Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Macus
Macus csütörtök, 12:03
Előzmény: #1334158  Thrawn
igazából mindegy melyik.... az év végi 50k-51k céláram stabilan tartja magát.... így is proitban ülök úgy mégjobb lesz, de a fel le kör így elmarad.... 48 alatt nem adnék el mert minek, novemberben meg amúgy is visszaszálltam volna. De jelzem augusztusban általában pluszosak szoktunk lenni a statisztika alapján :D 
Uhura
Uhura csütörtök, 11:50
Előzmény: #1334158  Thrawn
Mindenki nyaral, csak a fű nő. Szeptember elején bemennek a gyerekek az isibe, aztán kezdődik a menet. 
Thrawn
Thrawn csütörtök, 11:42
Előzmény: #1334155  Naras
Eléggé nyári nihil hangulata van, csak a szoki. :D Én eléggé azt érzem, hogy a hormuzi szoros jövőjére várnak sokan. Egyébként valóban látványos ahogyan nem engedik fentebb. Vagy lassú betárazás van, vagy short bázis építés.
Uhura
Uhura csütörtök, 11:41
Előzmény: #1334145  Macus
Maci azt szeretem benned, hogy Maci létedre optimista vagy. Ez egy negatívumokkal teli világban üdítő színfolt. Szerintem az aszcendensed bika cald be. 
Uhura
Uhura csütörtök, 11:29
Előzmény: #1334097  ktamask
A dupla alj nem úgyanaz a folyó, .éppen ezért kereskedik le , mert lement nem ment át , újra lement vagyis a kanyar megvolt és a folyás irány változik ....a folyó megváltozott. De mindegy is. 
Naras csütörtök, 11:26
Előzmény: #1334153  Macus
Nekem ez most pont kapóra jött, forintra pontosan oda húzta le a certit, ahova beállítottam. 100Ft - tal olcsóbban, mint ahol tegnap eladtam. Remélem kirealizálta magát aki akarta, innen akár már mehetünk is felfelé felőlem... bár, simán benne van a további csorgás lehetősége, nagyon beszűkülten oldalazgat ma itt.
Bowhunter
Bowhunter csütörtök, 11:24
Előzmény: #1334129  Thrawn
100/100
Macus
Macus csütörtök, 11:17
ismét...... kezdünk helyrerázódni majd egy másodperc alatt ráöntenek megint több ezer darabot..... valaki nagyon nem akarja felengedni .... gyűjtöget, mivel lehúzni nincs értelme hacsak nem shortban ülsz és még ki akarod használni a fel le köröket. 
Macus
Macus csütörtök, 11:14
Előzmény: #1334102  bumm
Ez elég hülye hozzáállás.... először is a tulajdonos nem bank volt hanem befektető csoport.... mi jobban értünk hozzá tehát.... másodszor egy jó bank, jó profittermelő képességgel . Új régióba lépünk be ami potenciális nagy növekedési potenciállal rendelkezik. A sajtótájékoztatón azt is mondták hogy további akvizíciókban is gondolkodnak a régióban ami abszolút logikus. egy két kisebb akviziciót még nyélbeütnek és kiemelkedő bank lesz a luminor a csoporton belül ! Továbbá új lehetőségeket teremt a banknak további növekedésre. További akvizíciók nagy szinergiahatást válthatnak ki. Illetve a pénz amig a bankban van az nem fial :D Akvizíció pénzt hoz. Illetve nem mellékesen nagyon jó áron kaptuk meg a bankot ! A csökkenő profitráta miatt könyv szerinti érték alatt vettük + közben forint erősödött ez 10% további spórolás :D Anno 800-900 milliárd forintot emlegettek, ebből lett 600 milliárdos vételár. (a különbözetből veszünk mégegy bankot :D ) Abszolút jó a stratégia, a baltikum gyorsan növekvő gazdaság. Én még az isztánokban is vennék bankot elsősorban üzbegisztán és kazahsztánban. 
Troublemaker csütörtök, 11:01
Előzmény: #1334144  Naras
én vettem, de mostmár inkább menjen fel :-)
NiNiNi csütörtök, 10:49
Előzmény: #1334101  Daniel77
A lumi felvasarlasa egy folyamat, egyenlore csak a szandekot jelentettek be, ha ecb jovahagyja - ami azert nem 100%, kulonosen otp orosz kitettsege miatt - akkor tudjak lezarni a folyamatot es megvenni a lumit. Ez kb meg 6-9 honap.
csendben csütörtök, 10:46
Előzmény: #1334148  csendben
Nem ide szántam,de itt is jó helyre került! :-)))
csendben csütörtök, 10:45
De más lenne itt a világ,ha mindenkinek napi (Pl.) 5db hsz.-t lehetne írni!  Mint a filmes gépek korszakában: 3x is meggondoltad mikor exponálsz a 24 kockára!.......
Balin2020
Balin2020 csütörtök, 10:43
Előzmény: #1334141  HARDCORETERROR
Lám-lám!!!
"A forint erősödése az OTP leánybankok eredménytermelő növekedését némileg leradírozta. "
70% eredmény onnan jön. Jópárszor beírták már ide páran.
Szóval akkor jó az OTP-nek az erős Ft???
PandaQ1 csütörtök, 10:40
Előzmény: #1334132  ktamask
Ktamas!  “amit én keltek, nem kellene figyelembe vennetek, mert ez rátok nem vonatkozik”
Viszont talán neked kellene figyelembe venned, hogy a kb. 2 rajongóddal nyitnotok kellene egy “Értelmetlen szófosó” topicot, és ígérjük itt több százan neked, hogy nem csatlakozunk! 
Thrawn, Béla, Lou, időt, energiát szánnak arra, hogy eljuttassák feléd, hogy ne cseszd szét ezt a topikot.
Sajnálom, hogy nem fogod fel, pedig leírták, a stílus, a mások agresszív kioktatása, folyamatos eltérés a témától, és még sorolhatnám!
Kérlek ne válaszolj!
Macus
Macus csütörtök, 10:39
Előzmény: #1334144  Naras
én is vennék ott amúgy :D 
Naras csütörtök, 10:36
Előzmény: #1334138  Macus
Én beraktam 46k környékére TL110 - es vételt, bár lehet erős túlzás egy ekkora korrekciót várni? Most épp támaszon van, igazság szerint az itt a kérdés, hogy letöri és akkor reális lehet akár a 46 környéke is, vagy innen már erősödni fog. Én most pszichológiailag arra tippelnék, hogy az elmúlt hetek feszült, kivárós felfelé araszolgatása után, amit a gyorsjelentés feloldott (mármint a várakozási feszkót), most többen is realizálhatnak esetleg, hogy megnézzék innen merre lesz az irány. Szóval, az lejebb viheti. tegnap kiszálltam, most egy pakkot azonban lehet itt is érdemes lenne bedobni, mert innen akár felfelé is indulhatunk megint, bár a mai nap egyelőre a hegymászókat rendre visszalökték, ez egyelőre nem nagy erőt sugall. 
ktamask csütörtök, 10:34
Előzmény: #1334140  dexter-atya

kedden fordult a piac szerinted, rá 4 napra észreveszed, h további long van,  +900 pont után jósolgattál +100-150 pötyiket. Taps jár érte.
Ezt vitasd meg velem a DAX topicban.
Dextert is lebaszhatjátok, nem én off-olok.
ypyapach csütörtök, 10:34
Gyerekek, had védjem meg kicsit Tamást. Itt vagyok mióta ő "véletlenül ide tévedt", (ezzel nyitott itt :) sokat beleálltam, talán én voltam az első aki először szólt neki, hogy sok.
Én azt vettem észre, hogy azért alakul"gat" :) már néha-néha lát felfelé is, mostanában nem látom a túlzásokat (térdelés stb) amivel a kicsiket nagyon ellehet vinni, próbál "normálisan reagálni (még adatokkal le is vezeti) és vannak olyan napok amikor teljesen jól visszafogja a hsz darabszámot is.
Itt minden fórumon vannak az inkább lefelé látók, az is kell, volt pompi, realmadrid stb, én  elolvasom őket (ha nem sokak) mert látni kell a másik oldalt is, hogy tudjunk jól mérlegelni, a döntést úgyis mi hozzuk meg.
Biztos a többi tanácsunkat is megfogadja idővel  😉😀
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR csütörtök, 10:34
Az OTP Bank a második negyedévben 256 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni nyereséget ért el, ha az első havi speciális tételeket is levonjuk a banknál. Azok nélkül 305 milliárd forint lett a második negyedévi profit. Az elemző beszélgetés elején ez némi zavart is okozott a Nagy Károly műsorvezető és Miró József, Erste vezető elemző közötti beszélgetésben. A beszélgetésben aztán tisztázódik, hogy az OTP céltartalékolt arra, az egyelőre ideiglenes intézkedésre, hogy a lakossági kamatstopnak a határidejét úgy módosították, hogy jelenleg nincs kivezetési időpontja. A forint erősödése az OTP leánybankok eredménytermelő növekedését némileg leradírozta. 
Az OTP összesítésében készült eredménykonszenzus szerint az elemzők átlagosan 310 milliárd 897 millió forint nyereséget vártak az idei második negyedévre, ami negyedéves bázison 76 százalékos növekedés, éves szinten ugyanakkor 6 százalékos csökkenés. Jelezték, hogy a második negyedévben két tétel befolyásolta érdemben a normalizált eredmény alakulását: Magyarországon a kamatstop jogszabály-változása miatt 30,4 milliárd forintnyi negatív hatás merült fel, illetve a támogatott lakáshitelek és a hozzájuk kapcsolódó fedezeti ügyletek átértékelődése 39,6 milliárd forinttal mérsékelte a tiszta profitot az előző negyedévhez képest.A korrigált adózás utáni profit (speciális tételek nélkül) 305 milliárd 767 millió forint lett.„5 milliárd forinttal lett kevesebb a nyereség az általános várakozáshoz képest, az Erste előrejelzésénél viszont 3 milliárddal jobb lett, mert mi 302 milliárdot vártunk. De azért azt látni kell, hogy a tavalyi hasonló időszakban 330 milliárd forint volt a profit, tehát 7 százalékkal csökkent a nyereség tavalyhoz képest. A féléves eredmény is 7 százalékkal elmarad a tavalyitól. Ez olyan értelemben meglepetés, hogy az OTP-től megszokhattuk, hogy az előrejelzéshez képest mindig egy kicsit több profitot hoz össze, de most nem így történt” – boncolgatta az OTP gyorsjelentését a Trend FM, Reggeli Monitor című műsorában Miró József, az Erste vezető elemzője.Egyszeri tételek terhelték a negyedévet.„A kamatstopnak volt egy időbeli hatálya, amit az előző kormány eltörölt az új kormány kérésére. Határozatlan időre lett eltörölve a lejárat, addig, amíg át nem alakítják ezt a rendszert, ami valószínűleg szeptemberben fog bekövetkezni. Erre viszont céltartalékot kellett képezni. Ez nagyjából egy 25 milliárd forintos egyszeri, negatív hatást jelentett, míg hogy ha majd szeptemberben ezt rendbe rakják, és csak a rászorulókra vonatkozik, nem pedig mindenkire, akkor a 25 milliárd forint plusz céltartaléknak a nagy részét vissza lehet majd írni” – próbálta tisztába tenni a nem túl egyszerű gyorsjelentési számokat Miró József.A kamatcsökkentések miatt, a támogatott lakáshiteleken az átértékelések miatt egy 20 milliárd forint körüli negatív tétel jelent meg.„Nem rossz ez az OTP eredmény, igaz, nem is kirobbanó. A profithoz 70 százalékban a külföldi leánybankok járulnak hozzá. Az általuk termelt nyereség ugyan növekedett, de nem olyan mértékben, hogy ez meghaladja a forint erősödésének a mértékét. Bulgáriában pedig bevezették az eurót, és ott a helyi banknak a valutaátváltáson nem keletkezik már nyeresége” – indokolta meg az OTP számait Miró József, az Erste vezető elemzője.Normális piaci versenyben érdekeltek a bankok a hitelezés terén is. Ezért jó hír számukra, hogy néhány profitra nehezedő nyomás megszűnhet.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek