Gyorsulás és érkezik a forgalom: https://www.tradingview.com/x/koWtfD4W Meglátjuk a zárót, de a longosoknak lehet nem lesz örömteli a következő időszak.
Igen, tovabbra is 13240, a fibo78% szint a kritikus, de mar fibo 62% ala esett. Ha ala esik, akkor mar napos tf-en is gyanis, hogy impulziv 1-2-3-(4-5) alakul, es akkor joval lejjebb van a target.
Igen, influencer és szerintem mindennel befolyásolja a piacot, mint ahogy reklám ha az instán iszik valaki egy alkoholos kv-t és posztolja (Tóth Andi reklám ), szerintem ugyanúgy a dogcoin (lehet nem ez a neve) képe is egy ilyen követőtábor esetében piacbefolyásolás. Amikor a szabályokat megalkották nem volt még net, közösségi háló, stb, le vannak maradva a jogszabályalkotók (egyébként trumpli is azt csinálta, szerintem). Én már nem lepődök meg semmint, az igazi szerelmen sem Lörővel, ilyen világban élünk, most túllendül az inga, majd egyszer visszalendül.
Nem akarok nagyon belefolyni ebbe, de ha a redditesek piacbefolyásoló dolgai kivizsgálásra kerülnek, akkor én a magam részéről Elon Musk megnyilvánulásait is górcső alá venném. Észre kéne vennie, hogy jelenlegi státuszával, erőforrásaival, és a birkacsordával, aki követi a szavainak és cselekedeteinek óriási súlya van, és ez bizony nagy felelősség is...
Rengeteg pénzt kerestek akik felhajtották az árat. Érdekes lesz a vége. Viszont a Richter forgalma is 2 milliárd felett van, volt 8700 is, és az OTP is 3 milliárd felett van. Vannak 20k tételek oda-vissza.
Nem sírok a shortosok miatt, kockázatot vállaltak, nem jött be. Ha igazak a hírek, hogy 100% felett volt az állomány, még meg is érdemlik, 2008-ban hasonló volt a VW-vel, szépen ki is húzták az árfolyamot. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy piacbefolyásolás volt (tudom csinálják a nagyok is), amit ki kell vizsgálni és helyre kell tenni. Ha pénzügyi rendszerben ilyen anomáliák lehetségesek az simán vezet összeomláshoz, nem lehet a piacot büntetlenül befolyásolni, mert annak ára van, én jobban szeretem, ha ezt az árat a bűnös fizeti meg és nem más. Kétségünk ne legyen, a "nagyok" úsztak az árral, csak érzelemmentesen zártak ahol kell, nagy profittal, lásd pl Michael Burry (azt hitem 780 milliót keresett a Gamestop longgal - igaz ő már jó ideje longolta), de több nagy is benne volt a játékban. Én az USA felügyeletet erősnek hiszem (vs magyar), pár éve az FXCM-től (talán a második harmadik legnagyobb volt az USA-ban) is megvonták az engedélyt, mert nem vitték ki az ügyleteket a piacra, Musk is kapott a Tesla twitt miatt, pedig még igaza is lett (mondjuk én a többiért is adnék neki - most kripto), de tény, hogy a technológiával nem tartott lépést (sose tart) a törvénykezés. Szóval szerintem külsősként érdekes fejlemények jönnek. Lehet filozofálgatni, mert a piac rettentő unalmas már napok óta.....
Nem szép dolog az biztos, de szerintem csak azért lesz ügy, mert a nagy shortosok elég sokat buktak. Legalább valakik ellenük tudtak menni, másképp nem lehet.
Várjuk ki annak a storynak a végét, szerintem nagy sírás lesz belőle. Kőkemény piacbefolyásolás volt (bűncselekmény, még ha álnév/nicknév alatt is űzték, még akkor is, ha most sokan nem így gondoljá), akinek nincs lezárva a longja, főleg tőkeáttétellel annak ez még nagyon fog fájni. Én outsiderként figyelem a fejleményeket, de akár mérföldkő is lehet a piaci szabályozókban.
OTP részvényesek ide!