brent az utolsókat rúgja. havai RSI erősen túlvett. 120-140 közt tetőzik aztán rohadtnagy kérdőjel, hogy bármi esemény miatt bezuhan, vagy bearaszol, de hogy feljebb nagyon nincs esélye, az erősen valószínű. egy kis jól hozó otp longcertizés után visszajöttem ma shortcertivel... de igyekszem uralkodni magamon kommentelés tekintetében :D
Orbán "feketeseggű" az EU-ban. Mondhat akármit, akár okosat vagy hasznosat, utálkozás van. Ezt ő vívta ki saját magának....segítene Magyarország nemzetközi megítélésén és pozícióin ha csendben visszavonulna, mint Gyurcsány eltűnése az ellenzékén...dehát ők nem tudnak ilyet!
Törölt felhasználó2022. 06. 03. 19:17
Egyebekben meg nem értem ezt az adóztatást, akkor most lehet orosz olajból termékeket előállítva exportra is szállítani? mert,ha nem akkor miért is adóztatnának meg minket? miközben itt sírnak a szomszédban, hogy már nem kaphatnak olcsó üzemanyagot nálunk!!!! bűzlik ez az egész kérem
Törölt felhasználó2022. 06. 03. 19:14
Sajnos egyes eu-s politikusok képtelenek elviselni,ha Orbán akarata érvényesül, teljesen elvesztik realitás érzéküket. Tényleg nem szívlelem Orbánt, de igaz,hogy május 6.-án jelezte már a Kirill ügyet, finoman szólva is nevetséges az eu részéről azt állítani,hogy nem jelezte a Tanács ülésén, hogy az elmúlt hetekben az eu-ból senki nem hallotta?!!!!
Egyetértek veled, de azt is látni kell, hogy az sincs a szankciókban, hogy később vagy bármikor adót vetnek ki a csővezetékes szállításokra! Azért ez a Kirill csak egy ember és nem egy egész tagállam populációja, abszolute aránytalan lenne ezért büntetni, de mondom akkor sok tagállamot fognak, csak minket értelem szerűen nem lehet.
Lehet, hogy Kirill pátriárka helyett ezt kellett volna kiharcolni Orbánnak a 6.szankciók között, hogy ne lehessen vámot kivetni az unionak az ural olajra. Ez érvelhetőbb is lett volna, mint az ortodox főpap .
Igen,de pont azt mondják, hogy nem tud a finomító kis kapacitással üzemelni azaz a kieső export okán egyszerűen leáll a finomítás év vége után. Kb 45% amit belföldre termelhet a pozsonyi finomító , ezek szerint ezen szinteken a technológia nem alkalmas biztonságos üzemeltetésre. Gondolom megalapozottak az állítások. Abban sem vagyok biztos, hogy uniós tagország import tilalmat bevezethetne, nem! Ami nagyon zavar még, hogy hol voltak eddig a Szlovákok és miért nem kiabáltak a Tanácsban vagy szakértői szinteken??????:
én nem látom, hogy ez miként lehetne az eu részéről kivitelezhető, a megállapodást oly mértékben felülírja, hogy abból nagyon komoly viták fognak kialakulni. A mentességet kapott tagállamok CZE,SVK,HUN,POL,GER,BUL,ITL mind adózna? 2023 év elejétől vezetik csak be akkor meg azon országok kerülnek verseny előnybe akiknek nem kell a technológiai átállásra forrásokat biztosítani amennyiben az eu nem kívánja finanszírozni. Orbán azért sem fogja elfogadni,mert az extra profit adóztatása Mol irányába megszűnik. Továbbá- bár azt mondják - 2/3-dal átvihető az adóztatás - én ebben nem vagyok annyira biztos arról nem is beszélve ,hogy a további szankciós csomagra keresztet vethet az eu,mert orba-szájba vétózni fog Orbán. Egyeseknek tényleg el ment az esze.
Ezt úgy lehetne orvosolni, ha a szlovákok import tilalmat rendelnek el az üzemanyagra és csak ural olajat használnak , melyből plusz adóbevételül is származik. Magyarország is hasonlóan járhatna el.
Brent nagyon emelkedik: 120usd aug.22. lejáratra , urali spread 33,4usd
Törölt felhasználó2022. 06. 03. 17:16
nem magamat fényezem, de látjátok mennyire nehéz kiszámítani: hosszú hétvége lesz, várható lenne egy eladói nyomás a végére legalább erre egész nap lagymatag , nagyon alacsony forgalmú kereskedés záró szakaszában felhúzzák még kb.20 Ft-tal kis darabszámmal!!!! Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Azért a valóság köszönőviszonyban sincs szerencsére a tippemmel. Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek.
Törölt felhasználó2022. 06. 03. 17:09
ma a megbeszéltek szerint érvényes tipp egy db érkezett 1916 részéről még pont időben, így ő a nyertes , Gratulálunk! 12-16.30h között érvényesek a tippek, játékon kívül persze lehet tippelni
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.