Nem hiszem, hogy ez rossz akvi lesz, pont ellenkezőleg: - évek óra figyelik, elemzik - a román akvi időpontjához képest már óriási tudással és tapasztalattal rendelkeznek akvi és integráció kapcsán ( már önmagában ez az akvizíciós tudás és tapasztalat is nagy érték az OTP-ben - nem sok helyen van ilyen, bár ez már másik téma ) - eu-s piac, , eus szabályok, eladó tulajok rendben voltak - az adott országok TOP 3 -4 bankjai piaci részek szempontjából, ez óriási dolog, hogy ilyet tudtak venni - jó áron vehették ( mindig jó áron vesznek, nem adnak ki bármennyi pénzt, bármire ) - jó stage 3 / rossz hitel arány portfólió , jobb mint az OTP-jé - 60%-os költségarány miatt nagy fejlődési lehetőség van benne ( lesz vérengzés tuti, nem lennék az ottani dolgozók helyében ), 60 MRD-os jelenegi profiból 2-3 éven belül 100 MRD lesz Kockázatok mindig vannak, majd kezelik, ehhez kell az akvizíciós tudás. Marketing oldalon biztos rendezni kell a kialakult OTP-orosz összekapcsolódást, ebben ez itt speciális, majd megoldják okosan a marketingesek. Nagyon jó és értékes piacon, TOP bankot sikerült venni, ritka az ilyen kincs manapság.
Már kimagyarázta többször, és pont tegnap is. Hogy nem tud kijönni oroszból, pedig nagyon akar, :D mert akkor 5%-on kellene eladnia a leányt és 95%-ot bukna, ezért nem jön ki... Viszont évente a 100 Mrd-os osztit csak kihúzza az orosz operációból, ezt magyarázza meg a baltiaknak. Egyébként most abszolút szembe megyek az autópályán ezzel a gondolattal, de ha már így alakult éppen fordítva kéne csinálni. Terjeszkedni oroszban kihasználva a helyzetet és miután vége lesz a háborúnak, mert egyszer csak vége lesz és konszolidálódik a helyzet, akkor sokkal többet érne ez a rész. Sokkal nagyobb piac, nem ilyen kis törpe országok többedik bankjaira hajtani. Nekem így is hihetetlen, hogy ez a stratégia mennyire jól működik az OTP-nek és mennyi lóvét össze tud gereblyézni ezzel. Amúgy ne feledjük a román leány kudarcát. Nem minden akvi működik automatikusan. Vagy a máltai, vagy ciprusi bankot, már nem tudom, ahol eleve elhajtották az orosz kapcsolatok miatt az OTP-t. Nem lenne jó egy második román leány szitu a Baltikumban. Na, majd látjuk mi lesz.
Páran írtátok, hogy többet vártatok a tegnapi naptól. OTP esetében az akvizíció nem egy -két nap árfolyamthaásáról szól. Ez egy növekedési részvény....attól növekedési, hogy van mögötte növekedési story. Ha vannnak új és új story-k, akkor marad ebben a kategóriában, azaz fenn marad a nagy tőkealapok, nyugdíjalapok, tőkés befektetők célcsoportjában, ami meghatározza a következő évek árfolyamát is. Kell a folyamatos impulzus a piacnak, kell a "story", hogy a menedzsment fenn tudja tartani az érdeklődést a részvény iránt a nagy befektetők körében. 50.000 -hez közeledve, vagy inkább a 10 P/E-nél a legjobbkor jött: az az üzenete a piacnak ezzel, hogy nincs itt kifulladás, megyünk előre, ahogy az elmúlt 10 évben, biztonságban van a befektetésetek, garantált továbbra is az elvárt hozam növekedés, mert folyamatosan nagyobbak és nagyobbak vagyunk. Az OTP menedzsmentje nagyon jól csinálja ezt, és ami már papi életkora szebben tapasztalata miatt egyre fontosabb, az utánpótlás is meg van, ők is ilyen stratégiával mennek majd. Üzenete a tegnapi napnak: növekedési story továbbra is biztosított, jó helyen van a pébketek, sőt hozzzatok még többet. ( ez nem ugi -bugri részvény, ahogy már írtam korábban is )
Lentebb írtam neked, de nem válaszoltál: Javaslom megnézni a 03.30-03.31 kombinációt, ha hasonlóságot keresel. De miért pont ez a dátum, ha 03.23-án már Trump bejelentette, hogy "béke lesz"? Ezt a kirakóst, megfejtést tőled várom Maldiv! Vagyis a kérdés arra irányul, hogy ha Trump már békét hirdetett 03.23-án, akkor miért csak bő 1 héttel később 03.30-31-én indult a rally?
Hagyjuk már ezt az orosz kitettséget, amikor USA az iráni blokád ideje alatt simán osztogatja, leveszi a szankciós listáról az orosz olajat, csak hogy enyhítse a saját maga által keltett globális olaj pánikot. Akkor ki támogat kit? A világ legnagyobb hatalma támogatta Oroszországot, most meg az OTP-re fújnak. Nevetséges, szánalmas. Egyúttal kérdéseket vet fel, miért éppen 46400-nál blokkolt le? Ha kimagyarázzák: ok. Ha nem tudják kimagyarázni, és a jegybank mégis ellenzi, keresztbehúzza a vételt, akkor "szép reptető hír volt", akkor touchdown. Majd idővel kiderül, szép kis SC-t láttunk, vagy valós pozitív longos hírt.
Gyanítható volt, hogy lehetnek még problémák, nem csak az országok felügyeleti szerveinél, hanem ha ezeken végül átmegy, az ügyfeleknél is. Mint reggel is írtam ezek az országok nagyon nem csipáznak semmiféle orosz kapcsolatot, hátteret, bármit. Ez csücskös lesz. Most nem akarok példákat hozni, hogy itthon milyen nemzetiségű, hátterű, kapcsolatú bankoknak nem lenne esélye egyszerűen az ügyfelek tartózkodása miatt. https://www.portfolio.hu/bank/20260721/kerdeseket-vet-fel-az-otp-legnagyobb-akvizicioja-a-litvan-jegybank-szerint-851176
Sztem nem itt, van a kutya elásva! Amit írsz, az teljesen így van... de! Sztem a nagyobb gond az, hogy blokkolva vagyunk. Jelenleg ha jól emlékszem, 3x tőkeáttét feletti certi nincs is elérhető. Mind sold out-os. Hiányzik egy sor certi, ami ki lett ütve. Így kevésbé forog, mert mindenki inkább tartja. Eladod, nem tudsz venni. Kicsi a forgás. DAX, NQ van bőven. De mondjuk BUX TL is van bőven, ahol ugyanennyi eredményt el tudsz érni. Hol ez, hol az megy jobban. A kulcskérdés, hogy bent vagy e buliban vagy sem. Be tudsz e szállni amikor kell, vagy sem. Momentán ennek apropóján kezdtem szektorban a Commerzbankot venni. Mindig van certi. Tegnap is miután megvolt a dupla alj, megállt támaszon és nem tudta lejjebb vinni a csökkenő csati, azonnal tudtam venni 6,2-es áttételű TL62-est. Ma már szépen hozott is. Volt hova beszállni. Pedig gondolkodtam az Oti-n is, de nem volt jó certi. Meg jobban is tetszett a CBK TA-ja. (persze az akvinak köszönhetően a meglévő OTPTL hozott ma sokkal jobban.) Én ebből indulok ki és ezt tartom szem előtt.
És tegyük hozzá az igazi nagy halak nem egyik napról a másikra döntenek!! Számolnak, mennyire lesz ez jó a banknak , és ebből ők mennyit tudnak keresni, már mint az árfolyamemelkedésből, több éves osztalékból stb stb és aztán állnak be a vételi oldalra, . . . . ha beállnak. Ezek ma nem az igazi nagy halak voltak aki hetekig veszi milliárdokért. Szerintem is szép volt ez a mai nap, nem engedték túlhúzni egy 5-6% emelkedésnél lehet egy holnap reggeli meghúzás után beleadnának, de így (ha Trump nem kavar be), elindulhat egy stabil emelkedés a jelentésig. Jó lenne addig még 1-2 pozitív morzsát elejteni, jó vételi ár stb.
OTP részvényesek ide!