Szerintem ebben van a legtöbb igazság. Annyira sok minden emelkedett olyan gyorsan és annyira sok minden van ATH körül, hogy a piac már szinte várta, kereste, mire lehet egy komolyabb korrekciót csinálni. És ez teljesen rendben van, kell ilyen is. Ráadásul ennek lehet hatása a reálgazdaságra, ha az olaj szitut nem sikerül megnyugtató módon rendezni. Szóval ezek most ilyen hetek, ez van, 5-10 éves távon nem számít. Mo-n akkor lesz érdekes helyzet, ha nyerne a Fidesz (nem fog) és akkor nem indul újra a barátság vezeték, mit csinál a gazdaság jóval kevesebb olajjal. Ott lehet még egy nagyobb pánik a tőzsdéken. De ez nem lesz, mert nyerni fog a Tisza és jönni fog az olaj.
Részleges érintettsége van a bankoknak, tekintettel arra, hogy a közelkeleten vannak jelentős befektetéssel rendelkező európai bankok. A DIFC (Dubai Investment Finance Center) is zárva van. Mindemellett a jelentős bevétel például GDP arányosan UAE 40% olaj és a turizmus se kevés, amit most bombának lásd tankerhajó Omán , reptér Dubai. Sajnálatos. Az OTP az én véleményem szerint arra való tekintettel, hogy nem tartozik a Dubaji bankok közé csak azért esik mert az intézményi tőke biztonságot keresett a nagy blueban voltak, így innen is szállnak, de a befektetőket eladásba kényszerítette ezzel. Nézd meg a telekom, mol stb részvényeket vagy az s&p-t. Ott nincs ez.
Infláció: kamatemelés. Bizonytalanság. Pénz-kimenekítés: Bank -összeomlás . Elég ha 1 összeomlik a kritikus pillanatban: nincs likviditása. Ki fogja meg a tőzsdei esést? Kinek van erre pénze? Tegnap beírtam 38200-nál, hogy Ha 38800 Büdös: akkor 35000 a céltábla. Szarrá lettem mínuszolva. 38100,ez volt a támasz, csak látni kellett, de elengedték, mert nincs értelme tartani. Ha önteni kell, akkor önteni kell, és nem a longot favorizálni "barátaim". És 38100-ról kapott egy -2000-at újra. A longos ül, várja,h 45k-s célárat elérje, hát lehet,h várhatjátok. Nekem most nincs se long, se short pozim. Short kockázatos, mert ha Irán leáll, békéárt kiáll, long rakéta jön. Ha erősködik, tolják a bombákat ki magukból, akkor folytatódik az esés. Aki a partvonalon ül: kivár.
-EBOTPTL116-elég közeli a kiütése-35 374.forint-nem tudom lenéz-e majd addig.-21 a tőkeáttétele. Forgalom van benne. Ilyen háborús volatilis helyzetben max 4-5 tőkeáttétel a megnyugtatóbb-kellő távolságból követi az eseményeket!
Aztan lehet itt is ugy lesz mint a tarifaknal hogy amikor azt hisszuk innen meg esik sokaig, akkor fogja magat es napon belul -10% rol pluszba megy. Ki tuddja.
Na már látom, Ománban tankerhajót találtak el. A Hezbollaval elkezdtek oda vissza lovoldozni. Azaz regionalis adok kapok megy aktivan a procikon keresztul. Biztonsagba menekules van. Viszont a fo bluchipunket plusz a bankokat utik. Nem jo hir es nem latni a veget se egyelore. Talan a jelentes 33-34 ezernel megfoghatja. De nem tudni
En 40.000 ala mikor benezet hittem ezt es vettem meg tl 108 at. Hat korai volt meg. . Nem hittem hogy a tl 116 okig leesik. Azthittem a tegnapi volt az eses es vege, de ebben is tevedtem. Van ez igy. Nem lehet csak nyerni. Csak az embernek 100 egyseg buko jobban faj mint amennyire orul 500 egyseg nyeronek.
OTP részvényesek ide!