Nálam benne van egy október-novemberig tartó szűk oldalazás 46-47 között.... Ha egyáltalán letöri a 46K-t; akkor egy 44.200-as minimummal és egy 47.200-as maximummal... utána reménykedem egy komoly kitörésben... addig csipegetem majd a minimum közelében.
Oké, de ha ránézzel az 5 éves chartra igazi megrázkodtatást csak a 2025 áprilisi DTf jelentett , "megatrend" méretű bull ban voltunk , akkor beállni más mind egy tetőn a fress levegőben egy esésbe ami akár egy trendforduló is lehet. Bár bevallom ez visszafelé néző okoskodás is lehet. . Dniel: az "átesés" kifejezés tuti , amúgy a pénzügyi szektorban is műkődnek szerintem az örökérvényű fizikai törvényszerűségek ahogy az elektromosság és hidraulikai szabályok egyes megfelelői is. Nem hiába csinált egy új zélandi foszer hidraulikus gépet a gazdasági pénzfolyamatok szimulálására, és vett belőle a fed meg a bank of england egy-egy darabot.
'Eddig mindig a hulló kés hozta a legjobb pénzeket. Az a duma hogy várd meg amíg fordul nekem sose jön be.' Így igaz. Emlékszik valaki 2024.aug 5. jen válságra? Otp t elkezdték ütni. Az egyik kispajtás beírta lelkesen: Skacok. Nehogy aláálljatok. Gyorsulva esik! Direkt nem írom ki írta. Magától fog jelentkezni. Nos. 16 000 ről 46 000 re érkezett a papír. Érdemes volt aláállni?
szoval amig a csipszektor nem válik ujra alul teljesítövé és a huf nem erösödik az OTP semilyen ralliba nem fog kezdeni... nekem ez a megláűtásom... célár mindegy mennyi... profit mindegy mennyi...
a bankpapirok tipikus safehaven eszközök voltak amig a csip ralli össze fosta magát... most tehát rik-on üzemmodban ebböl vissza fele megy a töke... az sem igaz hogy egy hirre vagy akármire esik mert a folyamat kb 2 honapja tart... szoval ez nem egy trumo ballábal kel fel és esik probléma hanem hosszab folyamat eredménye...
érdemes azt is megnézni hogy a pénzügyi szektor mindenhol alul teljesitö mert a fordulatot az USÁ-ba a technologiai papirok fütik... és ehez képest elgyengl a többi... ez nem MOL meg TKOM probléma hanem egyszerüen van OTPnél kecsegtetöbb üzlet és most eladják enyi...
ami probléma hogy a divergencia nem a fentartható bull zonábanalakult ki hanem pont azon a határ vonalon 62-n ahonnan már ami komolyabb vissza eséssel járhat mert azt mutatja hogy elfogyott a momentum az emelkedésben... És tök mindegy az oka... ezt mutatja... a divergencia a lassulás jele a 65 öt el nem érö RSI csucs már a vészesen lassu mozgásra utal.. és 50 alatt domináns lesz a képletben a veszteséges napok értéke... én azt szoktam erre mondani hogy átesik... mint a repülö ha nincs felhajto erö át bukik és lezuhan... ugyan erröl van szo... dovergencia mutatja hogy kevés a felhajto erö tulságossan le lassult és ez miatt zuhanásba csaphat át..
skacok az RSI szimmetrikus képlet.. vagyis 50-es értéknél ugyananyi a veszteség adott periodusnál mint amennyi a nyereség... ha át billen 50 alá a veszteség több mint a nyereség és forditva...
Ez pontosan így van . A MOL hogy végre szintet lépett nagy szolgálatot tesz az egész BUXnak .,A Richter szintén megindult A Telekomba én komoly emelkedést várnék
Amire Te gondolsz, szerintem a vételi kedvet befolyásoló egyéb körülmény. Az árfolyamra pont hogy a vételi kedv van közvetlenül hatással. Nem véletlenül találták ki az RSI indexet. 😃
OTP részvényesek ide!