Sok sikert, én sem ma kezdtem. Ezért méginkább furcsa számomra, hogy azt gondolod, hogy Magyarország az origó, és OV mozgatja a piacot, vagy bárkit is érdekel mennyi a farhát a lidliben. 😉
Ha nem sürgős, és ugyebár tudjuk, annyival tőzsdézz, ami nem kenyérre kell, akkor nem lesz ez rossz befektetés hosszútávon szerintem. És valóban, nem kell gép előtt stresszelnie napi 25 órát :)
myrath. 1998 óta tőzsdézek, amikor is tőzsdei üzletkötőként dolgoztam közel 3 évig. azóta is jól megy, köszönöm. Elég a sikerhez, amikor pomperj azt mondta, hogy na, innen 2400-ról lehet a MOL 2000 is, meg az egész fórum odavárta, akkor én all in-t nyomtam. Most is all in-t nyomtam OTP-be 10.000 átlagáron. Meglátjuk! :-) Lehet, hogy várni kell 1-2 évet, de hogy tuti hozam lesz, az egészen biztos!
Magyarországra azért jön a külföldi tőke, mert folyton gyengül a forint és a munkaerő egyre és egyre olcsóbb lesz, illetve semmilyen szakszervezet, jogvédelem nincs a munkavállalók oldalán. Ez a kettő annyira jó az idetelepülő összeszerelő-üzemeknek, hogy bőven felülír bármilyen politikai kockázatot (amiben pedig az EU miatt bíznak, hogy nem lehet katasztrófális). Az EU-ban bíznak inkább... a kormányban csak annyiban, hogy továbbra is gyengíti a szakszervezeteket meg értékteleníti a valutát (és nem vezeti be az euro-t).
A külföldii tőke és beruházások szerintem azért jönnek, mert orbán adókedvezményt és támogatást ígér nekik, de ami ezen felül is a sokkal vonzóbb, hogy itt harmad-negyed annyi a bérköltség mint nyugaton! Nem véletlen, hogy orbán nem a bérek emelésén fáradozik, hanem a rezsicsökkentéssel meg hatósági árakkal (hülyíti) fogja be az emberek száját. Ezen felül bónusz, hogy nem náluk szennyezik a környezetet a gyáraik hanem nálunk.
Egyet lehet erteni. Csak eppen, az ilyesfajta ad-hoc gazdasagpolitika es rovidtavu cash-vezerelt erdekrendszer ugyan jol mukodhet egy felfele meno gazdasag, a novekedes idoszakaban, azonban azonnal szeteso, kapkodo, polarizaciot Es vesztesegeket okozo eszementre fordul at valsagban, komoly penzugyi nehezsegek es recessziok idejen. Meg talan Mo nincs ebben a fazisban, ... de a tozsde, OTP -60% jelzi, keves ketseg van, hogy ott lesz. Az addig zsenialisnak kinezo potens zseni politikus pedig atvaltozik ostoba fajankova, aki katasztrofalis dontesek sorozatat hozta.
Covid évben is rekord értékű beruházások jöttek ! Gyakorlatilag az OV éra alatt Viktor nagy multi ellenes “harca” mellett a hivatalosan multibarát baloldal által behozott külföldi tőke többszöröse érkezett , ezért is ( meg az forint gyengulese miatt ) emelkedett a nettó átlag fizu jelentősen ezidő alatt , a németnek még olcsóbb lett a munkaerő forintban. Piszkosul szeretnek minket a multik, piszkosul jól keresnek rajtunk.
OTP daytrade Meg mindig sokkal gyengebb a felpatt, mint amire szamitottam. Nem negalt semmit, most tarthat a felpattanas (a) hullama, annak (v) szakaszaban, de keves a vasarlo ero. Egyelore tartom, a stoploss feljebbre hoztam, egyelore a ketkedes vegen a bullos eselynek latom tobb valoszinuseget. Miert? mert a 60-120min chartba igy illene bele jobban. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220601v00xd9hgi.jpeg
Orbán abban az értelemben kiszámítható, hogy már 12 éven van hatalmon, nagyjából tudják a külföldi vállalatok, hogy milyen "alkotmányos költségekkel" (értsd a kormányzati döntéshozók lefizetése) kell számolniuk, illetve megtanulták különválasztani a retorikát és a háttérben zajló mutyikat. Meg persze a nagy szuverenitás védés mellett óriási támogatásokat kapnak az itt beruházók, alacsony a társasági adókulcs is, a szétvert forint mellett a bérköltségek is alacsonyak, tehát úgy is megéri nekik itt vállalkozni, hogy fennáll a veszélye az ad-hoc kormányzati lépéseknek. Ez az helyzet ugyanakkor nagy világgazdasági konjunktúrára volt kialakítva és törékeny (és minél inkább támaszkodunk jól körülhatárolt szektorú beruházásokra - mint pl. mostanában az akkumulátoripar), annál törékenyebb lesz.
OTP részvényesek ide!