Putyin nem támogatja Iránt fegyverrel. Cserébe ideiglenesen Trump engedi eladni Putyinnak az orosz olajat. Szerintem ez könnyen belátható. Trumpnak meg kellett harapnia valamelyik ujját. Elhúzódó Iráni konfliktus vagy kis levegő az oroszoknak.
Meg ugye mi az EU tagjai vagyunk ok meg nem :). Mintha azzal vedekeznel hogy anya miert szid le ha nem tanulsz de pistiket a falu vegen nem. Trump meg azota az oroszok erdeket tolja miota hatalomra kerult. Csak hat az utkozik szinte mindenhol az amcsi erdekekkel ezert nehez eladni otthon.
Trump vissza akarja hozni a körforgásba az orosz olajat, mert olcsó. Olcsó olajjal pedig lehet tolni a gazdasági pumpát. Kérdés meddig. Látod az EU-nak büdös az orosz olaj, a kínaiak meg rommá vették magukat. Érdekes csak minket ostoroz az EU, Kínát miért nem? Gondolom 100-200x akkora lakossággal, 100-200x annyi olajat vesznek, mint mi..........
Az olaj-kérdés még nem oldódott meg. Irán nem mondta ki,h nem lövi a tankerhajókat. Trump hirdetett békét. A közel-keleti államok termelés-csökkentés üzemmódban mennek, vagyis kevesebb olaj jut erre, ha eljut. Az örömködésnek én TA okát látom. + 1,4% csökkenő inflációs adat jött. Kicsit segít a forinton, így az OTP-nek is. 38400: erős fundájú papír feljött a csökkenő tetők vonaláig. Ha long is jön? meddig? 41000-42000? vagy jön a 45k 1 hónap múlva, mert Trump a békét hirdeti?
Ugye beszélt Puyin és Trump Iránról, Putyin meg sietve gratulált az új muftinak. Szerintem a háttérben mennek a dolgok. Csak ugye ez a háború talán leginkább Putyinnak kedvezett eddig, valamit adni kell neki, hogy csendesítse Iránt. Na majd meglátjuk...
Tegnapról: Nincs hír még.Úgy értettem, HA jön. Akármilyen, ami nyugtatja a piacokat. Ha jön a hír. OTP 1h friss:https://kephost.net/p/MjMyMDcwMA.png Már múlthéten is rajzoltam ezt az inverz fej vállat: https://kephost.net/p/MjMxNjA1OQ.png Ma viszont Lendületből jön. Berajzoltam ezt a 36200-as bázisépítős próbálkozás szintet, hogy értsétek is. 36900 a kitörés visszatesztje volt: jobb váll. 36900 felett: ereszd el a hajad feeling. Kevésbé bátor pilóták 36900-ig tartják. Bátor pilóták: 38100-ig. Nagyon bátor pilóták 38800-ig. Fomo párti pilóták 40000ig. Lehet túl korai longot kiáltani, tippmix kategória. vix "extreme" 35-ről csorog. Már ez elég táptalaj a longnak, ha tovább esik, szakad, csorog.
35000-38400-at lerealizálják. Vagyis olcsósítják. Aki hajlandó visszaszzálni, azt kicsit le kell szívni. Én ezt csinálnám. 36500-at kell tartani, ez a mai feladat.
A ma reggeli gyakorlatot látva így is, meg úgy is kapják a nyakukba a bombákat, emiatt szerintem buzerálni fogják a szorost. Ha nem teszik azzal gyakorlatilag feladják. Számomra az a beláthatatlan része, hogy a termelés csökkentés externáliái közül melyik és mikor okoz pánikot. Nem a katonai része lesz itt a gond. Nyilván Trump sem véletlenül nyomta ilyen határozottan a pozitív kampányt tegnap. Egyelőre bejött, de lehet, hogy már most is hajszálon múlt ,hogy egy gazdasági szereplő olyan bejelentés tegyen, ami pánikhoz vezet a pénzpiacon. Kétlem, hogy Trump tényleg kézben tudja tartani, ha elhúzódik és hát mit mást tudnak tenni, mint fenyegetni a szorost és húzni? Vélhetően ez a nagy terv.
Az a bajom ezzel, hogy attól még, hogy beteljesült nem feltétlenül igaz egy jóslat. Úgy értem, "tegnap este nagyon hangosan búgtak a galambok, holnap reggel szerintem felkel a nap". Ha holnap felkel a nap, akkor igazam volt? Azért kelt fel, mert hangosak voltak a galambok?
Azért senki ne ringassa magát nyugalomba, hogy vége a háborúnak. Az első felvonás lezajlott. Nem lesz mosolygós béke, egyik pillanatról a másikra. Aki eladott vissza tud szállni. Aki bent maradt, most örülhet. De meddig? Ha eladtam volna mindent egy hete, most moziznék vastagon kp-ban. Talán vissza is szállnék most, de qrvára rizikós. De én ringben voltam, most bővítek vissza. Lehet estére megbánom, vagy holnap fogom a fejem, hogy ez a répafejű szőke gyökér megint böffent vmit, esetleg megszórta napalm-al Iránt. Szval, csak okosan, nyugisan. A hurrá optimizmusnak még nincs itt az ideje. (sajnos)
nekem sikerult 9:10 korulre belepnem. kb. 3 percig mukodott, utanna dobalta a requestekre a hibakat, valszeg nem allokalnak eleg resource-t a backenden - direkt vagy balf. menedzseles. arrol nem is beszelve, ha nem varod ki a logout utani "muveleteket" (20+ eves sw fejlesztokent kicsit megnevetettetett ez a folyamat), ami kb 4-10 mp alatt fut vegig, nem tudsz ugyanabban a browserben visszalepni, amig le nem jar egy timeout a backenden.
amúgy halkan megjegyzem, Daninak végül igaza lett, trigger ugyan a háború volt, és egy kicsit lentebb is ment talán mint gondoltuk, de megvolt a lekör. Ezekután akár egy masszív emelkedés is lehetne ha nem jön több rossz hír, mivel olyan forgalom volt hogy mindenki bevásárolt aki akart olcsón. 30 milliárdos napok voltak.
El sem indul az új appjuk, a régi megy. Kb 40 visszajelzést küldtem már a semmirekellő erstes programozóiknak. Napi 5-6 minimum megy hibabejelentés képernyő fotóval! Basszák meg a rendszerüket!
OTP részvényesek ide!