árfolyamot?  Én még itt nem beszéltem élő emberrel aki tegnap VETT volna 4900 felett... sőt már a legnagyobb MOL fanatikus hívek már hétfőni 5000 as eladáson gondoznak tegnap...  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:17
Előzmény: #406821  error
Fomo akkor lenne, ha itt mindenik vett volna tegnap... De nem ez történt... alacsony fogalom volt...  És itt már mindenki az eladást fontolgatja 5000 köröl (amit tegnap volt), nem pedig a vételt... Aki venni akart, nem most fog... Vagy jóval korábban a trend kezdetén vagy megvárja a korrekciót... 
Persze ott lehet még az osztalék... 300 Ft.. Ha a tegnapi 4950es árfolyamot nézzük aki kb 2 hete vett 4600 köröl az 2 hét alatt árfolyamnyereségben már megkapta az egész ÉVI osztalék "érték" érzékét. Osz otalék fizetésekor úgyis lejön a részvény árából az osztalék, már másnak 300 forinttal lesz olcsóbb a részvénye.. ha 2 hete vette már most realizálhatja az osztalék  teljes összegét  ... sőt még többet is... Miért is kockáztassa meg ezt és tartsa októberig??? Inkább most realizálja árfolyamnyereségen az "osztalékot" 350 forintot és nem vár 2 hónapot, amikor bármi (is) megtörténhet árfolyammal októberig..  
farkasfu
farkasfu szombat, 11:02
Előzmény: #406785  Balin2020
Reagálni fogok és a chartokat is felteszem ma, vagy holnap, mert jövő héten nem tudom leszek e még. Követheted az árfolyamot majd a szintekkel, mindkét lehetőségen át. 
luki72 szombat, 11:00
Nagyon szeretném tudni, hogy a kétségbeeseten!!! lebeszélők mit tudnak igazából, mert akkor még nyugodtabban tartanám a kellemes osztalékig illetve várhatóan nagyon erős Q3-ig.
Shortelek szombat, 10:54
Előzmény: #406830  harding
A jelenlegi kurmány is rabolja a molt.
harding
harding szombat, 09:36
Előzmény: #406820  JokerWizard
Az elemzők lassan reagálták le a MOL Q2 eredményeket. Egész héten jöttek a jobbnál jobb hírek, és elemzőházak felminősítései, megemelt árfolyamcélok.
Valójában egy végtelenül kizsigerelt és szétlopott, emellett minden lóf.sszal megterhelt vállalat szabadul most a rabláncaiból. A kilátások egyelőre nehezen számszerűsíthetőek, de az irány az nem kérdéses (ennél több értéket/eredményt fog tudni előállítani a vállalat, mint eddig)
.
A papír keresi a fair értékét, és egyelőre csak azt tudjuk, hogy jelentősen többet ér majd a jövőben. De kell még néhány negyedév, hogy lenyugodjon a hullámverés körülötte (alapítványi ügyek, sajátrészvény sorsa, NIS, újabb upstream akviziciók, stb...)
.
De az egyik legfontosabb dolog az lesz, hogy az állam, aki eddig striciként futtatta a vállalatot és elszedte a bevételeit, az hogyan fog tudni lejönni a drogól: az irdatlan MOL-ra akaszttt extra profit adókről és egyéb MOL szerepvállalastól, üzemanyag árszabályozásról).
Ezen nagyon sok fog múlni, hogy mennyire tud függetlenedni a vállalat, vagy mennyire marad kormányzati béklyóban. (Ez nem látszódik most, de naivítás lenne azt gondolni, hogy minden tehertől és adótól egyszerre meg tud szabadulni a vállalat...)
Tibor010101 szombat, 09:33
Előzmény: #406816  JokerWizard
Aztán miért kellene? Majd ha ott lessz az ideje, akkor korigálni fog.Nyugi, fog!!
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR szombat, 09:30
Előzmény: #406813  JokerWizard
Most nem egyszeru, mert a TA-t tobbszorosen felulirjak a hazai es nemzetkozi befolyasolo hirek, plusz a fomo es ettol olyan izgalmas a csucs keresese.
Elmegy 5kig?, még felszur,  h kiusse az ujabb TS-t?, teljesen felrertelmezik a jelen statuszt es annyira jo csillagok allasa egy evek ota diszkonton forgo papirnal, h az elvart kori szabaszeruseget is felulirja?
Ezek teszik erdekesse a kereskedest, akinel.pedig fundasan long az irany, csak próbálja jatszani a Gordon Gekkot es a piac ellen  fogadni, az meg inkabb a sava borsa az idoszaknak.
Ez a meneteles is azt bizonyitja, amit eddig is tudtunk: nincs abszolut torvenyszeruseg, a TA es az elliott sem az, a fomo, a tomeg, a robot, a hirmorzsak mind felulirhatnak minden racionalitast, vagy nevezzuk akarminek.
Engem a 'thrill of hunt' hajt, nyari uborkaszezon van a versenyszferanak abban a szegmensében, ahol en tevekenykedek, nincsenek meetingek, két  szabadsag kozott gep elott tudok ülni, csak jovo hetvegen megyek ismet, uh addig elvezettel lehet kereskedni itt is szamos mas papirban.
Kitartast neked is es mindenkinek, aki nem idegbol tolja, nem felbeszel, nem spammel, nem bedolyasol, hanem azeet van itt, amiert a nagy tobbseg: kereskedni es elvezni ;)
stoky szombat, 09:16

"Trump bekeményít a NIS-sel.." Már megtette régen, mert orosz tulajdon (még) ezért van ott a MOL.
Fordítva ülsz a lovon.
tmike szombat, 09:05
. Az hogy az olaj valamelyest kapcsolódik a Brent árához nem kétséges = Az hogy a MOL valamelyest kapcsolódik a BRENT árához
tmike szombat, 09:03
Nem kevés időt és energiát teszel bele ebbe a MOL shortba, hogy még az éjszakád jelentős részét is erre áldozod. Lassan megérdemled majd hogy végre beteljesüljön az előrejelzésed. Az hogy az olaj valamelyest kapcsolódik a Brent árához nem kétséges,de szerintem már nem annyira erős az összefonódás mint előtte. Az hogy 70dollár  alá essen az olaj ára egy béke után ,arról több elemzés és podcast beszélgetés is elmélkedett, hogy bármi is lesz a Hormuz körül soha nem lesz a helyzet olyan mint előtte. Nagyobb költségekkel fog járni a közel keleti olaj szállítása. Azzal pedig ha az oroszok mondjuk nem küldenek olajat az megint bőven olajár emelkedést fog eredményezni mert még nagyobb szükség lenne a közel keleti olajra. Szóval én azért nem igen számítok 70 dollár alatti olajárakra. Az pedig már nehéz is megszámolni hányadik trendfordulós alakzatot mutatod be különböző rajzokon az elmúlt bő 1 hónapban. Azt pedig én egyszeri halandó nem tudom hogyan tudod azt megállapítani hogy a robotok veszik csak a részvényt. Szóval összefoglalva nem zárom ki a korrekció lehetőségét ,de jelenleg a fundás hírek eléggé erősek ,és támogatják a rv áremelkedést. Én 3850-es átlaggal szálltam be. Kétszer realizáltam 4200-nél és 4400-nál és nem tudtam visszavenni olcsóbban. Most úgy döntöttem osztalékig várok. Mire megjön majd az osztalék addigra már kb fogjuk tudni hogy mennyi lesz a Q3 brent átlagára ,amiből már lehet némi következtetést levonni a MOL Q3-as számaira. Aztán hogy addigra hol lesz az árfolyam az egy másik kérdés.....
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR szombat, 08:59
Előzmény: #406812  JokerWizard
Ertettem kollega, igyekeztem poenosan válaszolni ;)
A vicc halala, ha ezt magyarazni kell LOLZ
zotlan szombat, 08:55
300 ft osztalék rajta van, szerinted?
FR73 szombat, 08:47
Az árfolyam viszonylag sokáig is képes figyelmen kívül hagyni a fundamentumokat.
Egyébként 300 Ft-os osztalék a következő években várhatóan hogy fog alakulni? Mert ha marad, akkor a jelenlegi és várható hozamszintek mellett az 5000 (6% osztalékhozam) egyáltalán nem túlértékelt.
error szombat, 07:52
"Nem akarok, de tegnap (pénteken) minden fundamentális alapja volt az árfolyam növekedésnek?" = FOMO

friss hírek További hírek