Nyugi, erste azt mondja nincs irány, de azt pénteken írta.... van irány azóta, célár erstenek 960, én azt mondom legyen akár 600 már jó, de 800 mégjobb
Reggel eladtam a penteki kis shortomat, de azota csak csorgas meg toporgas van. Most meg mar a dax is minuszban van a reggeli boseges plusz utan. Ebbol sem lesz ma mar semmi, meg jo ha nem minuszban fog zarni.
Az éremnek 2 oldala van. USA: Brutális külker hiány. Valahogy meg akarta oldani, hogy legyen + forrás, bevétel. Ha nincs vám, akkor nincs + bevétel. Valószínűleg a tanácsadói eligazították, hogy ez rosszabb lehet az USA-nak, mint azoknak, akikre ez vonatkozik. Ha pedig USA-nak rossz, akkor az mindenkinek IS rossz. USA költségvetési hiánnyal közül, egy relatív igen magas államadóssággal, rekordmagas 5%+ kamatok mellett. 2007-2008-at idéző kamatszintek, 2007-ban (visszakerestem) 64,4% volt az államadóssági mutatója, ez most durván 130% "azonos kamatszintek mellett". Kőkemény lufi van. 1x pukkanjon ki, nem fog számítani a funda. Én csodálkozom, hogy még nem jött egy bank-ingatlancég akármi összeomlása. Fizetni nem képes nagy cég bedőlése, 5-6%-os kamatok mellett. Persze "stabilabb" minden, én ebben nem hiszek.
25350. Én alapvetően ezt nézem. Ha látta valaki az egyik nap végét. 25420 körül csinált egy mini GAP-et, kapott is érte egy jó nagy sallert. :D 25450 "dupla csúcs". Egy kövér gázt kellene nyomni "1-esben". Csak nem innen, hanem lendületből. Innen is lehet lendületből emelkedni, csak több pénz kell. Szerintem a jónép szarráshortolja 25400-25450 körül. STOP 25600. Ez a reális.
Múlt héten szépen tartotta magát Otika, pedig voltak nehéz időszakok. Most futik zöldben, szinte ugrottak kicsit felfelé, így egyelőre mi is megindulhatunk felfelé? Pénteken "felszívta" magát az árfolyam, most már illő lenne :) tényleg a 26000-es szint felé nagyobb lépéseket tenni...
OTP részvényesek ide!