Az egész ország a kormányt támogatja, a vele való foglalkozás inkább sehová nem vezető okoskodás. Nyilván sokan kifogásolják, hogy az egész ország támogatja. Aki nem tesz ellene, az gyakorlatilag azt teszi. Ez meg legyen már politikai okoskodás helyett rv-vel foglalkozó csop., amit úgy tűnik többen nem értenek!
Ezzel az erővel bármelyik másik lopásukat is össze lehetne kötni a MOL-al, ebben teljesen igazad van. Csak azt akartam tisztázni, hogy attól még, hogy mindkettő az Adriánál van, semmi köze nincs az Adria port mutyinak az Adria vezetékhez, mert van köztük egy félsziget és légvonalban is 100km.
Ha a kormány felelősségénél tartunk akkor én sokkal előbb venném elő azt amikor az utolsó pillanatban kivették az igényelt EU források közül a finomítói átállásra tervezett keretet, hogy a MOL kénytelen legyen önerőből finanszírozni, így késleltetve az átállást.
Ennek a MOL-hoz semmi köze, az Adria port ha valaha el is készül (szerintem nem fog) akkor sem fog olajat fogadni. Eleve semmi értelme nem lenne Triesztben lerakodni az olajat és onnan közúton kb 100km-t utaztatni Omisalj-ig az Adria vezeték betáplálási pontjáig, hiszen most eleve ott kötnek ki a hajók.
Nem teljesen nyugodtak a meg a kedélyek,bár tegnep újraindult a szállítás-nagy a kitettség Oroszok felé. Adria vezeték nem bírná ha a barátság teljesen leállna. Az Adria mellé-ugyanazon a nyomvonalon kellene még egy vezeték. Itt a probléma csak a Horvátok tranzitdíja- ami most duplája a 2021-nek!
Változott az árazási ereje? Már nem kell neki osztalékot fizetni? ( Nem nekem hanem sokkal-sokkal felejbb ... ott fent nagyon elszaladtak a költések. Ha kúton 580 helyett 780 lesz a Diesel kifogja 609-ért adni? Itthon senki a többi érdekeltsége az engem is érdekelne hogy mennyit keresünk ? ) Köszi
Az ellentétek nèha vonzák egymást? Vagy úgy vannak vele jövő osztira jó lesz? Bár mèg korai a gyűjtögetés
Törölt felhasználó2025. 08. 27. 19:55
Érdekes volt a mai kereskedés. Inkább negatív hírek, félig kétségbeesett cégvezetői nyilatkozat, az ukránok fenálló igérvénye, hogy szétlővik a vezetéket a jövőben is. Ha ez így lesz évente - 200 millió euró off az eredményben Hernádi szerint. És ennek ellenére 7 milliárdos forgalom enyhe zöldben. Persze örüljünk neki, de logikát keresni itt....
...és mindezek ellenére is itt vagyunk. Szóval mindha lenne ereje, csak azt nem tudni mitől...szólt hernádi, pletser, nem volt vezeték, gyenge német gazdaság, gyenge magyar, és mégis....
Ha ugyebár nem lösz elég olaj akkor mi lösz ? Az olajár szépen kúszik felfelé , meg a benzin is ami nem annyira rossz a mol-nak. Rövid is középtávon akár jó is lehet az árfolyamra. Netán csak az adria marad akkor tartósan fent lesz a lötyi ára meg ugyebár nem ocsó tranzitdíj kedves horvát barátainknál....lesz mire fogni. Persze amíg Vitya bele nem csap a lecsóba és STOP !......árrés..
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.