lehet, de az nagyon veszélyes játék, az infláció azonnal meg fog lódulni, itt jó helyen van a forint, balgaság lenne gyengíteni, majd leírják az mnb vesztesését, egy tollvonással
Tegnap este elhangzott ,hogy a 41 forintos üzemanyag áremelést 420 Ft-os árfolyamhoz állították be. Az MNB 2-4 ezer milliárdos vesztesége csak a forint ezek szerint 10 %-os leértékelésével csökkenthető. Az infláció mostani csökkentéséig van szükség a 380-ra . Januártól elengedik a forintot.
minősítés este jön ki kb 22 óra körül, de nem hiszem, hogy belenyúlnának, marad minden, az eus pénzek? a jó ég tudja, jön a 102-ik hír, hogy jönnek a pénzek
Én nem hiszem, hogy a KSH ma jobban kozmetikázna mint korábban. Az infláció éveken keresztül 3-6% között mozgott (a Covid idején is, amikor mindenhol defláció volt) miközben a nagyvárosokban élők lakhatási költségei folyamatosan évi 10-20%-kal emelkedtek. De mint tudjuk ez nem része a fogyasztói kosárnak. Ezt a kosarat úgy alakitgatják, ahogyan nekik tettszik. De mindig is ezt tették.
7,9 lett az infláció, írtam én februárra 0 lesz, a bróker cégek meg egymásra licitálva mondanak egyre kevesebbet, vajon miért is? Hát fosnak a retorzióktól.
Én már jeleztem Hathornak egy pár hete, h ebben a formában semmi értelmét nem látom (egyoldalúan, nem következetesen törölget) én azóta nem írtam és nem is nagyon nézem, h mi megy ott. De nem akarok tovább offolni itt, jól elvannak ott maguknak/egymásnak, itt ne foglalkozzunk velük tovább, nem ér annyit! Nyitó: 14580
bocs, de én csupán azt nem értem, hogy miért irtok a troll(mentes?) OTP topicba. A topic gazda meg van győződve arról, hogy neki van igaza. Márcsak azért is mert sorra mennek a beirások és kiélheti törlési szenvedélyét. Nekem elég volt egy olyan hozzászólásom törlése, ahol ellentmondtam a világvége jósolónak és azóta nem irok oda. Ennyi.
Vannak olyan emberek, akiknek a pf szabályzatába ütköző hozzászólása sem zavarja a topikgazdát. Ezért írhatta valaki, hogy nem való a topikgazdának a topikgazdaság. Igen, jártam úgy, hogy jeleztem a házi orákulum hozzászólása nem volt megfelelő, törlésre került. - OTP: ma emelkedésben gondolok, az esti minősítés miatt alacsony forgalom is lehet. Délután pedig megbolydulhatnak a piacok, ami lehet a fenti várakozást is felülírhatja.
“ minosites marad ahogy van” Ezt te honnan tudod ennyire biztosan előre? Mai minősítésben többek között az lesz benne, hogy nincs EU pénz… Nyugtával dícsérd a napot! :)
....nem "veszik be"...hanem ők azt "tanulták"/látták/tapasztalták, hogy ha pénzt adsz akkor "megvehető" a döntés...pardon....a kölcsönös előnyök miatt belemegy akitől kérnek (hiszen ők is így működnek....ami nem korrupció hanem "csak" lobby.... Egy dolgot felejtettek el, hogy akit átvertek, sz.vatnak+belerugtak az elmúlt xxx években és mindenképpen szükséges, hogy beleegyezzen, azt nem fogja a pénz meghatni.... (no ezért "lenne jó betartani" a "közös" kompromisszumos döntés érekében a mindenkivel való egyeztetést és nem az ideológiát az Eu.-ban....mert akkor ezekig a kérdésig el se jutnának és simán átmennének az ilyen döntések...) "Ha egyszer átversz, az a te szégyened! Ha kétszer, az az enyém...."... most azt teszik ami eddig mindig amit a megoldásnak látnak a problémánál...meg fogják adni a pénzt, de nem lesz konszenzus.....viszont ha megkapjuk + lesz tűzszünet (esetleg béketárgyalások)...no az TA-tól függetlenül +1500-2000 pont az OTI-ban..... a "kérdés" a "dátum"...mikortól....
Trollmentesbe az offtopik nem számít, hiába lett már szóvá téve a következetesség (általad is, ha jól rémlik), ott az a tuti, amit a 3 muskétás mond és az a jó, aki velük egyetért. Ha szólsz, törli a hozzászólást, de 3.vh, világvége stb. maradhat, az témába vág. Majd viszi most is megint az itteni hozzászólásokat a házi trollunk, mint ahogy szokta, aztán megy megint a sírás, h jajj, jajjj, őket mindig mindenki bántja és senki nem érti meg őket. Vicc az a topik :D
OTP részvényesek ide!