Elnézést kérek, az OTP-t én hoztam most fel, de csak amiatt, mert annak a korábbi dátumait is hozzánéztem az Equilor naptárhoz, hogy igazoljam a MOL dátum kapcsán a naptár hibás voltát.
Igen, ezt tudom, köszi! :) csak azt írtam, hogy még több fontos dátum hiányzik, nem csak a kifizetési nap számít (és Equilor naptára szerintem hibás, ill. nem a kifizetési napokat tartalmazza, hanem sztem az utolsó BÉT ker.napokat).
Mint ahogyan írtam korábban van MOL, OTP, Richter, Tkom és még más részvényeim is. De, hogy itt állandóan az OTP kerül szóba ezt nem értem miért van. Akinek az OTPvel kapcsolatban van mondandója miért nem ott közli?
Csak részvény után kapsz osztalékot!!!!
T napon ami E-7 nap
zárás után amennyivel rendelkezel annyi után kapsz.
T+1napon
ami E-6 nap már el is adhatod, ez a szelvényvágás napja.
T+2
vagy E-5 nap a megfeleltetés napja. Technikai dolog ,(ekkor kerül a
nevedre)ne foglalkozz vele!
T+7 vagy E nap , ezen a napon kezdik
utalni a pénzt.
Csak a munkanapok számítanak, amikor nyitva a
BÉT. szombat, vasárnap, ünnepnap kiesik.
Certi, warrant és
egyéb dolgokra osztalék nem jár!!!!
offtopic: OTP: köszi, a kifizetési nap megvan nekik, benne van a közgyűlési határozatban, de még több fontos osztalékos dátum hiányzik náluk is. (pl.: utolsó BÉT kereskedési nap osztalékért (másnap már ex-kupon nap), megfeleltetési nap/fordulónap. A kifizetés kezdőnapja van meg egyelőre.)
Te tényként kezelted a dátumodat, így inkább nyugodj le, mivel mindenki szokott hibázni és ne sértődj meg, ha szólunk, hogy ne vezesd félre az embereket és esetleg meggyőződhetnél, hogy valóban igaz-e az információ, amit megosztasz! Nem a Te hibád! Illetve ne idegeskedj inkább nyugodtan szállj le a földre és várjuk meg közösen a MOL osztalék kifizetési dátumot :) UCO pedig előtt is utána járhatott volna, hogy mikor mi fog történni a részvényeknél. Hajrá MOL!
..Nem hirdetek semmilyen igét..ezt a dátumot találtam, mást te sem nagyon fogsz. "ha bár szvsz TÉVES az információ!" -Ugye, még ez sem biztos. Az meg, hogy a MOL ne tudná már most, hogy mikor fog fizetni?..khm..ne röhögtess már, mert felszakadnak a varrataim. :D. Tulajdonképpen krvára mindegy, mert nem mostanában lesz, így amit uco-nak írtam, áll. Korai volt ezen az áron zsákolnia. Szép napot neked is. :).
Szerintem a tavalyi (2022-es) hónap/nap átkerült valamiért 2023-ra is az Equilornál... Az ex-date (ha jól értem) az a nap lenne, amikor még utoljára vehetsz osztalékért papírt (következő nap az ex-kupon nap, ha ezen veszed, már nem kapsz osztalékot.) . TAVALY ez volt a MOL közleményben: MOL_dividend_announcement_20220505_hun.pdf (bet.hu) "Ennek megfelelően a 2021. évi osztalékra jogosító MOL részvényeket
utoljára 2022. július 19-én lehet vásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén T+2 napos elszámolás esetén
(ex-kupon nap: 2022. július 20.).
Azaz simán igaz lehet a linkelt lista, tehát történhet a kifizetés idén is akkor. Ezért is írtam, hogy szerintem nagyon korán "vásároltál be", addig itt bármi megtörténhet, és az ellenkezője is, elvégre 2+ hónap van még addig. Én kivárok, szabadult fel zseton, 2400-2600 közt zsákolnék. Addigra az is megtörténhet, hogy már majd mindenki bevásárolt, azaz vevő elfogy, eladó meg lenne, és esik a részvény ára.. Nem lennék meglepve, de ez részemről a "szerintem" kategória.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.