Mondom, nekem nincs bajom a fibo szintekkel. Bonyolultabb dolgokat is láttam az egyetemen. A short sürgetésével, manipulálasával, erőltetésésvel van bajom. Soha nem állítottam, hogy Ff csinálja, de az ő rajzaira hivatkoztak, vagy azokból átrajzoltakkal jöttek ide páran. Nem emlékszem kiigazításra, hogy nem biztos az esés. Vagy csak arra, hogy ne használja más manipulálásra a rajzait. Végezetül, én csak leírtam engem mi zavart. Arra válaszul, amit írtál. Nem kell foglalkozni vele! Azt még nem tudom mást mi zavart, vagy zavar. Engedd el nyugodtan. Én örülnék, ha lenne a fórumon normális kiegyensúlyozott TA vita. Azt értem én, hogy shortal lehet viszonylag gyorsan, kevés pénzel viszonylag sokat csinálni. És ez nagyon vonzó néhány forumozónak. Sajnálom, hogy a MOL-ban sokan csak ezt a lehetőséget vélték eddig felfedezni! Részvényesként a kapcsolódó fröcsögés sem segített sokat az elfogadás megkönnyítésében. Bár ez már eltávolodni látszik a fibo témától, végül mindig oda sikerült visszakanyarodni, ha elfogytak az érvek a funda oldalon, hogy mitől szar, ami egyébként láthatjuk most, éppen csillogtatja régi fényét. A szar még azt nem szokta. Bemattul, elporlad, stb. 😉
Mert rendszeresen csak a lefelé irányt teszi be mindenki, aki fibo-t hoz ide. A felfelé irányt én kértem. Ha már ez egy fórum és mindkét irány létezik. 😉
És ha visszanézed a rajzait akkor láthatod hogy mindkét irány lehetséges kimenetelét felrajzolta.Engem esetleg vádolhatnál hogy miért csak északi irányt rajzoltam utólag is.
Farkasfu elmagyarázta nem egyszer hogy mire kell és érdemes figyelni.Nem manipulatív célzattal másolt be rajzokat bármelyik fórumra,hanem segítő szándékkal.Soha nem mondta hogy most észak vagy déli az irány.Én sem szoktam elmagyarázni.Egyébként én ha írtam neki,akkor elmagyarázta.
Mikor 1 kisebb korrekció sem fér bele úgy megy nagy forfalommal nyílegyenesen felfelé akkor ne várd az esést.Majd jön az oszti rally az még repíti feljebb.
Nem mínuszollak, de szívesen válaszolok. Ha valaki továbbfejleszt valamit, majd azt bemutatja a nyílvánosságnak, illene elmagyarázni. Nem csak egy szűk körnek, akikkel összekacsintanak, és bizonyos infókat a háttérben vitatnak meg. Az akár gyanút is ébreszthet. Másrészről ez az egész manipulációra is nagyon jó. Nem állítom, hogy Ff-nek ez volt a célja. Azonban egy kifacsart BÉT-n, ahol az összforgalom 90%-a az OTP-ben mozog. Ha egy shortos csapat egyszerre mozdul, (nem is kell túl nagy összeg) egy ilyen jelre, amit előre végighordoznak mint a véres kardot, azzal el lehet érni, hogy letörjenek az indikátorok, a többi meg már megy a maga útján. Lám-lám, most hogy van szép forgalom a MOL-ban. Nem sikerült eddig semelyik szinten. 😉
Ígérem szólok majd, ha már ott tartunk. Amíg nem tartunk ott, addig csak találgatni lehet! 😉 Tudod, a hídon is akkor megyünk át, mikor odaérünk. A korrekció szintje meg fibo alapon, attól függ, hol lesz a csúcs. Azt is majd azután, ha már lesz csúcs. A 4300-t se vedd ígéretnek. Én azt írtam, az alá már nem várom. Nem azt, hogy biztosan le megy még idén oda. Lehet, hogy csak 4500-ig korrigál. Szóval türelem, mert az gyümölcsöt terem, ahogy a régiek mondták!
A MOL P/BV-je jelenleg is 1 alatt van. Valahol 5600 körül lenne 1 az értéke. PKN-nél ez 1 felett van jó ideje. A P/E-t év közben lehet figyelni, de a MOL negyedévi eredményei között elég jelentős kilengések vannak. Év/év alapon ez már kevésbé igaz.
Látom már ketten mínuszoltak is.Pedig ez az igazság.Jobb lenne inkább a két mínuszolónak magába néznie és elgondolkodni azon,hogy Farkasfu-tól sokat lehetne tanulni.Az meg hogy nem értik hogy a rajzai mit akarnak mondani arról nem farkasfu tehet.
Még az sem lenne baj, mert ha valaki érti mire való a fibo, akkor az tudja, hogy ez is csak 1 eszköz, amit több másikkal együtt érdemes figyelni, ha csak a TA körében maradunk. Nagy hiba azonban a funda hírek, események figyelmen kívül hagyása. Továbba a minél gyorsabb shortolás hajszolása. Engem leginkább ez zavar. 😉
Teljesen jó részemről. Idén meglesz az 5K, most vagy később. 6K-nak majd csak jövőre futunk neki. Közben biztos lesz korrekció. Szerintem 4300-ig is visszanézhet. Lehet egyébként hasonlítani a MOL-t az OMV-hez, de a régiós versenyben szerintem jobban áll a MOL. Az értékeltsége is lehet magasabb. A PKN-t nézted véletlenül.
Az a baj az emberekkel hogy azt hiszik hogy amit farkasfu berajzol az szentírás. Pedig ő is írja hogy gari nincs rá és a lehetséges szinteket rajzolja be ahonnét fordulhat. És én azt vettem észre hogy a rajzai célára sok esetben működnek. Én őt egy vérbeli, profi trédernek tartom.Tőle nagyon sokat tanultam és a végtelenségig tisztelem a tudását. Sokan nem értik és nem tudják értelmezni a rajzait és méltatlankodnak. Én szívesen tanulnék még tőle de sajnos a sok hozzá nem értőnek köszönhetően nem rajzol és nem segít mert csak fikázzák a rajzait,pedig nem kell megnézni,tovább lehet görgetni.Ezért haragszom is sok fórum társra.
Elnézést, hogy belebeszélek, csak idekapcsolódik amit mostanában néztem meg. Kíváncsi voltam hol járhatunk most iparági szempontból az értékelést tekintve. Még a 4300-4400-as szinteken mutatta, hogy már meghaladtuk az OMV értékeltségét (P/E, P/BV), ami szintén sokat emelkedett az elmúlt hónapokban. Jönni fog ehhez persze ideális esetben a NIS, ami javítja az értékelést, de azóta 10%-kal magasabban járunk. Érdekes lesz, meddig mehet még el. Én rövid távon maximum egy túlhúzásra számítok innen és abból egy konszolidációra valahol 4500 és 4800 között.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.