Gaben, egy dolgot kérdeztem. Hol van az Erste eredményvárakozása ami szerinted gyenge? A másik az, hogy SENKI, de szó szerint egyetlen elemző sem várta, várja azt, hogy erősebb lesz a 23Q1, mint a 22Q1 volt. Ennek oka van amit vagy tudsz, vagy nem. A többi ostobaságra már nem is reagálok.
Hidd el, hogy értem, és köszönöm! Buy and hold befektetőnél, aki évente 1x csak a kifizetési napot várja (kb. mint egy kamatfizetési nap), annak elég ez az egy dátum. Aki nem buy and hold szemléletű, annak nagyon is számít, hogy mikor lesz az osztalékra jogosító utolsó BÉT ker.nap, ha előtte akar adni/venni. (Egyébként volt olyan másik cég a BÉT-en, akinél a fordulónap/megfeleltetési naphoz képest a kifizetési nap nem néhány nappal, hanem csak hónapokkal később volt. Kifizetési napot későbbre is lehet tenni a standard forgatókönyves dátumokhoz képest.) Tényleg nem akarom ezt tovább göngyölíteni, köszönöm a segítő szándékodat! ;)
Igen, minden cég aminek a részvénye a BÉT-en forog (kategóriától függetlenül, az Xtend piacon is), és fizet osztalékot, kiteszi a részletes osztalékfizetési menetrendet, dátumokkal. Én is ezekre a hírekre hagyatkozom, nem fórumon érdeklődöm, hogy ki és mikor.
Végig sem olvastam a bejegyzésedet, de gondolom a prémium kategóriás cégek egyértelműen közzéteszik a BÉT honlapján azokat az információkat amiket egyesek itt a fórumon szeretnének megtudni.
Csak részvény után kapsz osztalékot!!!!
T napon ami E-7 nap
zárás után amennyivel rendelkezel annyi után kapsz.
T+1napon
ami E-6 nap már el is adhatod, ez a szelvényvágás napja.
T+2
vagy E-5 nap a megfeleltetés napja. Technikai dolog ,(ekkor kerül a
nevedre)ne foglalkozz vele!
T+7 vagy E nap , ezen a napon kezdik
utalni a pénzt.
Csak a munkanapok számítanak, amikor nyitva a
BÉT. szombat, vasárnap, ünnepnap kiesik.
Certi, warrant és
egyéb dolgokra osztalék nem jár!!!!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.