Szó nincs itt trendről! Trump őrültködik a magyar kisbüfik pedig véletlenszerű hullámokat generálnak a nyári pangásban. Van aki többet ki tud hozni a hullámokból és van aki kevesebbet, politikai fordulat kell, a többi csak maszatolás.
Igazad, van.. Nem Shooting Star (hullócsillag). A képen pont a kanóc nem látszott rendesen... Lefelé volt hosszú kanóca, kb 2x hosszak mint a rövid gyertyatest... Felfelé csak minimális kanóc volt. A hullócsillagnál pedig fordítva, felfelé van nagy kanóc... (még jó hogy valaki figyelt) Akkor a formáció vagy egy Hammer / Kalapács (ha a trend alján alakult ki) vagy Hanging Man (amennyiben a trend tetején van). Ez az emelkedő trend tején alakult ki vagyis Hanging Man (Akasztott ember). Viszont a jelentése pont az amit írtam:
Emelkedő trend végén (Hanging Man / Akasztott ember): Bár a vevők visszahúzták az árat, a hosszú alsó kanóc arra figyelmeztet, hogy az eladók már megjelentek a piacon. Ez egy medve piaci (bearish) fordulós jelzés. Vagyis a tegnapi korrekció ezzel megerősítést is nyert. A hosszú kanóc a kora reggeli nagy volumenű eladás. A nap végére sem sikerült a vevőknek a tegnapi árfolyamra feltornázni: gyengülő vétel, erősödő eladók (bearish forduló), vagyis tovább folyt ma is a korrekció. Az utolsó három gyertya együtt egy nagyon erős fordulós jelzést (Bearish Reversal) mutat. A formáció érvényesítéséhez érdemes megvárni a holnapi gyertyát is. Ha piros, akkor még jobban megerősíti a trendfordulót, és eladási (short) jelzést ad (3950 ig).
Nekem az utolsó 2 piros gyertya nem "északi" irányt mutat... Bár attól függ mi neked az észak? A piros általában "medve" gyertya, az eladók vannak "többen"... Lefelé megy az árfolyam (ami ugye nem észak...) vagy igen?
Én is 100 misit írtam korábban, arra írta fabrició, hogy 10K részvénnyel kötötték le, az kb. 40 milla. Mivel leszakították az indikátorokat, beindultak a stoppok, gondolom. A napi forgalomhoz képest a 100 milla is lófitty. Én ezt furának találom.
Távol álljon tőlem hogy vitatkozzak de ez a 40 millás dolog hülyeség. A 4058-as minimumig nagyjából 100 milla forgalom volt ami az első 30-40 másodpercben megtörtént. Én a gyertyákhoz sem értek különösebben de írod hogy fordítos. Pontosan mit fordított? Az emelkedőt vagy a tegnapi egyszem pirosat? Nem tudom csak kérdezem,mert nem egyértelmű.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.