Tőzsdén nem a konyhapénzt forgatjuk. Akkor pedig tbsz (tbsz lánc, hogy minden évben legyen adómentesen kivehető). Ez nem pórnép vs gazdagok téma, hanem józan parasztész.
A Pór népet büntetik, aki az itt kereset pénzt elkölti és adózik keményen mint a melósok A tehetősebb befektetők adómentesen gazdagodnak a tbsz adta lehetőséggel Ez a közteherviselés eggy szarházi dolog
Minél régebben tőzsdézzel annál több lesz a tapasztalatod és ezeken már nem fogsz meglepődni a tőzsde az ilyen volt 20 éve is eleinte én is szó szerint beszartam mikor lement az árfolyam ma már sokkal könnyebben viselem ents tudomásul veszem a hullámokat
Legtöbbször igazadvan 1valaki! De hároméve amikor kitört a háboru az otp elsőzuhánásos esése és aztkövetö korrekcios esést jo beaszállonakgondoltam aztán jött a második hullámmos zuhanás az otp ben aztán jött a harmadik hullámosos zuhanás az otpben hajólemlékszem arra kb 7000ft tos otp lett a vége éshát sok otp certit egyszere ko ztak "a jó stratégiámmal is sikerrel jártam a bukoban hirtelen nyereségemből hirtelen ko lett!!Dehát ott abban a helyzetbenis jól megvezették az otpseket sajnos
Amikor nincs számottevő mozgás az árfolyamokban,kezdünk el nosztalgiázni . R 23.880 Nem elfelejteni,hogy ma mindenképp 24K felett kell zárnia,hogy ne kerüljön bajba.....
Boldog idők voltak amikor megalakult a Bét kb 30 éve akkor kezdtem és legalább sokat lehetett keresni hamár hatalmas kockázatot vállaltam" De az adótőkeszámlás 0%os árfolyamnyereségadó lehetősége nem tartott sokáig többször probálták megszüntetni és mégegyszer utoljára Meggyesi miniszterelnök hozta visszs utoljára ezt a tözsdézőknek adómentes örömoket adó lehetőséget! Aztán 2004 után a kormányváltás megszüntette az tözsdei nyereségek utáni adómentességet sajnos! Már rég abbahagytam volna ezt az egész tőzsdézést ha Amerikában nem ragadok be amerikai részvénybe mert semmi értelme nincs 15%tözsdei nyereségadót fizetni és ezért hatalmas kockázatokat vállalni Aztán ha veszteség van a tőzsdei kereskedésen ezt 2 kettő évig lehet jováirni illettve szembeállitani az esetleges nyereséggel amit elérni bizonytalan ha épp recessziosba helyzet vagy rossz irányba áll be a befektető!!?? Brutálisan meg vannak sarcolva a tőzsdézők a hatalmas kockázatvállalás ellenére! Deha igy van akkor azt esetleges veszteséget miért mem engedik göngyöliteni mondjuk 5 öt évig? Mert ezekkel a két évig jováirható veszteségeken még a veszteséget is el lehet vesziteni nemhogy jóváirni több éven át!!
"Azért csak az otp mert ez az 1-etlen papír mint már nem 1-szer írtam ami olyan szélsőséges mozgásokra képes mint amit most is láttál és mint bizonyítja ne 1 alkalommal, csak ki kell várni." Tehát akkor ha jól értem azért aggódsz csak az OTP miatt, mert semmi más papír nem képes szélsőséges mozgásokra, csak ez meglátásod szerint. Ellenben ha már szélsőséges mozgás, akkor emelkedni is tud nagyokat, te mégsem szereted kihasználni, csak azt, amikor esik. (lsd most v. pl. korábbról Varga beszéd) Jól mondod egyébként, ne beszéljünk itt a MOL-ról, ahogy írtam is, én is csak azért hoztam fel, mert a pénteki kérdésem miatt szóba "kellett" hozni. Köszönöm egyébként az érdeklődést a szlámmal kapcsolatban, de én tartom, h nem illik más (pláne idegenek) zsebében turkálni. Még 1 dolog. Azt írod az utolsó mondatban, h a lassú víz partot mos elvében hiszel. Itt megint felvetődik bennem akkor a kérdés, h akkor nem lett volna sokkal kifizetődőbb, ha sokkal lentebb, (mondjuk úgy 1 évvel ezelőtt) bele ülsz és csak vársz? Inkább gondolnám ezt a megfontolást lassú víznek, mint amit te csinálsz, h hébe-hóba shortolsz. (persze azt is ki kell várni, ilyen alapon igazad van) Jogos egyébként, ahogy az előző hsz-ban is írtad mindenkinek meg van a maga stratégiája, és nem is áll szándékomban a zsebedben turkálni, csak ez így kicsit ellentmondásos számomra.
így vagyok én is. Ezekben a bizonytalan időkben maradok a 2.7-3.7es tőkeáttétnél, és lehetőleg a 19K alatti KO árnál. Ha elülnek a vámban és egyéb USA politikában bizonytalan idők, majd akkor visszatérek a 4-5szörös áttéthez. Addig maradok a popsimon
Nem olvastál figyelmesen. Napra pontosan,nem lehetett belőni a 20 K alatti leszúrást.Legalábbis nekem nem sikerült. A hosszú felső kanócós gyertyák adták meg trigert ,az utolsó lökést a nagyobb korekció elindulásához,amire már azért lehetett számítani 2,5 év folytonos emelkedése után,hogy be fog következni.
Azért csak az otp mert ez az 1-etlen papír mint már nem 1-szer írtam ami olyan szélsőséges mozgásokra képes mint amit most is láttál és mint bizonyítja ne 1 alkalommal, csak ki kell várni. A nagy esést nem úgy látom, láttam előre ahogy te elképzeled, mint írtam nem vagyok jós de amikor jól látható az irány vagy egyértelműen várható beszállok. A molban tartom a tőkém szinte nagy részét, pont az általad leírtak miatt is, ott még ha vannak is nagyobb kilengések, kevésbé tudom megítélni hogy mikor mint az otinál. A többi papír mostani piziciója pedig annyira bizonytalan számomra, hogy komolyabb kereskedési szempontból nálam most nem játszik, de később bármi lehet. Nekem a molba fektetett tőkémre bőven elég a 10% hozamú osztalék a jelenlegi árszintre vetítve, ha az átlag bekert nézem akkor pedig még magasabb, de nem akarok otp topikban molról beszélni. A mai mozgást illetően hogy várható volt-e vagy sem arra jó pelda, hogy előző nap már más minősítő lépett... Érdemes lenne néha neked is figyelemmel kisérned a gazdasági sajtót. Ugyanakkor örömmel tölt el, hogy te is (mint itt mindenki) pénzt akarsz keresni és nem lagymatag papírokban mozgolódsz, pont ezért bizonyára jo vaskos már a számlád neked is. Én viszont a "lassú víz" és a Pató Pál stílust követem ami általában mindig bekövetkezik! Sok sikert mindannyiunknak! :)
"Soha nem mondtam, hogy letudom kereskedni a min.-max.-ot, de az otp most
volt nagy esését és az utána lévő (minden papírt érintő)
visszapattanást csak a bizonytalanok és a laikusok nem voltak képesek
látni. " Ezzel a hsz-al teljesen egyetértek. Február elején amikor elérte az árfolyam a 25K-s tartományt vállt egyértelművé számomra a technikai kép alapján,hogy hamarosan nagyobb korrekció kezdődik,és ez leviszi az árfolyamot a régi ATH 19.590-t ,kitörési szintet újratesztelni. Később amikor a 27K-t elérte az árfolyam,akkor már a hosszú felső kanocós gyertyák mutatták,hogy itt bizony ezen a szinten komoly profit kivétel indult meg... és ahogy mondani szokták a többi történelem. 18.8xx-ig leszúrt.
OTP részvényesek ide!